Málo krevních destiček

166
26.1.12 19:15

málo krevních destiček

Prosím o radu.V něděli se mi narodila krásná dcera.Ve středu jí zjistili žloutenku a byla cca 24hodin pod světlem.Pomohlo to,ale dneska pro změnu zjistili málo krevních destiček.Vzali odběry a poslali ji na ultrazvuk ledvin.Ultrazvuk je vpořádku ,výsledky odběrů budou příští týden.V těhotenství jsem byla na amniocentéze,brala jsem týden antibiotika na zánět a několik druhů léků na opakující se kvasinky.
No a teď to hlavní-nevíte někdo,z čeho to může být a co to pro malou znamená?Hodnoty jsou prý trochu pod nejnižší hranicí,ale i tak jsem z toho dost špatná a moc se o malou bojím..... :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
166
26.1.12 19:25

Jo a narodila se 40+4 spontálním porodem bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.1.12 19:47

Krevní destičky jsou tělíska, která mají za úkol vyvolat srážlivost krve při poranění. Jejich nedostatek může signalizovat hemofilii - poruchu srážlivosti krve… Pokud jsou jenom trochu pod spodní hranicí, tak to nemusí být zlé. Kromě léčby krvetvorby se také krevní destičky doplňují infúzním způsobem.

Mimo jiné jsem příležitostný dárce krevních destiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
26.1.12 19:48

Obávám se, že se tu příčiny nedopátráme. Může jich být spousty - nedostatečná tvorba destiček v kostní dřeni nebo jejich zvýšený zánik - mohou se rozpadat podobně jako červené krvinky při novorozenecké žloutence, mohou se spotřebovat při nějakém krvácí, při poruchách srážlivosti krve, při těžkých iseptických stavech, může to být i následek nějaké infekce nebo nežádoucí účinek léků-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.1.12 19:50

Najdi si výraz trombocytopenie u dětí. Myslím ale, že jsou to komplikace na celý život. Přeji hodně štěstí a jhlavně aby to byl jen dočasný stav :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.1.12 14:51

Mozna to neznamena nic, ze ma trochu min krevnich desticek. Trombocytopenie, to je fakt hodne malo krevnich desticek, to se vas ani netyka. Nema cenu se hned desit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
27.1.12 16:37

Počítám s nejhorším,ale doufám v nejlepší.Někde jsem se dočetla,že se krevní destičky můžou rozkládat i při žloutence,tak mě napadlo,jestli to třeba nemůže být i tím.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
29.1.12 22:32

Mam trombocytopenii uz spustu let.Neboj se nic,kdyby doslo k nejhorsimu,da se s touto nemoci naprosto normalne zit ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.7.12 14:53

Ahoj, před dvěma dny se mi narodil syn a dneska mi ho odvezli na JIPku kvůli trombocytopenii. prý má hodnotu krev. destiček 8. dočetla jsem se na webu, že běžné je 150-450, takže je to opravdu vážný nedostatek. zatím vím jen to, že po porodu to může být i dočasné, pokud prcek zdědil tátovu krev a ta pak zareagovala s mojí. a nebo to bude vrozené jako nemoc.

je tu někdo, kdo to s dítětem zažil? hlavně tu dočasnou? za jak dlouho se dá vidět nějaký výsledek a podle toho zjistit, jestli je to trvalé nebo dočasné? a na jak dlouho v nemocnici to je? chybí mi teď nějak vize nejbližší budoucnosti (příběhy „jak se žiej z TCP“ se dohledat na webu dají, tak ty teď úplně nehledám)

je to pro mě nápor hlavně na hormony :( jsem po císaři, takže jsem prcka neměla u sebe dýl než dvakrát na kojení a pak 5 minut pochovat. nahýho jsem ho viděla jednou přes sklo, když mi ho sestra přebalovala. přidejte hormony z rozjíždějícího se kojení a je to fakt síla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.3.13 10:57

Včera večer odvezli mého přítele do nemocnice, zjistili mu, že 0 krevních deštiček, má 42 roků, máte s tím zkušenosti? jak se bude léčit? transfůze TD???
DĚKUJI jANA :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
30.1.25 11:35
@ikenka píše: Více

Mohu se zeptat já přítel dopadl a jaká léčba. Děkuji mám taky málo destiček ale ne tak moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí