Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mne se zas nalily jak tenisaky a mela jsem je tvrdé v porodce jak sutry..,tak se toho nezaleknout a pěkně prikladat…mimco to vysosa…pak už se nalévají dle poptávky:) žádný stres předem!
@Ivetka.chumlenova no tak budeš chvíli mít prsa větší
Neboj, velikost prsou nesouvisí s úspěšností kojení.. Záleží jen na velikosti a tvaru bradavky.. A naopak velká prsa, mohou být překážkou k úspěšnému kojení - to by ti potvrdila leckterá laktační poradkyně. A to poprsí si užij, po dokojení tam bude ještě míň než před ním.. ale kojení za to stojí, je to dokonalý vychytaný systém. Věř přírodě, nenech se vystresovat a bude to dobré. ![]()
@Ivetka.chumlenova ja treba nevedela ze nez maly zacne vedet kde se pricucnout ze si tu bradavku uz v porodnici mam potrit trosku umelym mlekem a tak aspon vi ze tam pro neho neco je:-)
Taky jsem si myslela ze jak se maly narodi hned se prsa nalijou a hotovo, ale treti den a ja nic pak jsem si precetla ze se ma hodne pit a casto prikladat a menit prsa levou stranu a pak pravou i 4krat za kazde kojeni
Jak jsme prijeli z porodnice prokojila jsem i cely den ![]()
Ou zase neco co ja nwm… Sem myslela ze mi poradej v porodnici jak spravne kojit atd? Nebo to tak nechodi?
Ahoj, taky se řadím do klubu „besprsejch“ a také jsem si myslela, že kojeni bude problém. Momentalně kojím už 11ty měsíc. Dokonce jsem slyšela, že paradoxně ty obdařenější mívají s kojením větší problém, pač hlavní roli hrajou prsní žlázy a hladina projaktinu, nikoli množstvi tukové tkáně.
tak hlavu vzhuru a kojení zdar ![]()
Taky mam prsa „nula nula nic“, kojim 14m a mam ted krasny plny prsa, bojim se co bude po kojeni ![]()
@Ivetka.chumlenova myslim ze v CR ti poradi ale je dobre vedet neco na vic a nespolehat na radu druhych, ja se ji nedockala, ale jak rikam nerodila jsem v Cr
@Ivetka.chumlenova píše:
Ou zase neco co ja nwm… Sem myslela ze mi poradej v porodnici jak spravne kojit atd? Nebo to tak nechodi?
Meli by poradit. Hlavne se hodne ptat a hodne poslouchat rady. Hlavne se nestresovat ![]()
@my_nickname me zmizly
mela jsem pevne dvojky, trojky a ted mam zase ty nulky ale mozna o trosicku vetsi tak 0+
![]()
@Ivetka.chumlenova píše:
Zalezi jak v ktere porodnici. Ja mela stesti, takze jsem se diky radam v porodnici rozkojila skvele, kamaradce nerekli nic a jeste ji pomalu vynadali. Urco bych si neco nastudovala pro zichr predem. Me se osvedcilo caste prikladani, nahrivani prsou ve sprse, horke piti pred kojenim, stridani prsou behem kojeni, odstrikavani mleka, ze zacatku je take dobre neprotahovat ty intervaly mezi kojenim a kojit i v noci, kdy je nejvyssi hladina prolaktinu. Jinak taky jsem celkove mala a vse probehlo v pohode, tak neboj ![]()
@Ivetka.chumlenova To vis, ze ti v porodnici poradi, pomuzou, neboj, vse bude v poradku! Ja mam pidi prsa a kojim uz ctvrte dite naprosto v pohode, o velikosti prsou to fakt neni ![]()
@Elusa2 píše:
@my_nickname me zmizlymela jsem pevne dvojky, trojky a ted mam zase ty nulky ale mozna o trosicku vetsi tak 0+
![]()
toho se bojim.. vytahany a scvrkly..
ted mam krasny B/C a nedavno jsem si kupovala podprdu v triumphu a mela jsem velikost 75D! ![]()
@my_nickname tak jak je to s vetsim poprsim to nevim
ja mela behem kojeni 2 no a nezmenilo se nic spadly tam kde byly pred tim na 0,me se nemelo co vytahat ![]()
Ale babicka co mela v mladi co mi vypravela pevne vetsi poprsi po trech detech v 70letech nemela ani tak spadle asi to je geneticke
jsem ji totiz umyvala jak byla nocna a umirala bobek muj maly ![]()
Nemám žádné a kojila sem první dítě do 3 let
a druhé do 2.-).kdybych neodstavila, kojím dodnes ![]()