Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem ve 33tt, bude to holka.. trošku mě znepokojil Dr, který naměřil menší hlavičku.. odpovídá 31+3 (HC 28,61cm).
Uklidňoval mne, že aby to mohli nazvat Mikrocefalii, musela by být pozadu o 3 týdny, že uvidíme příště. No a já tady googlím a výsledky mne moc neuklidnily..
Měla jste to některá taky tak?
Měla jsem to sice opačně(větší hlavička o 14 dní) ale chci tě uklidnit
také jsem o tom všude hledala, měla strach, aby to nebylo něco vážnějšího a nakonec se narodil Malý s úplně normální hlavičkou, obvod 34 cm jako první kluk
prostě nevěř tomu jejich měření, je to akorát stresující… ![]()
@Tucka I já tě uklidním. Mé dceři doktor také naměřil malou hlavu a jelikož jsem zdrav. sestra, tak jsem hned věděla, že to může být blbé. Za 14 dní jsem jela na kontrolu a vše bylo v pořádku. Nakonec, když se dcera narodila měla hlavu jako meloun. ![]()
U nás měly obě děti větší hlavičku a taky z toho nic nebylo. Měly jí teda větší i po porodu, oba obvod 39. Doktorka je víc hlídala, vedla si je v grafu, ale bylo to v pohodě, jen jednou v horním percentilu.
Takže počítám, že u Vás to bude totéž, jen naopak bude menší hlavička. Všichni nemáme tu kebulu stejnou. ![]()
Syn měl hlavičku menší o více než 4 týdny a nikdo nic neříkal. Do dneška má užší obličej. Jako dítě měl obvod hlavy stejný jako jiné děti, jen zmíněný užší obličej.
@Tucka buď v klidu, syn měl pravidelně hlavičku menší o 2 týdny, ale manžel má malou hlavu, takže jsem si s tím nelámala hlavu. Syn se pak opravdu narodil s malinkatou hlavičkou (32 cm) a doteď má tu hlavu menší, má ji tak jak roční děti, je takový drobnější, takže tak nějak k němu ta malá hlava pasuje ![]()
@Tucka taky tě uklidním. Mě. Doktor před vánocemi řekl že je malá o 3tydny menší, strašil mě nemocnicí a kapačkami na výživu - pllacenta že špatně vyživuje. Za 2 dny to zkusil znova a měřil to jiným stylem a najednou byla malá jen o týden menší… Což je v normě.
Ja budu mit take uklidnujici zpravu.Od 20tt byla ma holcicka pozadu o 3tydny. A uz to nedohnala.Take me casteji merili, nicmene byla proste jen mensi. Narodila se den po terminu a mela miry 2.650kg a 46cm.
Byla proste jen drobna.
Ted cekam druhou dceru jsem 21tt a uz je zas o 3tydny pozadu.Asi rodim jen drobky ![]()
Dr.na utz vzdy rikal, ze je dulezite, ze roste soumerne a prospiva. A pokud je par tydnu pozadu, tak to „nevadi“.
@Tucka ja te taky uklidnim
. Taky mi namerili hlavicku vetsi nez brisko o 3 tydny. Byla jsem z toho na mrtvici. O tri dny pozdeji na kontrolnim UZ delanym jinym doktorem byo vse O. K.. Malej se narodil v poradku.