Rentgen v těhu

195
1.11.05 16:59

Rentgen v těhu

Prosím poraďte. Jsem v 35 tt a jdu na vyšetření na plícní oddělení. Může se stát, že mi budou chtít udělat RTG. Co s tím? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
1.11.05 17:05

Nonu, oni určitě budou vědět, jestli je to vhodné. Výhoda tak pokročilého těhu je, že je ani nemusíš upozorńovat:) Jinak nevim, ale největší riziko to asi má na počátku těhu, ale nejsem odborník, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.11.05 17:18

Nonu, myslím, že těch pár týdnů počkají:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
1.11.05 19:10

Ahoj,
víte, že když dřív nebyl ultrazvuk, tak se používal rentgen? Např. pro potvrzení vícečetného těhotenství. Dnes bychom z toho šílely… Tím nechci říct, že je rentgen ok, ale když je nutně potřeba (zhodnotí lékař), tak bych se nebránila.

Jana + zatím nezrentgenovaná Kačenka 10,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.11.05 19:26

Ahoj,

myslím, že ti rentgen dělat nebudou, já měla v 7. měsíci těhotenství vážnou bouračku a doktor v nemocnici mi řekl, že v těhotenství mi v žádném případě nemůžou dělat rentgen, i kdybych měla zlomeniny, že to nejde.

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.11.05 19:29

ahoj,

myslím, že doktoři musí vědět co mají udělat aby to bylo v pořádku jak pro ně tak i pro tebe a mimi. Neměj strach oni si poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
2.11.05 11:45

Ahoj
RTG by ti dělat neměli, to by se v těhotenství nemělo… Já taky byla na plicním a jen se mě ptali, jestli už mi dělali RTG a ještě v životě mi ho nedělali a ptali se mě jak se mi dýchá a tak a dr. si mě poslech. A pak mi doporučil, že po šestinedělí si mám nechat RTG udělat… - ale ještě jsem se tam vůbec nedostala..

Oluška a Martínek skoro 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.11.05 12:23

Ahoj Nonu,pracuju jako sestřička na plicním oddělení,takže bych Ti měla asi odpovědět správně,že???
Tak:při preventivní prohlídce,co se dělá v těhotenství,se RTG nedělá.Jen kdybys řekla,že jsi byla v kontaktu s TBC,ale to se dá taky řešit jinak,než RTG.A počkalo by se po šestinedělí.
Jinak je povinností sestričky na RTG se každé ženy zeptat,jestli není náhodou gravidní a upozornit na to lékaře.Tak se neboj,neublíží ani Tobě,ani mimískovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.11.05 20:39

Díky moc za uklidnění, protože když jsem paní doktorku, tak byla taková nějaká divná :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí