Půl roku snažení a nic - řešit už s dr?

3336
23.6.11 10:32

Půl roku nic - řešit už s dr?

Ahoj,
chtěla bych znát váš názor…
Už skoro půl roku se snažíme o dítě, ale stále nic. Mně byla napočátku zjištěna VVV dělohy, cykly mám rozházené kolem cca 40 dní. U lékaře jsem byla po prvním cyklu pro vyvolávačku a bylo mi řečeno, že kdyby se nic nedělo, nebo to zase nedostala, mám se ozvat. Od té doby chodí cykly naštěstí samy a jejich délka se snižuje (od 46 k současným 35 dnům). To by mělo znamenat, že ovulace probíhá, ne? Nebo se pletu???
Myslíte, že už bych mohla dr požádat o nějaké řešení? Nechci, aby mě někdo bral jako že zbytečně šílím, ale taky se nechci za pár měsíců třeba dozvědět, že už se to mohlo dávno řešit…
Manžel už by taky nejraději začal něco řešit, myslím, že by byl ochotný jít i na spg…

Je to po půl roce moc brzo, nebo ne? Kdy jste to začali řešit vy? Děkuju…

Příspěvek upraven 23.06.11 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69032
23.6.11 10:35

Manžela na ten spg klidně pošli a sama si buď odsleduj nebo nech od dr. odsledovat, zda máš ovulaci. Pokud tyto dvě základní podmínky budou splněny, dej tomu klidně ještě další půlrok volný průběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
23.6.11 10:36

půl roku ještě není tak zlý, čeká se max. do roka, ale pokud máš VVV dělohy, tak ti nevím :nevim: možná už bych to na tvém místě řešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3336
23.6.11 10:45

Trošku jsem pozměnila zadání - ms právě dorazila…

Takže pokud ms přijde sama, i když pozdě, tak by to snad mělo znamenat, že ovulace probíhá, ne? Teď akorát zjistit kdy…

Pajinko, na ten spg potřebujeme žádanku od gynekologa, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.6.11 10:46

ano, já bych to s lékařem řešila. Nemusíte hned přistupovat k nějakým radikálním řešením, ale minimálně můžete zjistit jestli ovuluješ, popř. může nasadit něco na podporu ovulky nebo na úpravu cyklu. Já mám PCO a takhle jsme s doktorem, až budeme chtít druhé, domluvení. Prostě budeš pod kontrolou a budete spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
23.6.11 10:53

Toť otázka, jestli máš cykly +- pravidelné 35-40 dní, ovulace nejspíš probíhá, ale stejně bych to radši ověřila. Na spg potřebuješ žádanku, má-li to být hrazeno pojišťovnou, jinak si můžeš kamkoliv zajít i bez ní jako samoplátce (v řádu stovek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
23.6.11 10:56

Doktoři dávají roky, při pravidelném snažení (sex obden) a pak se začíná řešit, ale určitě bych si nejdřív zjistila, jestli ovuluješ. A mimochodem u nás to trvalo dva roky a jsme oba v pořádku. Vím, že je to klišé, ale ono záleží na životní situaci a psychice. Někdy stačí se na mužskýho jenom podívat a jindy ......
Přeji ti hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
23.6.11 10:57

My se snažíme půl roku, když jsem byla na běžné prohlídce, doktorovi jsem to řekla. Je mi 30, zeptal se, kolik je mužovi a když do 3 měsíců PŘI PROKÁZANÉ OVULACI nic, tak máme přijít a pošle nás na případné vyšetření co a jak.
JInak, já s ms problémy nemám, cyklus je pravidelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.11 10:57

Ahoj,
my jsme čekali 3/4 roku než jsem otěhotněla. takže po půl roce něco řešit je asi zatím brzy. zkus ještě vydržet a moc se na to nesoustřed, myslím, že je to taky hodně dané psychikou..dokud jsem si říkala, tento měsíc to musí vyjít tak furt nic. pak jsem to hodila za hlavu a najednou se zadařilo…celý 3/4rok jsem si měřila bazální teplotu a zkoušela ovulační testy, abych jsme mohli s manželem zkoušet štěstí v ty nejvhodnější dny.

• Citovat
  • Upravit
29436
23.6.11 11:04

Příspěvek upraven 25.04.16 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3336
23.6.11 11:06

Děkuju…
No já právě vzhledem k té vadě (mám dvě dělohy) a k tomu, že před HA jsem ms pravidelnou taky nikdy neměla, vím, že asi úplně vpořádku všechno není…

Sex máme většinou tak ob 1-2 dny, jak se scházíme při práci… Poslední měsíc byl prakticky denně, díky dovolené.

Je mi jasné, že i zdravým párům to někdy i rok trvá, ale právě kdybych třeba věděla, že je vše v pořádku a že je to jen otázka času, byla bych asi klidnější…

Jinak co se týče věku - oba se s manželem vejdeme do 25, takže věkově by problém být neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
23.6.11 11:27

Ahojky Bobi.verunko. :-)

co se týče te ovulky.. tak ikdyž máš cklyy relativně pravidelné ovu nemusí být.. ja teď řeším anovulaci (po potratu) a taky mám cykly 33-35 a ovu zřejmě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
23.6.11 11:30

Ahoj, vzhledem k vadě (nevím, jestli se to má nebo nemá nazývat vadou, ale ty to tak pojmenováváš :-) ), kterou popisuješ, bych to možná začala s doktorem řešit už teď. Nebo se u něj alespoň informovat, jestli to máš začít řešit. Klidně mu řekni, že nechceš být za hysterku, ale že by ses s ním ráda poradila. Buď to začne řešit nebo ti řekne, ať přijdeš za půl roku :-)

Záleží na hodně okolnostech těhotnění. Mě se u prvního dítěte stačilo otřít o trenýrky a byla jsem těhu a teď čekám rok a nic.
Každopádně moc držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
23.6.11 11:38

ahojky…taky se snažíme od října o mimi…a ciklus mám pravidelný za 28 dní. :-)
a podle ult.mám některé cikly anovulační… :wink:
podle pravidelnosti ciklů…se nato nedá spoléhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
23.6.11 13:23

Jestli už se snažíte půl roku, k doktorce bych šla. Alespoň pro lepší pocit, že se něco děje. Já jsem byla minulý týden na preventiní prohlídce, řekla jsem svojí gynekoložce, že se chceme od září snažit o miminko a ona mi sama řekla, že pokud neotěhotním do půl roku, mám přijít. Ale já mám tedy problém se špiněním před MS a podezření na neprůchodný vejcovod. Jinak mám cyklus také pravidelný a tenhle měsíc jsem podle měření BT byla bez ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie