Pruh na břiše

Ha
514
2.11.05 18:44

pruh na břiše

Ahoj holky,
poradíte mi některá, co znamená pruh středem bříška, jsem ve 34.tt a objevil se mi zhruba před týdnem. Myslím, že jsem to již zahlédla ve starší diskuzi, ale nemůžu to najít.

Díky, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
2.11.05 18:51

Ahoj,

je to nějaký nahromaděný pigment, je to normální, neboj :P A zase to zmizí :)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
3.11.05 07:59

Jo jo můžu potvrdit, je to nahromaděný pigment, tak jako když ti ztmavnou bradavky, někdo to má zdola až k prsům někdo jen k pupíku. Mně se ta čára objěvila znad kolem 8tt a jen v průběhu tmavla. Ale u prvního dítka to byla stejné a do pár měsíců po porodu zmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
3.11.05 08:04

Ahojky.
Nic se neboj, je to pouze pigment, který se ti na určitých místech na těle v těhotenství víc hromadí. Mě se udělala skoro až na konci těhotenství. Po porodu, jak se najednou zmenšilo bříško a kůže byla nazbyt, tak se mi strašně moc zvýraznila. Ale neboj za pár měsíců po porodu zmizí.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
6.12.05 13:40

:D Opravdu je to jenom pigment. Prý to zmizí. Já to mám od prsou až k ochlupení. Pořád to bylo takové nenápadné, ale teď tam mám hnědou, výraznou prouhu, jak kdyby si to tam někdo namaloval fixem. My jsme se s tím, s ostatníma těhulkama, spíše „vytahovali“ a porovnávali, kdo má výraznější. Takové krásné bříško bez popraskání a s prouhou je přece hezoučké,že! :lol: Bude mi po porodu chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
6.12.05 13:49

Môžu za to tehuhormóny. Vyvolávajú hyperpigmentáciu (tmavé zafarbenie) jednak prsných bradaviek a jednak kože v mieste tzv. „linea alba“ - bielej čiary smerujúcej dole od pupka ku stydkej kosti, ktorú si skoro žiadna žena dovtedy ani nevšimla. vplyvom hormónov práve táto čiara tmavne a v tehotenstve je premenovaná na „linea nigra“. všetky tieto zmeny zafarbenia väčšinou zmiznú po pôrode.

to citujem z knižky :wink:

pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
6.12.05 14:07

Ahoj.

Buď v pohodě. :D Taky jsem jej měla, takový „krásný“ a po porodu brzo zmizel. Je určitě lepší než strie. Ty bohužel úplně nemizí. :cry:

Krásné těhotenství.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.12.05 14:19

ja som este pocula, ze to znamena ze sa narodi chlapcek…mozete to potvrdit? nie ze by som verila na povery a tak, ale preco si neurobit malu statistiku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
6.12.05 14:43

Ahoj holky,tak já mám jednu „perličku“.Porodila jsem předčasně 35+1 a ta tmavá čára se mi objevila až 2 týdny po porodu.A mám jí tam už 3 týdny.To moje tělíčko asi ten porod nějak nezaregistrovalo nebo co:-)Tak pevně doufám,že „to“ brzy zmizí.

krásný den Yasmin+Kubíček 5 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
6.12.05 14:57

Jabrunko:)

Měla jsem pruh na břiše - a mám krásnou skoro dvouletou slečnu :)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
6.12.05 15:23

Ahoj Jabrunko.

Malý příspěvek do statistiky. Pruh ANO, chlapeček ANO.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
6.12.05 15:25

Ahoj,

no holky, já tam tu čáru měla i před těhu (snad od puberty). Akorát, že jen od zdola k pupíku a teď se mi začíná dělat i od pupku nahoru! Je fakt, že radši čáru než strie :O) ale jinak je to prý pigment a taky jeden z příznaků těhotenství - no asi ne moc spolehlivý!

Grizley

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
6.12.05 15:33

Ahojky,tmavá čára je ůplně normální,tak buď v klidu.V každé knize ti to popíší,že po porodu zmizí,já mám 9měs.mimčo a na břiše ji mám stále.Měj se

Salecka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.7.11 12:54

ahoj holky. A měla jste některá z vás ten tmavý pruh už od začátku těhotenství? Já jsem měla 6dní zpoždění, teď již 4den slabá menstruace, dělala jsem si i těhotenský test, ale negativní (prý to může být MS, vlivem hormmonů). Před očekávanou MS, hustý bílý výtok, pnutí prsou, ztmavění, i mléčné žlázy výraznější a najednou nic..poradtě prosím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.7.11 12:59
jabrunko píše:
ja som este pocula, ze to znamena ze sa narodi chlapcek…mozete to potvrdit? nie ze by som verila na povery a tak, ale preco si neurobit malu statistiku :wink:

Mám pruh (ještě nezmizel) a holčičku :)
Podle všech takových „babských“ diagnostik to vypadalo na kluka, asi se malá maskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí