Jsem málo výkonná matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
679
7.1.14 10:37

@chatwenna Jo, s tím ležení máš asi pravdu :) ale s kočárem chodím hodně. To se aspoň nadýchám čerstvého vzduchu a nemusím furt lítat za malým jestli nešmejdí na záchodě nebo nekonzumuje čistící prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.1.14 10:39

Podívej, já čekám třetí mimi. Ještě před cca půl rokem jsem kojila syna.Do toho neustále pracuju, bez pauzy. Ráda a skoro denně vařím, sem tam peču. Máme velký dům-na pořádek jsem magor(až skoro nějaká porucha).Máme s manželem adrenalinové koníčky, chodíme s dětma plavat, do divadla, jsme spolu hodně, ale doma mi nepomáhá(dětem se věnuje dost).Prostě od rána do večera kmitám jak motorová myš..a co myslíš? Jednou za rok sebou švihnu, protože tělo toho má dost :lol: pak se zas zvednu a frčím dál. Já prostě musím být pořád v pohybu, pořád se musí něco dít, akce, úklid, výlety, práce, tůry,…a ani nevíš, jak ti závidím. Já to mám v sobě a tak ráda bych zvolnila. Já čekám, že mě kolem čtyřicítky klepne a bude po mně :lol: Ale holt, jinak to neumím. Každá to máme jinak. Vůbec se tím nestresuj, pokud žijete s manželem oba tak, jak vám vyhovuje, je to ok, ne? Horší by bylo, kdyby ti manžel nadhazoval, že jsi málo akční. Užívej si klidu a neřeš to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
7.1.14 10:39

Tak já mám tři malé děti, zvířata (ovce, kozy, psy, kočky, nějakou drůbež), přivydělávám si a teď ještě dělám autoškolu, doma mám pořád vše v pořádku, i když se mi někdy nechce, ale vždycky se nějak dokopu :mrgreen: ALE přesto mám i já pocit, že celé dny nic nedělám (zvládám všechno v pohodě, to jo), ale prostě pořád mám pocit že se nudím a taky se cítím taková nevýkonná, unavená… Jsem schopná si jen tak během dne lehnout a usnout během pár vteřin :oops: Myslím si, že je to tím počasím teď. Možná i nedostatek vitamínů když člověk třeba ještě kojí (svého nejmladšího dvouletého taky ještě kojím), a možná i nedostatek čerstvého vzduchu :nevim: I když chodím ke zvířatům atd., stejně většinu dne strávím doma a zvlášť když jsou děti nemocné, člověk je jak ve vězení… A co si budeme povídat, i to vysedávání na internetu dost unavuje… Ale fakt neporadím, sama se s tím potýkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
7.1.14 10:44

Já kolikrát ráno vstanu a když vidím, ten bordel co malý stihl udělat, než jsem vylezla z pelechu a udelala ze sebe cloveka, jdu si zase lehnout :zed: :zed: Má 18m miluje rochneni v pradle… umi otevrit skrin a vse z ni vyhazet, jak svou tak nasi… kdyz se mi to podari vse zlikvidovat a pouklizet byt, jdu varit a mezitim uz zase to pradlo, kdyz mu pustim pohadku, tak si jde do loznice pro muj polstar aby si ho dal pred tv a lezi… samozrejme postel cela roztentena… aje to tak porad dokola, domlouvani na nej neplati, pres ruky taky, na zadek tez ne,.. takze mam pocit, ze u nas je neustale bordel… dneska uz jsem treba 2× vysavala… jednou byt a podruhe rozsypanou cocku… nez skoncit v blazinci, tak radsi nektere veci neres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015

To je psychická únava. Je Vás moc lidí na málo práce.
Taky to tak mám. Když je hodně pomocných rukou a nemusím se nějak honit, tak sedím na zadku a jsem celá znavená. Když musím lítat jak hadr na holi, tak jsem sice fyzicky zbitá, ale vnitřně spokojená, kolik jsem toho zvládla. Ty jsi nespokojená a z toho jsi unavená.
Počítač to teda zhoršuje (čímž jsi mě vyhnala mýt záchody a vařit, díky :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667

@zzuza tak ja myslim, ze podla tvojho rezimu zijes uplne normalne :)Co by si este chcela :mrgreen: Vsak cielom je prezit do vecera :mrgreen:

Inak tip - ja som napriklad mala druhu dcerku hodne narocnu, tak som ju mala v nositku nonstop aj pri vareni, uklizeni, prechadzkach so psami atd. Kojim doteraz (mala ma 2,5) a v noci sme prestali kojit tak v 2 rokoch, mala spavala s nami v posteli. Skus nahodit nejake vitaminy, mozno zelezo, magnezko, skus tu stitnu zlazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679

@BohunkaP @alena36 @Virginia Díky. Možná máte pravdu a chce to aktivnější využití volného času (většinou když malého někdo hlídá, tak buď spím nebo sedím u netu nebo čtu). Ale unavená se cítím stále, někdy víc, někdy míň…zkusím ty odběry a pak se nad sebou zamyslím :)
Je pravda, že dneska se na nás valí ze všech stran, že musíme být supervýkonné a vše zvládat… asi se ani nesrovnávám s ostatními, spíš mi přijde divné, že mám tak málo energie a přemýšlím proč.
Možná mě zmáhá i to kojení, uvidím, jestli se odstavením něco zlepší (chci kojit tak do roka). A taky ten jídelníček - ovoce a zeleninu teď moc nejím (cpu se dost sladkým), taky jsem dost zhubla (mám míň, jak před těhotenstvím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.1.14 10:45

@zzuza Dle toho, jak popisuješ svůj denní plán..no to je přece krásné :D dle všeho máte hezký a spokojený život. Jo a já když se cítím bez energie, rozpustím si ráno tabletku magnezia do sklenice vody a to dělá zázraky, zkus to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
7.1.14 10:46
@Len-til-kah píše:
To je psychická únava. Je Vás moc lidí na málo práce.
Taky to tak mám. Když je hodně pomocných rukou a nemusím se nějak honit, tak sedím na zadku a jsem celá znavená. Když musím lítat jak hadr na holi, tak jsem sice fyzicky zbitá, ale vnitřně spokojená, kolik jsem toho zvládla. Ty jsi nespokojená a z toho jsi unavená.
Počítač to teda zhoršuje (čímž jsi mě vyhnala mýt záchody a vařit, díky :lol: ).

to je presne…ked je doma manzel, tak len hnijeme a prd stihame, este sa i dohadujeme kto ma varit a kto varil vcera a tak :jazyk: proste dve lemry :zed: Ked som sama, tak viem ze si to musim rozvrhnut, aby som vsetkych zvladala a tym padom som nastavena na vacsi vykon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
7.1.14 10:48

@LennaZS :) tak to obdivuju, kde bereš tu energii? Možná by tě spíš kleplo, dkybys musela vypnout ne? Z nedostatku aktivity…:)
Před těhotenstvím jsem byla akční dost - hodně jsme cestovali, učila jsem se jazyky, sportovala, chodili jsme za kulturou…energii jsem měla…ale je fakt, že vždy jsem potřebovala dost spánku. Jak nespím v kuse víc, jak sedm hodin, jsem hotová. Tak možná bude zakopaný pes v tomhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.1.14 10:50

@Len-til-kah To je svatá pravda. Teď přes svátky jsme se celkem nudily, tzn. s nemocným dítětem doma, od manžela jsem měla nařízený klid(jsem ve 27.tt) a to bylo něco..únava šílená jen z toho, že jsme seděli u pohádek. Nic člověka nebavilo, bez energie, bez pocitu vnitřního uspokojení. Po týdnu myslel manžel, že mě zabije, jak jsem byla ´´chutná´´ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.1.14 10:54

@zzuza Ja myslim, ze tim, jak mas doma partnera, tak je to i jine… (taky te to zatezuje)

Ja taky z domova pracuju (mam dve deti, starsi uz chodi do skolky, kdyz neni nemocna, takze ji mam doma hodne), ale rozhodne zadna superzena nejsem, domacnost tim dost trpi. :lol: Vim, ze mam rezervy, kdybych nelezla na net, to bych stihla veci. :oops: Jenze mne to pomaha, aby mi nehrablo… proste kdyz denne delam treba 6-7 hodin, do toho deti, tak musim chvili vypnout.

Sama urcite vnitrne vis, kde mas rezervy. :hug:

• Citovat
  • Upravit
11117
7.1.14 10:56

@zzuza
tak za prve, na netu se vyjadruji hlavne ty co zvladaji. malokdo se ma potrebu chlubit tim, ze ma doma bordel, nevari, nestiha atd. pritom v beznem zivote kolem me prevladaji ty nestihajici matky ;)
za druhe - kazdy je jiny a kazde dite je jine. do me kazdy hucel jaka je to pohoda prvni mesice, ze miminko jenom spi. a prdlajs, maly nonstop rval a ja padala na hubu i s pomoci me mamy.
jo a obdobi, kdy se maly zacinal stavet, neustale padal, ale vsude chtel vylezt, to bylo fakt na palici, za cely den jsem nestihla skoro nic.
ted mam doma 16m a 1m a zase pomoc mamy a jsem za ni neskonala vdecna ;) jo a nestiham porad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.14 10:58
@zzuza píše:
Ahoj, všude tady čtu, jak maminky při péči o jedno, dvě, tři… děti zvládají bravurně domácnost, vaří, pečou, případně podnikají či studují VŠ a ještě mají čas a energii na svoje koníčky. Mám devítiměsíčního chlapečka (všude lozí, stoupá, budí se tak třikrát za noc - kojím), malý byt, manžela, který pracuje z domu (občas pomůže i přes den, chodí s malým ven, akorát teda pro něj občas vařím oběd, někdy zajdeme do hospody), rodiče, kteří mi pomáhají… A připadám si, že nic moc nezvládám. Doma nic moc pořádek, uvařeno jen občas, já pořád unavená (přemýšlím, že zajdu na odběry, zda nemám např. málo železa), koníčky nicmoc - nechodím nikam cvičit, ač bych chtěla, večer zvládám akorát kouknout na nějaký film, u knížky se mi klíží oči. Připadám si děsně nevýkonná, bez energie… Má to některá taky tak? Nebo jsem jediná chcíplá matka mezi řadou supervýkonných? :)

Ale jdi, to bude jen a jen lepší, uvidíš! Ono taky záleží na to, jak ráno nastartuješ den, já jsem např po porodu byla úplně vyřazená, zacuchané vlasy, tepláky, bordel všude, hadry, nádobí všude na lince-jen né v myčce. Nemohla jsem se vůbec probrat z kómatu :mrgreen: A to jsem předtím byla " super žena "která stihla vše na domě i v něm, domácnost. i sebe.Pak přijela na návštěvu mamka, říkám jí co se děje, že se nemůžu dát dohromady. A mamka říká, takže podívej, koukej jít do sprchy, dej se dohromady, uprav se, já tu poklidím o malou postarám, udělám kafe a jedeme na nákup, skočíš si na solárko a na masáž a od zítřejšího rána zacneš vždy sprchou a uvidíš bude líp.
Tak mě to nastartovalo a od té doby zase funguju úplně v pohodě, chce to nějaký plán a řád :palec:
A ještě jsem chtěla dodat, že né všechny supermatky co jsem píšou, jak stíhají úplně všechno na světě a ještě s dokonalým makeupem a úsměvem..tak bych to brala trochu s rezervou ;) Nikdo není robot ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.1.14 10:58

@zzuza Já se právě toho života před těhotenstvím nedokázala vzdát. Ale ona ta energie čas od času dojde. Zítra večer dáváme děti na hlídačku a frčíme do divadla-jupí. Zkus dát taky drobka babičce a zajděte si s manžele zaplavat, zastřílet do arény, na bowling, vytáhněte přátele. Našemu domu se říká CENTRUM :lol: schází se u nás celá parta kamarádů, protože do hospod nechodíme kvůli dětem. Dáme je spát a posedíme. Já je mám obstarané a kámoši děti zatím nemají. To mě dost nabíjí, dobrá společnost. Ale v podstatě ty žiješ úplně normálně, nijak bych to nehrotila.Zkus třeba pro začátek přidat nějaké dvě aktivity za týden-jednu třeba s malým a jednu solo jen vy dva a uvidíš. A když už je u nás úplně zle, manžel napustí vířivku a u chill outu relaxujem. Vidíš, třeba místo chrnění přes den s malým si zacvič jógu a nebo si pusť chill out, dej si něco dobrého, protáhni se.To ti dá víc. Já, když nedejbože, usnu přes den třeba na hodinku, tak jsem až do večera jak prdlá..unavená, malátná..přesně to, co ty popisuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí