Malý dost ublinkává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Malej dost ublinkava/blinka
Ahoj, potrebuju poradit - mam chlapecka, kteremu bude v pondeli 5 tydnu a hodne blinka. V noci to docela jde (ma teda zvednutou postylku),ale pres den hruza:-( Jako ted, pred hodinou dostal a od te doby ma okolo sebe omotanou uz druhou plinu a blinkal asi 10×…nekdy si jen ublinkne, nekdy kus „vyhodi“,nekdy blinka jednou, jindy 15×…nekdy se z toho rozskyta. Krmim nutrilonem co 4 hodinky, nekdy driv, nekdy dyl ( v kocarku vydrzi dyl),na 1 krmeni ma 130ml a obcas mi prijde, ze by jeste jedl. A davam BabyCalm na brisko… Rada bych mu nejak pomohla i kdyz kolikrat vypada spokojene, 4× denne ho ale musim prevlikat a stejne je hned poblitej…Kazdy ma vonave miminko, jen to moje je porad mokre a smrdi zvratkama :'( Doktorka na to bic nerekla, teda rekla neco ve smyslu, ze to je normalni a ze se to upravi, na dalsi prohlidku jdem az 30.8. a ja bych mu rada pomohla driv…Myslite, ze bez doporuceni lekarky muzu zkusit ten nutriton nebo nutrilon AR? Popr. jeste nejaka rada? Budu rada za cokoliv, co to trosku zlepsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zapombela jsen bapsat, ze na vaze pribyva.. Dokonce za tyden mel 350g, narodil se s 3260g a ted ma asi 4,3kg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je na UM, tak kup NUTRITON, a dej to do UM podle návodu. Malému to dost pomohlo, a teď jsem mu přestala dávat, a je v pohodě.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych do mléka přidávat Nutriton, já to dělala asi až do deseti měsíců, pak se to upravilo samo. Nebo případně změnit značku a místo Nutrilonu zkusit jiné mlíčko..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite dej Nutriton nebo Nutrilon AR, jsme stejny pripad, ale krmim HA Nutrilonem, tak jsem nechtela davat AR, kterej neni HA. Zahustila jsem Nutritonem a stacilo takhle krmit dva dny a prestala skoro blejt. Vratilo se to az ted ve 3 mesicich, ale to je spis tim, ze pije 200ml naraz a pak dve hodiny jeste saskuje, kope nohama a cvici, tak to zas vyklopi ven.
Jen se u Nutritonu nebo AR priprav, ze muze kadit pozdejc, tuzsi hovinko, v noci dyl spat apod. Je to vlaknina, lezi to ve strevech dlouho
Zlom vaz a at je brzo lip! A at to pomuze, at si nekazite nejhezci obdobi, ona po tom bliti dite i pali zaha, tak neni asi uplne happy.
- Citovat
- Upravit
@Nesinka Děkuju za radu
Já se toho kakání trošku bojím, už tak mi kaká tak jednou za 2-3 dny…ale když už, tak se potento hodně
Ale abych mu ty střeva nezastavila uplně…no zkusíme, nedá se svítit…A myslíš, že můžu ten nutriton koupit rovnou dnes a nemusím čekat na radu od mudry?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nutrilon Nutriton je bez predpisu v lekarne, muzes vyzkouset i Gastrotuss sirup na lzicku po krmeni. Kdyby se to nelepsilo s vekem (kolem 4-5 mes., jak se zacnou hybat, se to zase trochu horsi), tak radsi doporuceni na gastroenterologii ohledne refluxu a zkusit Helicid (na predpis). Drzim palce, hlavne, ze pribyva! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych rekla, že 130 ml je strašně velka dávka najednou pro 5 týdenní miminko! Se ani nedinim ze to oak musi vyblinkat. To nevypije moje dcera najednou ani ted ve 2 a pul měsících ( já teda kojim ale občas vážím kolik se nakoji a jednou denne dokrmuji 90 ml UM a to ma toho plny brejle). Krmila bych urcite mene a casteji, po 3 hod maximalne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcerka měla reflux jícnu - je to jakoby nevyvinutá záklopka jícnu(nechci strašit, třeba se to u vás ještě spraví), doktorka říkala, že je to normální, a opravdu se nám to s příkrmy spravilo.Co to ale obnášelo - malá byla s bryndáčkem stále i v noci, hodně mi to ušetřilo práci, protože někdy jsem musela převlíkat i třikrát při jednom přebalování - jen jsem s ní pohla už to bylo. Z té doby nemáme žádné pěkné fotky - všechny poblinkané a s bryndáčkem
Ale to jsou malé věci oproti zdraví a spokojenosti miminka. Co se týká jídla, díky tomu jedla míň a častěji - i co 1 a půl hodiny, no dovedeš si představit, že jsme se ani nikam nedostaly. Používaly jsme Nutrilon AR - je zahuštěný karobem (ještě je Beba AR a ta je zahuštěná bramborovým škrobe). Záleží jak ti mimi kaká, jestli trpí hodně na zácpy - potom Beba, nebo spíše je průjmovité, tak ten Nutrilon. Po mléčku AR ji ale více bolívalo bříško, takže jsem dávala část normální a část AR mléčka. Ještě nám doktorka poradila sirup Gastrotuss baby - je to speciálně proti ublinkávání (mléčko po něm v bříšku zgelovatí. Jsou prý i léky, ale to víš, mají vedlejší účinky, já je nechtěla, počkaly jsme a vyplatilo se. Jinak jak se při refluxu vrací ty šťávičky zpátky do jícnu, tak to prý štípe a pálí a je to hodně nepříjemné (říkali dospělí, co to mají), takže malá mi hodně plakávala, nemohla usnout, protože usla, štávičky se vrátily, musela polykat, to ji probudilo…no bylo to dost hrozné, když na to vzpomínám. Vůbec jsem nespala, protože jsem se bála, ať se mi nezadusí. Ale naučila se s tím zacházet. Snad to nebudete mít v takové míře, já jen ať případně víš, kdyby něco podobného nastalo. Držíme palečky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, nevšimla jsem si, a pokud plně kojíš, tak se používá ten Nutriton - je to karob a zahušťuje se tím mateřské mléko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veria : To si nemyslim, ze to je moc, jak sem psala jeste pak mlaska a hleda savicku, takze by podle me zvladnul vic…Kazdy rano a vecer dostane nejdriv na pomazleni prso, neco malo z nej vytahne, a stejne to blinka…/za cely den odstrikam max 20 ml, takze po „kojeni“ urcite neblinka proto, ze je precpany, Um dostane potom vzdy co nejdele a blinka mezi
).
Malej vazi 4,5kg a kdyz nas pousteli z porodnice tak mel 3,09kg, takze je to jedlik a chutna mu
To naopak ta tvoje pije nejak malo-podle ty tabulky, co je na nutrilonu, by mela vypit ve 2 mesicich 170ml, takze 90ml mi prijde fakt malo…holt nejaky dite papa vic, bejaky min ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to ti dobre pribira:) Ale já krmim casteji, po 2 hodinách pres den.. Těch 170 je myšleno kdyz davas jen asi 5 dávek um za den..to s kojenim je to nekdy slozitejsi, my musime kojit casteji, nemam taky mlika na rozdavani, a nevytahne najednou tolik. No ale taky mi ublinkava, ony jsou ty mimina proste dost blici
určitě ale z toho vyrostou:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit