Malá výplata
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Svistice píše:
Jenže spousta těch nízkopříjmových tohle nevidí. Že má někdo v pětatřiceti nakročeno na koronární jednotku, děti a ženu vidí jen spící, na nic nemá čas, rozhoduje o milionových částkách či osudu lidí… Vidí jen tu all inclusive dovolenu, hezké bydlení, služební auto…
Jistě, oni totiž by chtěli peníze bez práce, tak jako většina lidí. Ale to nikdy nebude fungovat, jinak by peníze neměli žádnou hodnotu a někdo je nakonec vždycky musí odpracovat. Samozřejmě když se nebere v potaz kvantitativní uvolňování.
Takže kdo chce víc, musí více makat a nebude mít klídek v hlavě po práci ani čas na rodinu či koníčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Jenže spousta těch nízkopříjmových tohle nevidí. Že má někdo v pětatřiceti nakročeno na koronární jednotku, děti a ženu vidí jen spící, na nic nemá čas, rozhoduje o milionových částkách či osudu lidí… Vidí jen tu all inclusive dovolenu, hezké bydlení, služební auto…
Jak jsem psala. Není to vždy pravidlo. Jak říkám - znám víc lidí s vysokými příjmy a jsou doma více než já.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak jsem psala. Není to vždy pravidlo. Jak říkám - znám víc lidí s vysokými příjmy a jsou doma více než já.
Tak ty lidi nejspíš něco umí. Před RD jsem dělala na ¾ úvazek za cca 12tis měsíčně (čistého)
Teď po RD mám v plánu dělat doručovatelku. Takže taky žádný extra vejvar brát nebudu. Ale beru jako daň za to, že budu zvládat odpoledne obstarat děti.
Vzhledem k tomu, že důchod mít nebudu, tak kariéru začnu budovat až děti odrostou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Tak ty lidi nejspíš něco umí. Před RD jsem dělala na ¾ úvazek za cca 12tis měsíčně (čistého)
Teď po RD mám v plánu dělat doručovatelku. Takže taky žádný extra vejvar brát nebudu. Ale beru jako daň za to, že budu zvládat odpoledne obstarat děti.
Vzhledem k tomu, že důchod mít nebudu, tak kariéru začnu budovat až děti odrostou.
Doručovatelka má odpoledne čas? Nevím jak u vás, ale já pravidelně tu naší vidím, jak jde v 17:30 z práce a je tam od rána. Ale možná je to u vás jiné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Doručovatelka má odpoledne čas? Nevím jak u vás, ale já pravidelně tu naší vidím, jak jde v 17:30 z práce a je tam od rána. Ale možná je to u vás jiné.
U nás do cca 15 ale samozřejmě záleží na rychlosti doručovatelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@david74 píše:
Jistě, oni totiž by chtěli peníze bez práce, tak jako většina lidí. Ale to nikdy nebude fungovat, jinak by peníze neměli žádnou hodnotu a někdo je nakonec vždycky musí odpracovat. Samozřejmě když se nebere v potaz kvantitativní uvolňování.
Takže kdo chce víc, musí více makat a nebude mít klídek v hlavě po práci ani čas na rodinu či koníčky.
A to proste nechces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenkahav píše:
A to proste nechces.
Každý soudruh si na to musí odpovědět sám. Někdo je šťastný s rodinou, jiný ji nemá a je šťastný v novějším autě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@david74 píše:
Ale ono to tak vždy není. Zrovna jsem mluvila se známou. Říkala, jakou má pracovní dobu, jaké ma přestávky a každou chvilku někde u doktora s dětma. Neptala jsem se na plat, ale tak postěžovala si, že má málo. No a já koukala jako blbec, protože jsem si vždycky myslela, že má málo a já její prijem nemám. A ne - nemá vysoké vzdělání, naopak měla problém s učením. A nemá náročnou práci - může ji dělat kdokoliv (a nebyla nikdy moc šikovná). V praci si pokeca, rozhodně doma nic neřeší.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale ono to tak vždy není. Zrovna jsem mluvila se známou. Říkala, jakou má pracovní dobu, jaké ma přestávky a každou chvilku někde u doktora s dětma. Neptala jsem se na plat, ale tak postěžovala si, že má málo. No a já koukala jako blbec, protože jsem si vždycky myslela, že má málo a já její prijem nemám. A ne - nemá vysoké vzdělání, naopak měla problém s učením. A nemá náročnou práci - může ji dělat kdokoliv (a nebyla nikdy moc šikovná). V praci si pokeca, rozhodně doma nic neřeší.
Možné to je - existují tyto dobré fleky, které jsou zpravidla obsazovány po známosti, protože to je ideální, dokonalá práce. Ale nebavíme se o extrémech a dohazovaných místečkách ve státní sféře. Obecně platí, že podnikatelé chtějí vydělat a čím víc, tím lépe. Každý jde do podnikání kvůli zisku a je to tak v pořádku. A když pak potřebují zaměstnance, tak ho budou pochopitelně kvůli maximalizaci zisku chtít ohodnotit co nejméně, jen aby ještě sehnali takového zaměstnance, kterého potřebují a neodešel jim. Jinými slovy nějaký velký potravinový řetězec (doplňte si sami) má jen u nás miliardové obraty a obří zisky, ale prostě svým pokladním platí dejme tomu 25 hrubého, i když by mohl platit i 100 tisíc a zvládli by to. Ale proč by to někdo dělala. Budou platit jen tak, kolik je donutí trh práce a konkurence. Zjednodušeně řečeno - když bude někdo, kdo tu práci vykoná za méně ve stejné kvalitě nebo v lepší kvalitě za stejné peníze, tak současný zaměstnanec letí ven. Samozřejmě do toho vstupuje více faktorů, ale nemyslete si, že někde budou někoho přeplácet, když to jde z jejich kapsy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z tohoto týdne jsem docela překvapená. Já jsem tento týden byla doma (od pondeli jdu zase do práce). Byla jsem v šoku. On skoro nikdo nepracuje. Myslela jsem, že už se to rozvolnilo a vetsina firem najela na normální režim. Asi ne, protože zaměstnanci byli doma skoro všichni. A ti podnikatele? Taky doma. Odjedou na 2 hoďky a už jsou doma. Myslela jsem si, že tu bude klid a opravdu nebyl. To jsou samé návštěvy (ostatně jako celou dobu karantény - nikdo to tu nedodržoval).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Z tohoto týdne jsem docela překvapená. Já jsem tento týden byla doma (od pondeli jdu zase do práce). Byla jsem v šoku. On skoro nikdo nepracuje. Myslela jsem, že už se to rozvolnilo a vetsina firem najela na normální režim. Asi ne, protože zaměstnanci byli doma skoro všichni. A ti podnikatele? Taky doma. Odjedou na 2 hoďky a už jsou doma. Myslela jsem si, že tu bude klid a opravdu nebyl. To jsou samé návštěvy (ostatně jako celou dobu karantény - nikdo to tu nedodržoval).
Tak spousta lidi, kteri mohou pracovat na HO, tak zustavaji jeste nejakou dobu (mozna dlouhodobe), procby ne. A nekteri lide proste do prace jeste nastoupit nemohou. ![]()
nebo pracuji v upravenem rezimu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oxbowww píše:
Zakladatelko, pojď k PCR, ta bere furt
Ale není to práce pro každého. Já si myslím, že ženy do ozbrojených složek nepatří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak ja jsem taky doma, uz skoro 3 mesice, manzel taky. Dokonce chodime pred dvanactou vyzvedavat deti do instituci, kdyz nefunguje druzina. Jenze ty a tobe podobni uz jaksy nevidi, ze uz taky ty 3 mesice sedime doma 8 hodin pracovne u kompu a na telefonu.
Ja do kancelare nesmim a zatim to vypada, ze se tam jeste dlouho neukazu. Neb vymysleli branne cviceni ve jmenu zachovani bezpecnosti, proti kteremu je i navod ministra skolstvi pro prvni stupen uplny hadr.
Muz by do kanclu mohl, ale nema moc smysl sedet sam v kancelari, kdyz kolegove jsou doma s detmi kvuli domaci vyuce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Ale není to práce pro každého. Já si myslím, že ženy do ozbrojených složek nepatří.
To mas recht, je jich tam až moc a není to uplne pro dobro věci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit