Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
poradíte mi některá, co znamená pruh středem bříška, jsem ve 34.tt a objevil se mi zhruba před týdnem. Myslím, že jsem to již zahlédla ve starší diskuzi, ale nemůžu to najít.
Díky, Ha
Ahoj,
je to nějaký nahromaděný pigment, je to normální, neboj
A zase to zmizí ![]()
Baghira
Jo jo můžu potvrdit, je to nahromaděný pigment, tak jako když ti ztmavnou bradavky, někdo to má zdola až k prsům někdo jen k pupíku. Mně se ta čára objěvila znad kolem 8tt a jen v průběhu tmavla. Ale u prvního dítka to byla stejné a do pár měsíců po porodu zmizela.
Ahojky.
Nic se neboj, je to pouze pigment, který se ti na určitých místech na těle v těhotenství víc hromadí. Mě se udělala skoro až na konci těhotenství. Po porodu, jak se najednou zmenšilo bříško a kůže byla nazbyt, tak se mi strašně moc zvýraznila. Ale neboj za pár měsíců po porodu zmizí.
Lenka
Opravdu je to jenom pigment. Prý to zmizí. Já to mám od prsou až k ochlupení. Pořád to bylo takové nenápadné, ale teď tam mám hnědou, výraznou prouhu, jak kdyby si to tam někdo namaloval fixem. My jsme se s tím, s ostatníma těhulkama, spíše „vytahovali“ a porovnávali, kdo má výraznější. Takové krásné bříško bez popraskání a s prouhou je přece hezoučké,že!
Bude mi po porodu chybět.
Môžu za to tehuhormóny. Vyvolávajú hyperpigmentáciu (tmavé zafarbenie) jednak prsných bradaviek a jednak kože v mieste tzv. „linea alba“ - bielej čiary smerujúcej dole od pupka ku stydkej kosti, ktorú si skoro žiadna žena dovtedy ani nevšimla. vplyvom hormónov práve táto čiara tmavne a v tehotenstve je premenovaná na „linea nigra“. všetky tieto zmeny zafarbenia väčšinou zmiznú po pôrode.
to citujem z knižky ![]()
pa.
Ahoj.
Buď v pohodě.
Taky jsem jej měla, takový „krásný“ a po porodu brzo zmizel. Je určitě lepší než strie. Ty bohužel úplně nemizí. ![]()
Krásné těhotenství.
Beruška
ja som este pocula, ze to znamena ze sa narodi chlapcek…mozete to potvrdit? nie ze by som verila na povery a tak, ale preco si neurobit malu statistiku ![]()
Ahoj holky,tak já mám jednu „perličku“.Porodila jsem předčasně 35+1 a ta tmavá čára se mi objevila až 2 týdny po porodu.A mám jí tam už 3 týdny.To moje tělíčko asi ten porod nějak nezaregistrovalo nebo co:-)Tak pevně doufám,že „to“ brzy zmizí.
krásný den Yasmin+Kubíček 5 týdnů
Jabrunko:)
Měla jsem pruh na břiše - a mám krásnou skoro dvouletou slečnu ![]()
Baghira
Ahoj Jabrunko.
Malý příspěvek do statistiky. Pruh ANO, chlapeček ANO.
Beruška
no holky, já tam tu čáru měla i před těhu (snad od puberty). Akorát, že jen od zdola k pupíku a teď se mi začíná dělat i od pupku nahoru! Je fakt, že radši čáru než strie
) ale jinak je to prý pigment a taky jeden z příznaků těhotenství - no asi ne moc spolehlivý!
Grizley
Ahojky,tmavá čára je ůplně normální,tak buď v klidu.V každé knize ti to popíší,že po porodu zmizí,já mám 9měs.mimčo a na břiše ji mám stále.Měj se
Salecka ![]()
ahoj holky. A měla jste některá z vás ten tmavý pruh už od začátku těhotenství? Já jsem měla 6dní zpoždění, teď již 4den slabá menstruace, dělala jsem si i těhotenský test, ale negativní (prý to může být MS, vlivem hormmonů). Před očekávanou MS, hustý bílý výtok, pnutí prsou, ztmavění, i mléčné žlázy výraznější a najednou nic..poradtě prosím ![]()
jabrunko píše:
ja som este pocula, ze to znamena ze sa narodi chlapcek…mozete to potvrdit? nie ze by som verila na povery a tak, ale preco si neurobit malu statistiku
Mám pruh (ještě nezmizel) a holčičku ![]()
Podle všech takových „babských“ diagnostik to vypadalo na kluka, asi se malá maskovala.