2 dny před termínem

920
30.10.05 18:03

2 dny před termínem

Dneska jsme přesně dva dny před termínem porodu a už se nemůžeme toho našeho drobečka dočkat. Každý den čekáme až to vypukne a ono nic. Je to hrozné to čekání. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7463
30.10.05 18:25

gabko :D
tak drzim palce, at ti cekani rychle utece a brzy drzis prdolu v naruci, stoji to za to :D :D

magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
30.10.05 18:47

ahoj. Mám ještě v živé paměti, jak jsou ty poslední dny otravné. Už minimálně týden před termínem jsem byla strašně nervózní, asi 5 dní před termínem mi odešla hlenová zátka, takže jsem pořád čekala a čekala :) Emička se narodila 18.3. a termín jsem měla 21.3. Takže máme Rybku místo Beránka.
Přeju brzký a rychlý porod. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
30.10.05 19:08

Ahoj Gabko,
málem jsem se při tom rozbrečela(hormony mi teď pěkně řádí) :? Mě zbývají ještě dva měsíce a to už mi připadá,že se to táhne…probůh co budu dělat až mi budou zbývat dva dny 8O !!!!!Přeji hodně sil při porodu a hlavně zdravé miminko!!!!!
Papa Paulinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
30.10.05 20:15

Ahoj Gabko,

já mám termín za týden, takže vím, jak ti je :) Taky už se nemůžu dočkat až to budu mít za sebou, v noci nemůžu vůbec spát a stále čekám a zpozorním hned, jak mě zabolí břiško a říkám si, že by to už bylo ono, jenže to pak zase přejde :)

Přeji pohodový porod a zdravé miminko.

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
30.10.05 20:40

Ahoj Gabko.
Vím, jak je to čekání dlouhé. Já rodila dva dny po termínu a poslední týden byl nekonečný. Ale stálo za to čekání, porod byl v pohodě a když jsem měla Honzíka na břichu, byl to nejkrásnější pocit, co jsem kdy zažila.
Tak to vydrž a těš se, stojí to za to :D
Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.10.05 21:08

Gabko, vydrz, do dvou tydnu mas miminko na svete! Ptas se proc do dvou tydnu? Obe holky jsem prenasela - prvni se narodila az po vyvolani - a vyvolavali mi porod 12 dni po druhem terminu - a 26 dni po prvnim! Dovedes si to predstavit? Mesic!!!!! Cely mesic me vsichni bombardovali jestli UZ! Bylo to fakt strasny. U druheho tehotenstvi jsem byla chytrejsi a ten prvni termin jsem tajila - prenasela jsem tyden po druhem terminu - a odmitala jsem veskere telefonaty. Pokud budud jeste nekdy tehotna a pokud budu mit zase rozdil v terminech, nahlasim vsem, ze se miminko narodi dva tydny po druhem terminu a aspon budu mit klid.

Jo a nez se zeptas, zrejme mam ovulaci az na konci cyklu - takze se mi TP podle menstruace lisi o dva tydny od terminu podle ultrazvuku.

Ale ver mi, ze ti miminko v brisku nezustane naporad :) A jeste parkrat si budes prat, aby byl zase na chvilinku schovane a klidne :)

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.05 21:44

Ahoj Gabi,
je možné, že moji odpověď budeš číst až za pár dnů s mrňouskem sladce spícím v postýlce. Miminko samo ví, kdy je ten správný čas.
Já jsem měla termín 10.1. ale už asi 20. prosince jsem měla stahy a doktor mě chtěl poslat do nemocnice. Nakonec jsem ho ukecala, že ještě musím zabalit dárky a dohodli jsme se, že to vydržíme do druhého dne a pak se uvidí. Asi týden na to mi zase doktor řekl, že to bude až na Velikonoce, protože se to moje sloní tělo nechtělo na porod připravovat. Tak si vyber. Nakonec jsem byla v pondělí 10.1. na kontrole s tím, že za 2 dny ve středu mám jít na kontrolu do nemocnice a samo, že kdyby něco, tak honem popadnout tašku a frčet. Tak jsem si v to pondělí naplánovala, co všechno ještě udělám (pletla jsem takový nádherný kompletek a chtěla jsem to do porodu stihnout). Jenomže večer mě chytly porodní bolesti. Jako prvorodička bez zkušeností, přípravného kurzu a čtení odborné literatury jsem to riskla, vyhrabala Betynku a začla studovat chytré články. Kontrakce byly co 10 min. a nezrychlovalo se to. Nakonec jsem to rozchodila, ale vůbec jsem se nevyspala asi nervozitou a taky se malá pořád kroutila a kopala. V úterý jsem měla nějaké pochůzky a už jsem se těšila, že se pořádně vyspím. Ale ouha, opakovalo se pondělí, takže už 2. noc bez pořádného vyspání. Ve středu dopoledne jsem šla do nemocnice na prohlídku a tam mi řekli, že ať příjdu v pátek, že si mě tam už asi nechají. Protože tam pracuje i můj gynekolog, tak jsem mu věřila. V poledne jsem přišla z nemocnice domů, udělala si dobrý obídek, pak ještě přišla kamarádka, trocha pletení a už byl večer. Protože jsem byla strašně unavená, tak jsem jenom dopletla svetřík s tím, že ve čtvrtek ho dodělám no a v pátek už půjdu do té nemocnice. Opět přišly kontrakce, zkoušela jsem to rozchodit, ale nešlo to. Když byly po 3 - 5 minutách, tak jsme frčeli do nemocnice (máme ji 10 minut od baráku naštěstí). Malá přišla na svět ve čtvrtek o půl páté ráno. Hned po porodu jsme obě usnuly strašně tvrdě, sestřička nás prý chodila kontrolovat, jestli žijeme. OBĚ jsme spaly. Malou jsem poprvé kojila až dopoledne. Při porodu jsem měl jenom strach, abych dělala všechno správně a neusla mezi stahy. Ono třetí noc bez vyspání už dá člověku dost zabrat.
Měla jsem strach, že nepoznám ten správný okamžik, co jsou poslíčky a co jsou skutečné stahy, ale ono to nějak přišlo samo.

Držím palečky. Ničeho se neboj a už se jenom těš na mazlení s broučínkem.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
31.10.05 09:22

Určo na nic nečekej- já očekávala od začátku září- termín jsem měla 22.9. a 2.9. mi odešla hlenová zátka všichni strašili, že už to bude brzo, hmm a já málem kvůli tomu nejela na oslavu svatby a pak další týden na oslavu křtin, ale nakonec jsem se rozhodla vše absolvovat a bylö to OK, ještě musím dodat, že obě slavnosti nebyli v našem městě, ale dojeli bychom do 20minut:-) V termín porodu 22. jsem ještě byla s manželem na obídku ve městě a zdaleka mi to nepřipadalo, že už bych měla rodit, potíže jako bo¨lesti bříška jsem mívala dřív častější než těsně před porodem. No a 23.9. jsem se koukala na telku- doma na slečnu Fajn a najednou ve mně něco udělalo lup a pak jsem cítila teplo mezi nohama, tak jsem honem seskočila z gauče na plovoučku a tam to ze mě začlo téct- plodovka, ale té bylo( ale to už jsem věděla od MUDr. že jí mám hodně a že až mi praskne, že to bude potopa), takže jsem volala manžílkovi ať přijde domů, že do hodiny musíme k doktorovi, ale můžu ti říct, že jak se člověk pořád připravuje, tak stejně až to opravdu přijde tak si připadáš, jako že nejsi vůbec na nic připravená a teprve v tu chvilku člověku sepne, že opravdu bude rodit, ale neboj připravená budeš- je to nějako podvědomé že každá žena ví co má dělat a navíc PA ti budou pomáhat. My jsme přijeli do porodnice kolem 16h v 19h jsme se dostali s manželem na sál-předtím klasicky očista sepisování a prohlídka doktorkou. No a 24.9. v 0,50h se nám Lukášek narodil měl 4,1kg a 53cm- je to naše stěstíčko, teď je mu měsíc a jeden týden a dělá nám obrovskou radost:-))
Přeji ti ať máš rychlý porod a opravdu se nehlídej zbytečně se při každém píchnutí stresuješ, jestli už, příchod porodu 100% poznáš:-))
Pa H+L:-))

""http://lilypie.com/pic/051026/8mDU.jpg":http://lilypie.com/…026/8mDU.jpghttp://b1.lilypie.com/HMkMp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
31.10.05 09:34

Tohle cekani ja nezazila. Termin jsem mela v prosinci......... a jednou takhle v pulce listopadu… .Asi tak hodku jsem spala a praskla mi voda. Jee, vsichni rikali, ze mam male bricho a ze budu rodit na Silvestra. Jen gynekolozka rikala, at se setrim a jestli pry nic necitim. Ten den jsem totiz byla na kontrole. No ale nic jinak nerekla. Jeste jsem se byla podivat v praci , nakoupit spoustu jidla - asi podvedomi:-) Pak jsem zaridila detskou doktorku. Pak jsem varila a varila.
Jo a vecer jsme se naposledy tulili:-)))) Me to bavili proste porad a bricho jsem mela male, ze mi fakt neprekazelo:-))))
Pak jsem si do noci cetla a po hodine spani jsme jeli. Mela jsem trosku nevyhodu , ze jsem byla nevyspala. Ale kdo na konci tehotenstvi neni, ze? A asi bych byla kterykoliv jiny den nevyspala.
Tak vam preju, at rychle ubehne cekani a mate krasna a zdrava a spinkajici miminka.
Nam se blizi prvni narozky a ja jsem z nich stejne nameko, jako z porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
2.11.05 15:29

děkuji všem za povzbuzující odpovědi. Pořád ještě píšu z domova a ještě pořád jsme s manželem sami :) . Snad nás nebude mimi tak dlouho trápit a dá o sobě vědět, že chce jít mezi nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
2.11.05 15:44

Ahojky Gabko, jen si ještě užívej dny volna, pak budeš vzpomínat jak si se nudila při čekání na mimi. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.11.05 19:27

Ahoj Gabko, a uz citis nejake poslicky? Nebo nerikali na kontrole, ze uz vidi kontrakce? No hodne stesti a vsak se dockas. Davej postupne vedet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
2.11.05 19:41

Doktorka říkala, že je vše v pořádku a že mám přijít 4. na kontrolu, že teď musím chodit 2× týdně. Taky říkala, že je nález lepší než minulý týden - CS 7. Tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
3.11.05 09:31

Ahoj,
buď v pohodě a užívej si posledních dnů, kdy si můžeš dělat co chceš a spát jak dlouho chceš :lol:
Já čekala kdy to přijde už od 38.t. a nakonec mi porod museli vyvolat 13 dní po termínu. Takže jsem poslední měsíc jen čekala, kdy to bude. Bylo to pěkně dlouhý…a ty telefony a SMS známých, jestli už něco… :roll: Jo, naše slečna si tam pěkně pobyla a kdyby to nevyvolali, tak je tam asi ještě teď.
Ať je to co nejdřív a můžeš své mimčo pomuchlat.
Alenka + Verunka 5 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky