Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Záleží na tobě, já tedy plastové rozhodně nevyvařovala, starší jsem naházela do myčky a textilní jsem některé vyprala a některé jen vzala vlhkým kartáčkem a některé ani to ne… podle toho zda byly nové či staré, od koho či jak byly zabalené.
hračky jsem vždy opláchla pod horkou vodou, nevyvářela jsem nic. Co šlo, jsem vyprala
Já taky nevyvařuju jen opláchnu horkou vodou a nic se nám nestalo. Zase mu nesmíš dělat moc desinfekční prostředí
mám bylo řečeno že je lepší mít mimi spíš trošku spíš trošku špinavější, než nezdravě čistý ![]()
já zkoušela vyvařovat a už bych to nikdy neudělala
umýt pod horkou vodou, nebo vodou se savem, plyšáky vyprat.
Plastové opláchnu, textilní nic, až když jsou ošmourané a jde to, tak vyperu.
Maximálně bych je vzala vlhkým hadříkem s trochou přípravku na nádobí a pak je čistým mokrým otřela, pokud by byly z druhé ruky a nešly hodit do pračky.
Plastové a gumové nevyvařovat, jak píšou holky jen opláchnout, popřípadě klidně do myčky.
Látkové a plyšáky je dobré dát přemrznout do mrazáku.
Díky moc, holky. S tím mrazákem, to je dobrý nápad. Ještě teda mám jeden dotaz, ale ten si raději nechám na jindy, abych tu dneska nezaložila moc diskuzí
Jinak nejsem zastánce přílišné dezinfekce.
A co dudlík? Ten by jste vyvářely nebo jen opláchly horkou vodou?
Ester13 píše:plyšáky jsem dycky prala,ale byli vždycky takoví vopelichaní,s tím mrazákem vyzkouším
Plastové a gumové nevyvařovat, jak píšou holky jen opláchnout, popřípadě klidně do myčky.
Látkové a plyšáky je dobré dát přemrznout do mrazáku.
theresicka píše:
Před prvním použitím vyvařuju. I to výrobce doporučuje.
Plastove jsem omyla v horke vode a plysaky vyprala a vyzehlila ![]()
Billi píše:dudlíky určitě vyvařittheresicka píše:Před prvním použitím vyvařuju. I to výrobce doporučuje.
Já plastové i textilní prostě vyprala v umyvadle - v Persilu-Silanu senzitive, ten je pro malé děti. ![]()
Co pořídit do výbavy, už snad mám nějak v hlavě srovnáno. Co s tím pak? Oblečky vyperu, vyžehlím, ale co hračky? Pamatuju si, že dřív, když jsem někomu donesla hračku pro mimi, tak jí hned vyvařoval. Pořád se to dělá? Nenateče do té hračky voda? Nějak si to neumím představit. Budu mít plastové i textilní hračky, ty mám vyprat?
Dneska nějak moc přemýšlím