Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminy,
je jedna hodina ráno a já tu sedím u pc, klepu se jak osika a moje berunka konečně spinká.
Jenže řed chvilkou nespala, teda spala, ale díky mě ze ve spánku vyděsila nejvíc, jak jsem kdy zažila. Lezou nám zoubky, často v noci brečíme a musíme se chovat. Nooo, manžel choval, malá spala a já hlídala manžela, aby neusnul, až jsem usnula sama. Muselo se mi něco zdát, nevím co, začala jsme prý křičet ze spaní(nikdy jsem to neměla) a tím vyděsila ve spánku malou, která se vzbudila, šílený pláč, přerývavě dýchala, klepala se a byla mimo, asi půl hodiny, než se docela zklidnila. A já tu teď sedím a bulím, protože mám strach, aby se jí tím leknutím něco nestalo.
Ahojky!
Nemyslím si, že by to pro malou mělo do budoucna nějaké následky. Neboj, určitě to zaspí a zapomene na to.
Ahojky,ono je možný,že se jí ten křik „vloudil“ do jejího snu a zároveň mohla mít s tím spojené něco ošklivého,co se nedá ani definovat,teda já nevim,jestli to popisuju správně,ale mně třeba ráno zvoní mobil,a než se proberu tak se mi o tom ještě pár vteřin zdá..no já to teda píšu zmateně,ale je po 1 ráno tak už mám taky dost
No ale chápu,že tě to vylekalo a jsi z toho špatná,ale málá to určitě zaspí a nebude si to pamatovat,uvidíš
A ty už nekřič
Dobrou a klidné sny…
marcellia píše:
Ahojky,ono je možný,že se jí ten křik „vloudil“ do jejího snu a zároveň mohla mít s tím spojené něco ošklivého,co se nedá ani definovat,teda já nevim,jestli to popisuju správně,ale mně třeba ráno zvoní mobil,a než se proberu tak se mi o tom ještě pár vteřin zdá..no já to teda píšu zmateně,ale je po 1 ráno tak už mám taky dostNo ale chápu,že tě to vylekalo a jsi z toho špatná,ale málá to určitě zaspí a nebude si to pamatovat,uvidíš
A ty už nekřič
![]()
![]()
![]()
Dobrou a klidné sny…
Píšeš to naprosto srozumitelně, taky se mi tohle stává. Tak ať už nás ve snech nic netrápí a spíme jako dřeva! Dobrou!
Já jednou kojila tak nad ránem, už taky skoro pospávala, malá u prsa taky - no a pak mě hryzla. Zařvala jsem jak tygr, jsem to vůbec nečekala a bolelo to… Malá samo taky ječela jak protržená. Nic se jim nemůže přece stát, co taky?
Jak je větší, tak taky kolikrát zničehonic začne křičet ze spaní a pak vzlyká ještě dlouho, asi se jí něco zdá…
Holka, jestli budeš takhle šílet kvůli každému nočnímu pláči a zlému snu, tak Tě čeká pár hodně náročných let. Občasné noční můry, leknutí, neklid, to je úplně normální věc u každého dítěte - a je fuk, jestli k nim vedl vlastní špatný sen nebo podnět zvenku.
Poprvé to člověka vyleká, to je jasné - ale o nic nejde. Lekla se, pobrečela si, uklidnila se a zase spí. Klídek.
Je to neprijemne, ale myslim, ze z toho mas vetsi nasledky ty.
neboj, uz o tom urcite ani nevi ![]()
BohunkaP píše:
Holka, jestli budeš takhle šílet kvůli každému nočnímu pláči a zlému snu, tak Tě čeká pár hodně náročných let. Občasné noční můry, leknutí, neklid, to je úplně normální věc u každého dítěte - a je fuk, jestli k nim vedl vlastní špatný sen nebo podnět zvenku.Poprvé to člověka vyleká, to je jasné - ale o nic nejde. Lekla se, pobrečela si, uklidnila se a zase spí. Klídek.
ano,ano,všimla jsem si,že luciashek tu často"šílí"kvůli prkotinám.
Ajuja píše:BohunkaP píše:ano,ano,všimla jsem si,že luciashek tu často"šílí"kvůli prkotinám.
Holka, jestli budeš takhle šílet kvůli každému nočnímu pláči a zlému snu, tak Tě čeká pár hodně náročných let. Občasné noční můry, leknutí, neklid, to je úplně normální věc u každého dítěte - a je fuk, jestli k nim vedl vlastní špatný sen nebo podnět zvenku.Poprvé to člověka vyleká, to je jasné - ale o nic nejde. Lekla se, pobrečela si, uklidnila se a zase spí. Klídek.
Panebože tak je někdo citlivějši ![]()
Presne,to je snad lepsi vubec nepsat,nez takle rejpat,a to osloveni Holka,jak na malyho fracka…
Když jim to tak vadi, tak at nepisou.. Jen mě překvapuje ta inteligence tady.
Jako kdyby se to stalo mě, tak se taky vylekam, a bude mi to pochopitelně líto. Je to přeci moje dítě, a vidět jak se klepe strachy.. je to miminko a nechape co se dělo. Nemužu ho uklidnit větou. Ja bych to určitě na e-mimino nepsala… ale nekdo má potřebu se vyjadřit. Od toho ta diskuze je. Chodí sem spousta lidí, se spoustamy povahami tak by se to mělo respektovat.. A kdyz se to někomu nelibi tak at nekomentuje a komentuje diskuse co se libi jemu.
Tak je noční běs a půlhodinové neutišitelné řvaní po leknutí… Holka!
Luciashku, můj Luciášek se taky takhle leknul, spala v kočárku a najela jsem na hrb, 15 minut řvala jak o život, taky jsem si poplakala
(byla to navíc totiž moje vina - pitomý hrb). NIC jí není, vám taky ne, neboj.