Malá výplata

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
25.5.20 22:42
@Talitha píše:
Z čeho ti pocitaji ty odmeny? Myslela jsem, ze jsou to odměny z prodeje. Za co jsou odměny pri reklamacich?

Za zpracované Požadavky, spokojenost zákazníka atd.. Nikdy jsem nic neprodala, to bych neměla ani na suchý chleba, kdybych musela prodávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.20 22:44
@Radkar1 píše:
@martina.se Ona ta paní říkala, že je tam jen záskok. Ale byla hodně motivovaná a volala mi během měsíce snad 10×. Ale nevyšlo to. Službu bych nevyužila.

Njn.. Těžko říct.. Já nic nenabízím.. Na to nemám ani povahu, ani nic.. Spíš pokec a řešení problémů, od technických přes nesedici Faktury až po stížnosti na jednání lidi.. Dělám teď Firmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.5.20 23:05
@Anonymní píše:
A co děláš? Mně teď dost drží děti a to, abych to časově zvladla - bohužel družina nic moc - jen do 15 h., príští rok už nemam na družinu nárok. To vůbec nevím, jak vyresim.

V lidlu jsou dobrý platy, ale nepočítej s tím, že dostaneš jen ranní směny. Pokud potřebuješ vyzvedávat každý den děti ze školy, tak se drž místa, kde ti to umožňují.

• Citovat
  • Upravit
327
25.5.20 23:05

Prosím vás všechny, abyste takováto témata brali hodně s rezervou. Na internetu, když je diskuze anonymní, je každý druhý borec, co by do práce za méně než 150 tisíc měsíčně ani vůbec nevstával. A samozřejmě každý druhý šetří 500 tisíc ročně. Samozřejmě nesmysl. Ano, takoví lidé existují. Pochopitelně je jich ale velmi málo a věřte mi, že šance, že budou vysedávat a „ztrácet čas“ na nějakém emiminu apod., je blížící se nule.

Jak je to teda doopravdy?
Medián mzdy v ČR je 31.202,– Kč v hrubém, to jest v čistém bez daňových úlev 23.400,– Kč měsíčně. Záleží taky na výdajích člověka, protože to co člověk ušetří, je to samé jako to, co vydělá navíc (když dostanu přidáno o 1000 Kč v práci nebo měsíčně těch 1000 Kč ušetřím, budu na tom stejně). Co je opravdu zásadní je bydlení. Je velký rozdíl mezi těmi, co žijí v „mamahotelu“ a těmi, co žijí v nájmu, případně si platí hypotéku na vlastní bydlení. Dále kdo a jak je líný, zhýčkaný a nechá se snadno ovlivnit - cena životního stylu. Mezi hlavní blbosti pak patří nové iPhony, zbytečně drahé dovolené, zbytečně drahé hadry, nové auto.

Teď více k otázce tazatelky.
Neexistuje snadná cesta k penězům, to je potřeba mít stále na paměti. Nepodléhat chamtivosti. Jinak to končí špatně. 18 tisíc hrubého je podle mě takové minimum, za které se dnes vyplatí pracovat. Moje mamka je prodavačka v obchodě s hadrami a má taky těch 18 hrubého. Kamarádka s VOŠ dělá v hotelovém komplexu v kanclu a taky 18 tisíc. Kamarádce se to dlouhodobě zdá málo, ale bohužel - jsou to fleky, které chce dělat každá druhá. A jí se prostě makat nechce. Nemusí nutně do Lidlu nebo do fabriky, ale prostě makat a né sedět v kanclíku. Takže můj názor je, že více peněz se rovná více zodpovědnosti, více práce a nebo těžší práce, kterou nechce dělat každý druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katastrofaobecna
25.5.20 23:43

@david74 A světě div se, jsou lidé co ty velké platy mají ;) A někteří zde ztrácí spoustu času.

Zakladatelko je otázka jestli by jsi se tam dostala, když tam nechceš. Možná jsi dobrá herečka. Já jsem to zkusila, protože jsem chtěla vypnout, tehdy jsem začala druhou VŠ a týpek se mě na tu školu zeptal a byť jsem odpovídala opatrně, tak mé nadšení z mého oboru a nenadšení z práce v obchodě bylo výrazné.

Sama jsem měla v životě velké štěstí, ale já jsem si věřila a když jsem něco neuměla, nezastavilo mě to, tvářila jsem se že pohoda a dost rychle jsem se to doučila. Možná si zkus prvně rozšířit své schopnosti?

• Citovat
  • Upravit
327
25.5.20 23:56

@Katastrofaobecna Nepsal jsem, že neexistují lidé s vysokým příjmem. Ale není to nic běžného. Medián znamená člověk přesně uprostřed a u nás to dělá těch 23.400,– Kč měsíčně čistého. Kolem této částky se to pohybuje. Samozřejmě 1. a 10. decil jsou jiné částky, obojí jsou ale zkrátka už extrémy.
Z mé vlastní zkušenosti je to krátce a jednoduše o tom, jak moc chci dělat náročnou práci - pozice, o které je vysoký zájem (např. kamarádka z kanclu velkého hotelového komplexu), budou vždy za méně než pozice např. v automobilce ve výrobě, kde by nikdo nebyl, kdyby to netahaly nahoru peníze. Takže tam je to jak známo kolem 40 tisíc hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
26.5.20 07:46

@Radkar1 10×, tolikrát si jim to zvedla? Já klidně uprostřed prvního hovoru, číslo blokoju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
26.5.20 07:59
@Anonymní píše:
Nebudu rozebírat, co dělám. Ale… moje výplata je opravdu směšna. Mám zhruba 18 tis. hrubého. .....

Jako sry, ale píšeš sem jako anonym a chceš tajit své povolání? S takovými myšlenkovými pochody mi přijde mzda 18tis. odpovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14865
26.5.20 08:05
@david74 píše:
Prosím vás všechny, abyste takováto témata brali hodně s rezervou. Na internetu, když je diskuze anonymní, je každý druhý borec, co by do práce za méně než 150 tisíc měsíčně ani vůbec nevstával. A samozřejmě každý druhý šetří 500 tisíc ročně. Samozřejmě nesmysl. Ano, takoví lidé existují. Pochopitelně je jich ale velmi málo a věřte mi, že šance, že budou vysedávat a „ztrácet čas“ na nějakém emiminu apod., je blížící se nule.
:palec: Máš pravdu, na internetových diskuzích je víc milionářů než v prestižním golfovém klubu :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
26.5.20 08:26

Tak většina těch, co vydělávají řekněmě „dost“ nebo si můžou práci vybírat taky něco umí a něco tomu obětovala.
A nemusí to být jen lidé, co mluví pěti jazyky nebo mají jiné studijní předpoklady a mohli vystudovat lukrativní obor. Jedná se i o šikovné řemeslníky, pracovníky ve službách jako kadeřnice apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
26.5.20 09:17
@Svistice píše:
Tak většina těch, co vydělávají řekněmě „dost“ nebo si můžou práci vybírat taky něco umí a něco tomu obětovala.
A nemusí to být jen lidé, co mluví pěti jazyky nebo mají jiné studijní předpoklady a mohli vystudovat lukrativní obor. Jedná se i o šikovné řemeslníky, pracovníky ve službách jako kadeřnice apod.

Ano, přesně. Pokud se někdo bude flákat a fňukat, tak to mu lepší příjem nezajistí. Žijeme v době, kdy můžeš mít několik pracovních poměrů najednou a máš v podstatě neomezenou možnost podnikání. Nikdo nikomu nebrání si vydělávat. Takže tohle fňukání fakt nechápu. Ze svého okolí znám plno řemeslníků apod, kteří si zcela bez problémů vydělávají násobky průměrných mezd. A je to jen o tom, že prostě dělají a dělají svoji práci kvalitně, poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
26.5.20 09:26

Pokud chces vic penez, musis neco umet a neco obetovat. Treba risknout jit delat nekam, kde je vetsi kolektiv a vic penez. :nevim: jinak to proste nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
26.5.20 09:37

Z lidlu jsem po 3 měsících (ve zkušební době) prchla.. ;)
Za mě moc stresu, fyz. namáhavá práce a jelikož jsem malá a drobná, tak je to v této profesi velký handicap.., za mě ne.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15768
26.5.20 09:55
@Zwetta píše:
Z lidlu jsem po 3 měsících (ve zkušební době) prchla.. ;)
Za mě moc stresu, fyz. namáhavá práce a jelikož jsem malá a drobná, tak je to v této profesi velký handicap.., za mě ne.. :)

A co děláš teď? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 10:02
@Zumpa píše:
Jako sry, ale píšeš sem jako anonym a chceš tajit své povolání? S takovými myšlenkovými pochody mi přijde mzda 18tis. odpovídající.

Nemusím ho tajit, ale o to mi v této diskuzi nešlo - o to, jestli mám ve svém oboru dost peněz - nemám. Ale má to své výhody a těch využívám. Mám teda úvazek 0,8. Skoro žádný stres. Ale těch peněz je prostě málo. Zjišťuji možnosti a sleduji nabídky v okolí. Práce mě baví, ale měla bych trochu jinou představu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat