Majoránka v těhu?

1132
3.11.05 16:02

majoránka v těhu?

Ahoj,

zrovna čtu moc zajímavou knihu - Zdravé těhotenství, přirozený porod od paní I.Stadelmann. Trošku mě ale zarazilo, že směs éterických olejů proti předčasným stahům obsahuje mj. majoránku. A já všude čtu, že se v těhu nesmí používat. A v čajové směsi je tymián - o tom taky všude píšou, jak je nevhodný.
Nevíte někdo, jak to teda je? Docela by mě to zajímalo, minulé těhu jsem bohužel tyto problémy měla, tak se na to teď chci dopředu aspoň teoreticky připravit :).

Děkuji
P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
493
3.11.05 18:33

Ahoj,

já teda nevím, ale během těhotenství jsem jedla úúúplně všechno, majoránku jsem teda rozhodně neřešila a na potomkovi se to nijak nepodepsalo. To až při kojení nastalo omezování :?
Proč by to mělo vadit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
3.11.05 18:38

No, v jedne knizce pisou, ze muze pusobit mirne omamne a vyvolat prekrveni panevnich organu. A kdyz si zadam do vyhledavace neco jako „majoranka tehotenstvi“, tak se vsude pravi, ze v tehu rozhodne nee. Tak ja nevim :? .

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
4.11.05 09:51

Jeste by me teda docela zajimalo, jestli nekdo nemate zkusenosti primo s tou smesi proti predcasnym stahum - neni tam totiz nikde uveden pomer jednotlivych slozek. Treba majoranka v malem mnozstvi nevadi, nevite?

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
4.11.05 09:56

Já to teda taky neřešila!
A není tím myšleno, že se nesmí konzumovat v nějakém obřím množství? Podle mně, když si dáš majoránku v polívce a nechroupeš ji nahusto nebo si z toho neděláš koncentrovaný výluhy, tak by to snad vadit nemělo, ne? To už bychom nemohly jíst nic .....

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
4.11.05 10:04

V polivce to taky neresim. Ale pokud je to obsazeno v oleji, kterym se mas natirat pravidelne, prip. v cajove smesi, ktera se pije 2× denne, tak uz by to asi nejaky ucinky mit mohlo :? .

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
20.11.05 10:42

bylinky

Ahoj, já jsem o tom taky dost přečetla a myslím, že si nemusíš dělat starosti. Bylinky všeobecně škodí až ve větším množství. Pokud máš ale nějaké obavy, týkající se průběhu těhotenství, zeptej se svého gynekologa. Kdo jiný by toho o těhotenství měl vědět víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.11.05 15:03

Ahojky,
já všude četla, že se majoránka v těhu nedoporučuje. Ale dokážeš si představit bramboračku bez majoránky?

Já se snažím trošku omezovat, ale ne vždy se to dá. Vynechala jsem černé a bylinkové čaje, jak mi chybí.....

V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
20.11.05 20:23

Ahoj,

diky za nazory. Ma zkusenost je bohuzel takove, ze normalni doktori toho o bylinkach moc nevedi - na muj dotaz prakticke dr, co muzu pit za bylinky, kdyz jsem nachlazena, jsem se dozvedela ze cokoliv - bylinky jsou prece neskodne. Spis by to asi chtelo nejakou porodni asistentku, ktera s tim ma hodne zkusenosti.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.14 15:33

@CokeLady ty bláho 8o za nomrálních okolností tuhle kupuju, teď jí neměli, vzala jsem jinou značku. To je mazec.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.2.22 13:00

Ahoj, pokusím se oživit diskuzi. Nevíte prosím, jak je to s majorankou a kojením? Já dneska dělala nastavovanou kaši a dala jsem do ní asi lžičku a půl majoránky. Uvědomila jsem si to, až když jsem dojela. Nikde jsem nenašla, co je s ní špatně? Díky moc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
18.2.22 13:05
@Koala32 píše:
Ahoj, pokusím se oživit diskuzi. Nevíte prosím, jak je to s majorankou a kojením? Já dneska dělala nastavovanou kaši a dala jsem do ní asi lžičku a půl majoránky. Uvědomila jsem si to, až když jsem dojela. Nikde jsem nenašla, co je s ní špatně? Díky moc. :nevim:

Nic, musela bys ji do sebe cpat denně a v rozhodně větším množství než je lžička a půl. Může způsobit prokrvení pánevní oblasti, potrat, ALE to se týká ponejvíce 1.trimestru. Běžné užívání bylin neohrožuje ničím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
18.2.22 13:06

To taky nevim, co je s ní špatně. Kojim třetí dítě a zatim žijeme všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí