Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tomáš je fajn. Tomíček, Tom, Tomášek, Tomulka, Tomísek
Je to pěkné a české jméno a k příjmení se hodí ![]()
Anonymní píše:verenika píše:Což si u jména nechci říkat - moje miminko se jmenuje Tomáš… NOO, NENÍ TO ŠPATNÝ
Ten Tomáš není špatnýpřece žádná máma nechce mít jméno svého miminka, které má definici „není špatný“
![]()
Nějak teď nerozumím. Měla jsem napsat že Tomáš je bomba
Jmén máš v kalendáři spoustu, nějaké musí být pro tvé dítě optimální ![]()
Tomáš jako jméno se mi moc líbí,kdybych neměla švagra jménem Tomáš, jmenoval by se tak náš syn
Je spousty hezkých jmen, českých jmen ![]()
My jsme meli taky hrozny problem vybrat jmeno pro kluka. Rozhodli jsme se az v 9. mesici.
Vzali jsme si seznam jmen a oba jsme napsali nejprve vsechny, ktere se nam libi. Pak jsme vyradili ta jmena, ktera se tomu druhemu nelibila. Zbylo asi 10 jmen a jedno po druhem jsme probrali.
Vzdy jsme se na jednom dohodli a ja si ho pak tyden v duchu opakovala.
Nektera jsmena, kdyz se porad dokola opakuji, tak se pak prestanou totiz libit. ![]()
Takze jsme presli k dalsimu jmenu. Nakonec nam zustaly dve jmena a protoze manzelovi se vic libilo Dominic, dali jsme Dominic. Ale byl to teda dloouhy proces. ![]()
Doporucuji si je sepsat a diskutovat. My dokud jsme si k tomu nesedli a nedebatovali hodiny, tak jsme taky porad jen tapali. ![]()
K Vašemu příjmení se mně nejvíc líbí opravdu ten Josef, i když si normálně na tyhle klasická česká jména nepotrpím. Pokud o to manžel tak stojí, tak bych mu tu radost určitě udělala, zvlášť pokud sama nemáš jiného jasného favorita.
za mě vojtík, ještě mě napadl honzík nebo péťa z tich typických :- a až bude kluk velký budou se mu jako dospělému nosit tyhle jména určitě lépe než takovýmu Nicolasovi, Sebastiánovi
- ikdyž mě se třeba zdrobněliny těchto jmen líbí, myslim i na budoucnost a nedala bych je. kubíka ani matýska bych nedala, je jich opravdu jako máku
jo a my máme Martínka, to by se vám taky hodilo, ale je to opravdu o vkusu každého ![]()
A co Adam? Adam Komárek je moc pěkné.
Případně Ondřej? Ondra Komárek taky vypadá a zní hezky. Pokud tedy chceš taková klasická jména.
Ale z těch, co jsi dala u mě vyhrává Jakub a Vojtěch. To bych dala já. A pak asi právě Adam a Ondřej…
mě se taky nelíbí žádné jméno pro chlapečka, naštěstí máme holčičku, ale také jsme bojovali s jménama pro kluka…
nakonec to mohl být Jonášek, nebo Míša..ale nadšená jsem taky nebyla..
matyáš a jakub těch je hrooooozně moc
a Tomáš..to je takový tvrdý jméno
Vojta mi přijde vesnický a Josef zastaralý ![]()
moc se mi líbí Vojtěch Komárek..ale taky je třeba krásný jméno Adam
![]()
Dala bych Tomáše ![]()
Také jsem ho chtěla, ale jelikož máme „š“ na konci příjmení, tak jsme se báli, že kdyby náhodou dítě šišlalo, tak by to bylo peklo ![]()
Nakonec máme Martina, ale jméno vybíral manžel, protože já si vůbec nevěděla rady
![]()
My máme Vojtíška a to jméno se mi moc líbí, pro dalšího chlapečka je vybraný Matěj. Nám se moc líbil Tomáš, ale to je švagr, tak jsme nakonec zavrhli.
K příjmení mě napadl Ondřej Komárek ![]()