Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Ahojte,
uz delsi dobu me trapi jedna vec, tak se chci vypsat, znat vas nazor, poradit a nejlip jestli by se nasel nekdo s podobnym problemem …
Tak od zacatku, asi ve 13ti sem poprve dostala MS, sice slaba, ale byla. Asi za pul roku sem prestala menstruovat a za par mesicu sla k doktorovi. Nejdriv sem chodivala na vyvolavacky a v 15ti mi napsal HA. Ale co semnou je nikdo neresil. Ted se s pritelem snazime o mimi, v dubnu jsem vysadila prasky a MS se sama od sebe nedostavila. Mam zase chodil na agolutinove injekce, po kterych dostanu MS, ale zase celkem slabou. Chci se zeptat, jestli ma nekdo stejny problem, ze ma MS (slabou) jen po injekci a otehotnel bez niceho jineho? Myslite ze je to vubec mozne? Nevim jestli vubec muzu mit ovulaci, doktor ted semnou nic resit nechce, pry je jeste brzo. Ja vim ze jo, ale opravdu by me zajimalo co semnou je a nechci kdyztak s nejakou lecbou zbytecne cekat …
Diky za precteni tohoto dloooouheho prispevku
Buď v klidu já jsem podle doktorů byla neplodná a v předčasném přechodu a mám čtyři děti… ![]()
Zbytečně se nestresuj předem…
Tak za mě,od dr. který s tebou nechce rešit problém bych utíkala,až by mi za patama hořelo.Taky jsem takového měla a skončilo to tak,že bez IVF nemůžu mít děti. Na řešení nečeho takového není nikdy brzo,takže bych na tvém místě zašla k jinému dr.,třeba jen na konzultaci a uvidíš,co ti řekne.
Přeju hodně štěstí a ať se brzo zadaří ![]()
Souhlasím s Jaruší, co to je za dr???? Utíkej, utíkej a řeš to!!!
měla jsme naprosto to samé, s tímhle rozhodně neotěhotěhotníš bez pokmoci, zejména pokud ti vůbe ms sama nechodí. Agolutin není žádné řešení.
Pokud opravdu sama od sebe ms nemáš, zašla bych do CAR, doporučení nepotřebuješ.
Podle popisu to vypadá na PCO, mám je taky a otěhotněla jsme až díky IVF. Alě měli jsme ještě špatný spg
na nic nečekej a pokud fakt chcete mimi, objednej se do centra ![]()
Určitě nějaký hormonální problém…
Mohla bys zkusit měřit bazální teplotu, ale pokud menses sama vůbec nechodí, že to možná skoro zbytečné a žádala bych vyšetření krve - hormonální profil.
Pak se uvidí…
injekce na vyvolání nic neřeší, já bych tam nechodila.skusila bych pít kontryhelový čaj a měřit bazální teplotu a uvidíš.
Měla jsem to samé, ms chodila tak po třech měsících. Můj doktor to řešil HA, to byly cykly ukázkové, po vysazení opět nic. Nakonec jsem se sama objednala do Gennetu, hned první měsíc zjistili PCO a nasadili hormony v injekcích a udělali IUI, jejíž výsledek mi tu zrovna kouká na Dobu ledovou ![]()
Takže za mě určitě řešit, ideálně v CARu ![]()
Taky bych prchla od gyndaře, kterému přijde, že na chybějící menstruaci není co k řešení ![]()
Hodně štěstí
Mně teda pomohla kombinace agolutinu, neolutinu a ještě čehosi třetího (omlouvám se, ale názvy si už nepamatuju, je to 7let zpět).
Po půl roce těchto drijáků se mi cyklus upravil,bylo mi však naznačeno že s dětmi to bude složitější. Vloni se nám narodil prcek přirozenou cestou. Takže u nás to dopadlo nakonec dobře.
