Malá je náhle spavá

rozmary
3.11.10 18:02

malá je náhle spavá

Ahoj,malé je měsíc a kousek,poslední týdny málo spinká a vydrží třeba pět hodin v kuse koukat,pak chvilku spí a zase vydrží dlouho vzhůru,spí tak 15 hodin denně.Dneska je to jinak,celou noc tlčila,takže spánek nic moc,ale usnula o půl 9,vzbudila se o půl 12,pak do čtvrt na tři koukala,potom usnula,spala do půl pátý,najedla se a už zase spí,dokonce ani tolik nejí,tak nevím jestli dohání spánkový deficit,nebo jestli na ní něco leze.Je vůbec možné,aby plně kojené dítě marodilo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
3.11.10 18:13

Ahoj, no tak malýmu bude 11 měsíců a spavost ho taky chytla a to kojenej už neni a nic na něj nelezlo, takže mi spal 17 hodin v kuse a pak šel odpoledne spát znovu. Už jsem to taky řešila, ale když byl malinkej, tak do 4. měsíce naspal i těch 20 - 22 hodin, nevydržel dlouho vzhůru, ale už se mu to tak nějak zase upravilo, takže si myslím, že když pár dní předtim toho moc nenaspal, tak to doháněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.11.10 18:17

holky a nemůže to být tou změnou času? Asi blbost co :think:. Ten můj (3 měsíce) se s tím nemůže srovnat. Brzy odpoledne, jak je šero, už by chtěl spát a ráno zase vstává moc brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.11.10 18:21

Sama sis odpovedela ;) Dite neni stroj, maloco vydrzi pravidelne delsi dobu. (I kdyz u nas teda nespavost drzi porad, ale nekdy spi za cely den 20 minut, nekdy vubec a nekdy tri hodiny- a to uz od nekolika malo mesicu). Jsou dny, kdy by dospely prospal den, deti to maji podobny.
A jo, i plne kojeny dite muze onemocnet, kojeni nechrani na 100% bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.11.10 18:27

Někdy se stane. že opravdu jen dospává.
Plně kojené dítě samozřejmě může marodit - ale pokud nemá teplotu, neuhodila se do hlavičky, a pokud jde vzbudit (to mi doktorka vždycky říkala, že musí „jít probrat“ - ačkoli tvoje malá je ještě malinká…) - tak doufam nemusíš mít strach.
- doktorka vždycky říkala, že vzbudí se přebalením.
Jestli neteplotuje, neuhodila se do hlavinky nebo tak, spinká spokojeně, tak ji nech a užij si, že spí :wink:
Taky se nám to někdy stalo, ale velmi zřídka. Naše malá byla takový ďáblík-miminko, hodně „bejčila“, a někdy ji přepadla spavá, jak to chtěla dohnat, a usnula mi třeba i při oblíkání, který jinak vždycky hystericky probrečela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
3.11.10 19:06

je, ta je uplne malinka, ta bude spat uplne nahodile jeste dlouho, bud rada, ze to jde timhle smerem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
4.11.10 13:34

Ahoj, nedávno jsem to tady taky řešila. Naše malá (3 měsíce) spala a spala. Pořád jsem jí měřila teplotu, ale nic. Za pár dní to přešlo a teď je vše ve starých kolejích. U nás to bylo asi tím, že ji konečně přestalo trápit bříško, tak se mohla v klidu vyspinkat :dance: Takže bych to asi neřešila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.14 14:12

Obnovuji toto téma, protože nás toto nyní také postihlo. Malá má tři měsíce, je hodná, ale zas tak ve dne nespala, spíš byla vzhuru a ani večer se do spaní nehrnula. No a nyní poslední tři dny pořád spí, třeba tři hodiny pak se skoro ve spánku nají UM a zase usne, nebo je vzhuru pul hodiny a zase tri hodiny spí…večer usla v sedm, o půlnoci v polospánlu mléko a zase spala až do sedmi do rána, pak chvíli vzhuru a spala dál do devíti a tak dál…
Co myslíte? Vím, že by za to jiní dali, ale mě to přijde najednou taková změna divné…teplotu nemá. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
31.5.14 14:49

@jananovakova2 neni po ockovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
31.5.14 17:15

@jananovakova2 je to divny… :think: