porodnice

26
2.11.05 09:56

porodnice

holky, už jste uvažovali, kde budete rodit? Já se rozhoduji mezi Podolím a Apolinářem, ale asi to Podolí. Prý se tam musíte zaregistrovat snad už ve 13 týdnu, co Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3025
2.11.05 10:08

Ahoj Martino, mně doktor říkal, že ve 20 tt… Taky chci rodit v Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.11.05 10:46

Ahoj Marti,

zkus si přečíst zkušenosti maminek s porodnicemi tady na emiminu (vysvědčení pro nemocnice), další zkušenosti najdeš mj. třeba na www.rodina.cz.
Já jsem se původně rozhodovala mezi Podolí a Motolem a po přečtení právě těchto článků a mnohých dalších jsem se definitivně rozhodla pro Motol a nelitovala jsem. Ale je to pouze má zkušenost a našlo by se spousta mamin, které budou mít názor opačný. Vše záleží na personálu nemocnice, který má právě službu apod. Každopádně je pravda, že jsem slyšela, že do Podolí je lepší se přihlásit dřív, protože tam bývá plno.
Přeji ať máš při vybírání šťastnou ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
2.11.05 10:51

ahojky,

do Podolí je prý potřeba se registrovat mezi 16 - 20tt. raději asi dřív než slyšet, že mají plno.

já nejsem pražská a proto budu rodit v benešovské porodnici :wink:

Jitulinda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.05 10:52

Aho holky,

do Podolí se registruje mezi 16-20tt. Na tel č. 296 511 123. Dají vám poté reg. číslo, které budete potřebovat, až se budete mezi 28-30tt objednávat do prenatální poradny na cca 36tt na tel. č. 296 511 411.

Gejby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
2.11.05 11:03

Já mám ještě času dost, ale nerodila jste náhodou některá v Kolíně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.11.05 11:25

cau holky, ja bych volila opet Podoli, taky jsem se rozhodovala mezi Apolinarem a Podolim, ale kdyz jsem na strankach Apolinare uvidela misto,kde se rodi - koje rozdelene jen zavesy, tak jsem mela rozhodnuto dned :D . Jinak co se tyka registrace, tak kdyz jsem rodila pred rokem, tak jsem tam v cca 36.tydnu zavolala, ze tam chci rodit a bylo to.
Hezky den,
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
2.11.05 11:25

Ahojky.

Já se taky rozhodovala mezi Apolinářem a Podolím. Vyhrálo Podolí kvůli tomu, že tam můžou návštěvy na pokoj. Netušila jsem jak mi bude. Někomu zase vyhovovalo u Apolináře, že tam návštěvy nesmí(jste samozřejmě s návštěvou na chodbě), že mohli v klidu odpočívat. No byla jsem po císaři tak ten první den jsem byla v posteli, tak mi vyhovovalo, že tam manžel mohl být s námi. Jinak všichni tam byli moc hodný a přihlašovala jsem se tam 6t. před porodem a od 4t. před porodem jsem tam chodila do poradny. Jediný mínus je, že když mají ostatní porodnice plno, posílají rodičky do Podolí, takže se stalo, že neměli místo. Posílali tam samozřejmě i od Apolináře.

Klidný výběr porodnice přejí Marci a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
2.11.05 11:51

Ahojky.
Tak já jsem se registrovala v Podolí už ve 25. týdnu, kdy jsme šli s manželem na informativní schůzku k porodní asistentce, kde jsme se mimochodem nic nedozvěděli. Když jsem pak šla do poradny ve 38. týdnu dostala jsem leták s upozorněním, že to že jsem v této porodnici zaregistrovaná nic neznamená z důvodu vysokého zájmů rodiček rodit v tomto ústavu. Prostě když je plno, musí se jet jinam. Včera jsem měla termín a ještě nic. Tak si říkám, že pokud tam bude plno, pojedu rodit jinam. Vždyť jde jen o 4-5 dní a pak budu s miminkem doma, tak proč z toho dělat nějakou vědu. Podle mě stejně záleží na lidech, kteří tam o nás budou pečovat.

Držme si palečky ať máme štěstí na příjemný personál!!

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
9.11.05 16:24

ČAUKY!
Já budu rodit v Brně-Obilní trh,i když první těhotenství nedopadlo dobře,tak u porodu se ke mě všichni chovali báječně a navíc nám s manželem doktor As. Petr Janků nabídl pomoc ohledně dalšího těhotenství.
Jsme moc šťastní,protože se to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.11.05 20:52

Já jsem byla registrovaná v Podolí, ale měsíc před porodem jsem se dověděla, že budou malovat na můj termín. Říkala jsem si, že to třeba zvládneme před či po malování, chodila jsem tu do poradny od 38.týdne, trochu mě to zklamalo, neboť to bylo spíše o papírech než kontrole co je s mimi a se mnou. Vyšetření z ultrazvuku a zprávu od mé gynekoložky si ani nepřečetli.
Jinak jsem absolvovala porodní kurz v Podolí, to bylo fajn i porodní sály jsem viděla, jsou opravdu moderní. Šestinedělí je ve staré budově a je horší kvality, nadstandart vypadal dobře, ale je dražší než jinde. Nakonec mi to vyšlo do toho malování a jeli jsem rovnou do Krče, kde mě překvapil velmi pozorný a milý personál, počínaje přes informace, poradnu, porodní asistentky, sestřičky, doktor u porodu i anesteziolog. Prostředí je starší, ale jsou tu také porodní pokoje, kde jsme meli s manželem soukromí a šestinedělí i standart pokoje jen po dvou. Péče na JIPce i šestineděli vzhledem k tomu, že jsem byla nemobilní byla velmi pozorná a povzbuzující.
Je tu i velká pozornost věnovaná kojení, ikdyž u nás se to nějak nepovedlo, na vině byl operativní zákrok. Ale i tak se dětské setry snažili to nějak rozjet. Nosili mi miminko a přikládali, od 5-tého dne jsem ho mohla mít na pokoji.
Zachránili tu moje miminko, protože až tady se zjistilo, že neprojde moji úzkou pánví a mrzelo mě, že se na to nepřišlo už dříve při kontrolách v Podolí, asi se dalo předcházet onu stresu a pokusu rodit 10 hodin klasicky, což nakonec skončilo skoro hodinovou operací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí