Málo pohybů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
551
21.11.05 14:07

Málo pohybů

Ahoj, píši skoro samé dotazy, ale já jsem zoufalá. Jsem ve 25tt, čekám chlapečka Honzíčka. Už jednou jsem tady psala, že cítím málo pohybů, ale bylo to někdy kolem 19tt, od té doby v pořádku. Poslední 4dny se ale Honzík zase nějak uklidnil. Předtím mě kopal krásně každej večer, že mi nadskakovalo bříško a přes den tak 4krát taky ťuknul. Teď, ale za poslední 4 dny jen tak občas a strašně lehounce. Denně tak max 2krát. Když si lehnu na záda už nekope vůbec a to na něj vždycky zabíralo. Poslední dny se vyšoupl trošku výš, tak mě napadlo, jestli to není kvůli tomu, po tatíkovi mám silnější bříško, takovej malej špíček :D a placebntu mám na přední straně, tak jestli, jak se teď vyšplhal výš to ty pohyby nějak netlumí. Je pravda ža pohyby jsem dřív cítila jen v podbřišku a tam kde mi začíná špek už vůbec… já nevím, ale mám o něj strach, nechci je v nemocnici zase otravovat.
Díky moc.
Jana a Honzíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
684
21.11.05 14:34

Ahojky Popilio,

já čekám holčičku a placentu mám vzadu a stejně jsem pohyby cítila až ve 20tt. Od té doby malá pokopávala, ale nic moc pohyby to nebyly. Ale od 29tt se rozkopala celkem slušně, že už opravdu nešlo si to neuvědomovat jako tomu bylo do té doby. Do toho 29tt jsem jí cítila jen když jsem byla v práci shrbená u PC a pak někdy večer doma, ale to jsem musela být po jídle. Tak to budeš mít třeba podobně jako já. Před týdnem jsme byli na kontrole a malá je naprosto v pořádku, jen si našla dobré místečko a nemíní sebou moc vrtět.

Gejby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
21.11.05 14:39

Ahojky, naše mimi se také jen vrní, což většinou necítím :( . Mohlo Ti přibýt plodové vody a prcek se mohl natočit, tak že pohyby necítíš.
Už jsem si na minimum pohybů zvykla a spíš mě alarmuje, když se prcek hýbe moc :wink:

Evka a Vojta 27m + V28TT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.05 09:09

Kolem 26tt až 30tt pohyby plodu jakoby ustávají. Důvod je ten, že mimi má dostatek místa. Je zatím ještě malé, ale do nemocnice či k doktorovi bych zašla. Není nic lepšího než spokojená maminka, prostě ti to dodá potřebný klid.

• Citovat
  • Upravit
868
30.12.05 10:46

Ahojky,

zkus se zeptat u doktora, v jaké poloze přesně Tvoje miminko je…

Náš Pavlík se asi zkoušel přetočit (byl koncem pánevním) a jak měl málo prostoru, měla jsem jeho hlavičku pod pravými žebry a hned pod hlavičkou měl nožičky. Měl je chudáček téměř celé poslední 2 měsíce úplně natažené a přesně tak ho našli i při porodu císařem :)

Taky jsem měla dojem, že málo kope, ale on chudík moc kopat nemohl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
30.12.05 10:56

Jani,

ja na tom byla stejne. Ostatni holky porad psaly, ze je miminka dense kopou a to nase mrne skoro nic. Musela jsme cekat snad az do 30tt nez se poradne rozkopalo a ted (34tt) si rikam, jaky jsme mela klid :) Nic se neboj, miminko ma asi dost mista a jestli mas pevnejsi brisko a placentu na horni strane jako ja, tak to nemusis citit tolik. Ted je prtatko vecne zarazene nozickou do praveho zebra a jsem mu moooc vdecna, kdyz obcas uhne jinam :D

Bamla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.05 13:15

Ahoj,
taky se přikláním k tomu,že záleží na tom,jak je špuntík uložený.
Od 18tt do 25tt.jsem cítila pohyby postupně jako bublání,cukání až přes škubání břicha.Pak se naše slečna nějak přetočila,když jsem ležela,cítila jsem jí napříč břicha a pak najednou pohyby přestaly.Trvalo to 2 dny.Zkoušeli jsme jí s manželem „rozdovádět“-klepali na bříško,pouštěli hudbu na kterou vždycky naskočila,ale nic nepomáhalo.Pomalejší jsem začala šílet a najednou začalo něco,co jsme neznali.Začala mě šťouchat do močáku a jakoby dozadu do kříže.Letěla jsem k dr. s tím,že je asi nožkama dole a trénuje na mě jízdu na kole.Byla jsem uklidněná,dole je hlavička a to šlapání je vlastně boxování.
Teď jsem v 32tt.,slečna dostala přezdívku „Ripleyová“ a ze bříška umí vykouzlit nádherné patvory. Ale i dneska má období,že jí celý den citím minimálně ,jindy se modlím,aby usnula alespoň na těch 30min.

Holky,jak spíte?Já neusnu jinak než na boku,horní nohu musim mít pokrčenou pod bradou.Mám špatný svědomí,že malou utlačuju,tedy nijak neprotestuje.Přesněji nějak extra nekope,jenom mě jakoby srandovně šimrá.
A ještě.Asi jsem padlá na hlavu-troím těhotenskou demencí,ale vsugerovala jsem si,že když se mi na bříšku objeví boule-tipuju zádíčka a já jí začnu hladit,zklidní se a uplně se mi vnačkává do ruky.Je možný už mrně naučit v bříšku na drbání na zádíčkách.?Jakmile totiž přestanu,okamžitě se začne vrtět…

• Citovat
  • Upravit
3025
30.12.05 13:22

Novoborko, někdě jsem četla, že když mimi přes bříško hladíš a je už dost velký, tak se k tý dlani tulí, to je krása, ne?
To naše se tam zatím jen tak vrtí a kvůli špíčku to ještě manžel přes břicho necítí, už je z toho celej smutnej:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.12.05 13:26

Holky, myslím, že to je normální, že někdy je mimi aktivnější, někdy méně, někdy jsme aktivní my a pohyby nevnímáme, jindy jsme klidnější a cítíme je víc. Při jakýchkoli pochybnostech je ale nejlepší zajít k dr. Určitě těhulku neodmítne, udělá utz nebo monitor a ujistí vás o tom, že je mimísek kde má a v pořádku.
Já musela např. jednou do nemocnice kvůli podezření na nedostatek plodové vody - dr. se prostě trefil s utz právě do chvíle, kdy se voda vyměňuje a bylo jí tedy vidět málo. O dvě hodiny později v nemocnici už bylo všechno v pořádku.

Spaní na boku je taky v pořádku, nebojte, mimi se utlačovat nenechá, a kdyby se mu něco nelíbilo, pořádně by se ozvalo. Doporučuje se tuším levý bok. Já spala na pravém, vyhovovalo mi to víc a Fandy byl také zádíčky natočen k mému pravému boku. To, že se mimi zklidní, když je hlazeno přes bříško, je logické, hladí ho přece jeho maminka, a je úplně jedno, jestli je to na zádíčkách, hlavičce, zadečku, kolínku............ Já osobně tipuju, že je to buď hlavička nebo prdelka :lol:

Tak ať vám těhu pěkně uteče a pochováte si v pravou chvíli krásné mimísky!!!!!!!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí