Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky! Chtěla bych začít chodit na power plate, ale současně se snažíme o mimi. Už to bude rok, ale k doktorovi se chystám v září až po dovolené, že se nám třeba během léta zadaří:-)) Je mi jasné, že jakmile zjistím, že jsem těhotná, power plate budu muset vypustit. Ale do té doby neriskuju nic tím, že budu na power plate chodit???? Je z vás tady některá, která chodila na power plate, otěhotněla a vše bylo bez problémů???? Moc děkuji za pomoc ![]()
ahoj, tak já jsem se s dr bavila o tom, že naopak cvičení (posilování pánevního dna) může pomoci k otěhotnění…jinak spousta holek tady cvičilo třaba až do 5. měsíce a to třeba i spinning
takže bych být tebou strach neměla.
Sice popravdě netuším, co to je
ale před otěhotněním je prima si zlepšit kondičku a vůbec bych to neřešila
nebo to není žádná cvičící technika a proto nechápu na co se ptáš ![]()
http://www.powerplate.com/cz/ - je to cvičení na vibrační plošině. Hlavní kontraindikace je těhotenství, což chápu, protože je to náročnější cvičení s vibrací, ale do té doby než otěhotním bych si snad nemusela ublížit… Vždy jsem na to chtěla chodit, ale u nás ve městě to nebylo až nyní, tak to u vás sonduju, zda s tím máte zkušenosti ![]()
díky za osvětu ![]()
myslím, že to neva ničemu, ale u sebe vím, že vždy v období po ovulaci bych měla tendenci zvolnit a celkově by mi to mohlo zabránit v tom chodit tam pravidelně
já dělala taichi a to bylo moc prima
Já sem na tom cvicila a bez problemu jsem otehotnela, ale jakmile sem to zjistila, muselaa sem cviceni vysadit. Ale rozhodne ti to pomuze zlepsit kondicku a svaly panevniho dna jak uz tady bylo recena, takze s chuti do toho! Zadny cviceni by ti prece nemelo branit otehotnet
myslím, že spíš naopak ![]()
Pryfish - ani nevíš jakou jsi mi udělala radost
Je mi 35, tak bych už miminko chtěla, ale ležet doma, abych si náhodou něco nepřivodila a nic nedělat se mi teda vážně nechce ![]()
na co ležet ![]()
aktivitou zvýšíš šance
tak hurá do toho a hodně štěstí při těhotnění ![]()
Já na něj taky chodila a mrkni mi na metřík, důležité je skončit hned, jak s myslíš, že bys mohla být těhotná.
Budu si pro jistotu dělat těhotenské testy
Nerada bych něco podcenila
Moc děkuji za další pozitivní zprávu ![]()
Já si taky nemyslím, že by power plate mohl zabránit otěhotnění, ovšem obávám se, že by mohl uškodit v začátku těhotenství, kdy vajíčko „hnízdí“. Těhotenství nezjistíš ihned a otřesy si myslím nejsou to nejlepší. Na poweru jsem cvičila několikrát, tak vím, co to dělá. Ale zkus se zeptat svého gynekologa, ten má asi odbornější názor
.
Přeji, ať se to brzy povede! ![]()
ahoj ja delam trenerku na power plate a urcite muzes chodit nez budes tehu, pak nechodit i kdyz je to samozrejme na konzultaci s doktorem, ale zas po porodu bych urcite zacala zase chodit, ja jsem od porodu na nicem jinem necvicila a doporucuju, jsem na stejne vaze a ve forme ![]()
já si na to před otěhotněním vyžádal odbornější názor - tu pǔlku měsíce po ovulaci jsem vždycky nechodila na power ani na vacupress, kvůli uvolněným radikálům, pak po menstruaci zase půl měsíce jo.
Ahojky! Tak já jsem to nakonec udělala tak, že jsem cvičila 3 x týdně, ale po ovulaci jsem si dávala slabší trénink s menšími vibracemi, bez závaží na rukách a na nohách. Poslední trénink, protože jsem si myslela, že to stejně dostanu, protože jsem na sobě vůbec nic nepozorovala, jsem řekla trenérce ať mi dá pořádně do těla a to jsem teda plivala krev. To byl pátek a já měla jít cvičit zase v pondělí. Nabalila jsem si věci, ale v tom mi došlo, že jsem to o víkendu nedostala a pro jistotu jsem si udělala test a byly tam ![]()
Lovelytelle - píšeš, že jsi začala cvičit po porodu, ale já četla, že kojící maminy na tom nemůžou cvičit. Jak to tedy je??? Díky moc za odpověď