Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pěkný večer maminky, mám takový problém. Syn v březnu 5let, má cca 25kg a máme autosedačku do 36kg, jenze jemu jsou už ty popruhy malé.. Nejde to skoro zapnout a i to syna tlačí. Když oddělame záda a zůstane jen bobek tak má zas pás pod krkem, což prostě nejde. Potrebuji poradit jak to řešit určitě nebudu jediná s tímto problémem. Takže prosím všechny typy pište ![]()
@domadomca jake popruhy? Pri teto vaze je preci poutan pasem z auta.
@domadomca vyndej popruhy a dej mu pás, přeci se pouta pásem..
My už u sedačky 15 + kg poutaly pasem z auta. Je tedy pravda, ze když jsme sedačku kupovali, tak jsme ji zkoušeli do auta. Jeden druh sedačky jsme měli velký problém zapnout pasem.
Pokud poutaš pasem z auta a syna to tlačí, tak jedine zkusit jinou sedacku.
Jaké popruhy??? Jako od sedačky??? Já dceru poutám pásem z auta od necelých 4 let. A to má nyní 17kg ve 4,5. Nechápu jak bych ji poutala popruhy ve 25kg.
Poutame pásem z auta. Pokud je správně pripoutany, v horní části se ten pás zachytí tak, aby nemohl dítě uskrtit.
Doporučuju číst návody k sedačkám.
Většina sedaček se od 15 kg poutá pásem od auta. Na sedačce jsou dělané vodiče pásu tak, aby šel pás dítěti přes tělo tak jak má.
Já bych chtěla vidět kudy mu ty pásy vedli u pětiletého poměrně velkého, těžkého dítěte… pasy mají vést nad rameny… to musel mít někde za zády… opravdu bezpečnost.
Nad 18kg uz se pouta pasem z auta, jestli ma syn 25kg, tak to je o hubu ho poutat tim 5 bodovym, v pripade nehody ho to neudrzi. Jinak syn ma taky 5 let, ale sotva 20kg, je drobny a pas z auta ma normálně jak ma mit
holt mate blbou sedačku, nebo nevím, ma mit tu 18kg+ ta nema samostatne pasy a neni to jen bobek pod zadek.
Pokud nemáš jednu ze dvou sedaček, které mají integrované pětibodové pásy do 25kg, tak jste dítě od 15kg měli poutat pásem z auta. Takhle ho v případě nehody ty pásy neudrží. Asi by sis měla pořádně přečíst návod k sedačce, zřejmě vůbec nevíš, jak ji používat.
Od 18 kg už se poutá jen pásem z auta. V sedačce stačí vyndat ty vnitřní pásy, nemusí se odendavat celá záda, pas z auta se zahakne do očka u hlavové opěrky a nejde pak přes krk. Co máš za sedačku?
@domadomca Teda je neskutečný, že je takovej problém číst návod k sedačce. Většina sedaček má 5-ti bodový pásy jen do 18 kg. To už jste trochu mimo delší dobu. Můžete být ráda, že jste nebourala 🙄