Jediné co mi zůstalo je zatvrdlina v zadku od injekcí - chodila jsem co 14dní vždy dvě naráz za 14 dní třetí…
Anonymní píše:
Ahojte,
uz delsi dobu me trapi jedna vec, tak se chci vypsat, znat vas nazor, poradit a nejlip jestli by se nasel nekdo s podobnym problemem …
Tak od zacatku, asi ve 13ti sem poprve dostala MS, sice slaba, ale byla. Asi za pul roku sem prestala menstruovat a za par mesicu sla k doktorovi. Nejdriv sem chodivala na vyvolavacky a v 15ti mi napsal HA. Ale co semnou je nikdo neresil. Ted se s pritelem snazime o mimi, v dubnu jsem vysadila prasky a MS se sama od sebe nedostavila. Mam zase chodil na agolutinove injekce, po kterych dostanu MS, ale zase celkem slabou. Chci se zeptat, jestli ma nekdo stejny problem, ze ma MS (slabou) jen po injekci a otehotnel bez niceho jineho? Myslite ze je to vubec mozne? Nevim jestli vubec muzu mit ovulaci, doktor ted semnou nic resit nechce, pry je jeste brzo. Ja vim ze jo, ale opravdu by me zajimalo co semnou je a nechci kdyztak s nejakou lecbou zbytecne cekat …
ja ti sice neporadim ale urcite bych menila doktora…
Vyměň doktora, najdi si dobreho třeba na znamylekar.cz (doufám, že nedělám reklamu), zadáš tam místo bydliště a obor a zobrazí se ti lékaři a jejich hodnocení pacienty.
Ta druhá věc - jestli máš ovulaci zjistíš snadno z ovulačních testů. Tak jeden měsíc zainvestuj a po vyvolávačce odzkoušej. Otázka je, kolik chceš investovat. Kdybych to chtěla moc vědět, tak bych asi testla tak od sedméno dne po ms až do konce (pokud budou dvě čárky dřív, tak do konce je samo zbytečné
)V jednom ovulačním balení bývají cca tři až pět testů tak kolem 150kč.Je to sice nákladné, ale budeš vědět… ![]()
Kristanka píše:
Vyměň doktora, najdi si dobreho třeba na znamylekar.cz (doufám, že nedělám reklamu), zadáš tam místo bydliště a obor a zobrazí se ti lékaři a jejich hodnocení pacienty.
Ta druhá věc - jestli máš ovulaci zjistíš snadno z ovulačních testů. Tak jeden měsíc zainvestuj a po vyvolávačce odzkoušej. Otázka je, kolik chceš investovat. Kdybych to chtěla moc vědět, tak bych asi testla tak od sedméno dne po ms až do konce (pokud budou dvě čárky dřív, tak do konce je samo zbytečné)V jednom ovulačním balení bývají cca tři až pět testů tak kolem 150kč.Je to sice nákladné, ale budeš vědět…
Pokud nemenstruuje, znamená to že nemá sliznici, tudíž by stejně neotěhotněla, a při těchto poruchách bývá ovulace zachovaná opravdu jen výjimečně ![]()
ahojky kamarádka to má o samý, MS na heslo
byla i na laparce, ale bohužel. Bez IVF neotěhotní, takže jsou v prosinci na první pokus
![]()
Ty nepotřebuješ MS, ty potřebuješ ovulaci. Pokud MS sama od sebe vůbec nechodí, na 99 % vůbec neovuluješ. Agolutin ovulaci nemá šanci přivolat, jen navodí jakýs takýs od pohledu „cyklus“, ale bez ovulace nemáš šanci otěhotnět. Takže dle mého - buď si dupnout na doktora nebo zkusit jiného, ať - zjistí, zda ovuluješ, a pokud ne, tak ať řeší tohle. Na to se používají zcela jiné prostředky než Agolutin. Moje odpověď na tvou otázku - momentálně pravděpodobně otěhotnět nemůžeš, ale po příslušných vyšetřeních a řešení tvého konkrétního problému, ať už jen lehkým hormonálním popíchnutím nebo složitějším zásahem, nevidím důvod, proč by se to časem nemohlo podařit.
Ahojte,