Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych poradit.
Poslední MS jsem měla 12.5 a další jsem nedostala. 21.6. jsem si udělala test a vyšel mi pozitivní, byla jsem na odběru krve a pan doktor mi sdělil, že v krvi něco je, ale že je to zatím málo. Tak z toho nejsem moc moudrá, protože na ultrazvuku něco viděl. Mohl by jste mi někdo poradit, jestli jsem skutečně těhotná nebo to mám jen vsugerované. Děkuji za odpovědi. Lenka
kolik to je málo? třeba jsi otěhotněla později a ještě se nevytvořilo dostatečné hcg
Pokud je hladina hcg zvýšená (a nemáš např. cystu apod.,..) a na UZ doktor ,,něco,, vidí, je to stopro těhu..
řekl, že mám přijít za 14 dní a že mám hcg 0,61 že to je zatím málo
to je divné číslo, většinou se uvádí v celých číslech, třeba 10, 50, 340 a tak… no jediný co Ti poradit, je vyčkat a zajít si za pár dní ještě jednou na krev, pak budeš moudřejší
taky mi to přijde, divný. Sice se snažíme jen krátce, ale moc bych si to přála
no já nevím,nula něco to není ani 1 jednotka jestli se nepletu a to by brali jako negativní a utvar 33mm může být snad jen hematom nebo cysta,gest.váček by tak velký nebyl si myslím ![]()
Na ultrazvuku je něco rozumného vidět od hCG cca 1000 a více. 0,61 (jsou-li to standardní jednotky mIU/ml) by všechny laboratoře vyhodnotily jako zcela negativní.
Teda to nevim, je zajímavý, že ten doktor to neví, snad musí poznat cystu/hematom od gestačního váčku, nebo ne? Moje doktorka poznala, že jsem těhu na UZ jen podle zvětšené sliznice,..to tam ještě nebyl ani váček, ani nic jinýho..
ještě mi řekl, že si myslí, že jsem, ale že je ještě brzo, tak nevím, KDyby to bylo něco jiného, tak by mi to řekl ne?
docela mě to překvapilo, že mi nebyl schopný odpovědět, jestli jsem těhotná. Zkusím zajít ještě k někomu jinému a uvidíme, co mi poví. Jestli by tam měl být jiný problém, tak je to potřeba řešit
No nic, teď jsem mluvila s jinou paní doktorkou a ta mi řekla, že si mám koupit nějaký citlivější test a mám jí zítra zavolat a že mě popřípadě protlačí na nějaký dřívější termín. Budu doufat, že jsem jen hodně ze začátku a že to vyjde, uvidíme.