Jsem málo výkonná matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
679
7.1.14 10:59

@cuttysark @Len-til-kah @LennaZS Díky holky, že to se mnou není tak hrozné :) je pravda, že manžel doma práci spíš přidává (je dost nepořádný, takže musím uklízet za ním… s domácností nepomáhá, jen občas vaří, ale o malého se stará, to jo. a taky slušně vydělá…).
Asi jsem fakt nespokojená z toho každodenního stereotypu, chce to nějak oživit… teď začnu chodit na fráninu plus nějaký ten sport. Nejdřív teda ty testy…a vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
7.1.14 11:00

@zzuza stereotyp je to magicke slovo :mrgreen: Hele, kup si psa a hned nebudes chapat, co si jako nestihala len s jednym miminom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.1.14 11:00
@cuttysark píše:
to je presne…ked je doma manzel, tak len hnijeme a prd stihame, este sa i dohadujeme kto ma varit a kto varil vcera a tak :jazyk: proste dve lemry :zed: Ked som sama, tak viem ze si to musim rozvrhnut, aby som vsetkych zvladala a tym padom som nastavena na vacsi vykon

Můj muž jezdíval pravidelně na tři pracovní dny pryč. Když nebyl doma, tak já jsem večer měla všechno tip ťop - domácnost uklizená, děti navečeřené a vykoupané ještě před Večerníčkem, v osm všechno hotovo, už se nemuselo na nic sáhnout. Když byl doma, tak děcka lítaly hladové, všude bordel, v osm se ještě ani nezačaly koupat. A já chudinka celá unavená. Takže půl týdne jsem se těšila, až přijede domů, a druhou půlku, kdy konečně zase vypadne :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.1.14 11:01

@Ali-Ali Takhle malinké děti máš hned po sobě? Obdivuju Tě, jsi dobrá, i když píšeš, že občas nezvládáš. Já mám zatím dceru 9 let a syna skoro 3 roky.Za chvíli přibyde další prcek a neumím si ty dva menší představit spolu..už teď přemýšlím, jestli to zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
7.1.14 11:04

@Len-til-kah :) to mi něco připomíná…když byl manžel týden pryč, taky jsem tu měla naklizené. Ale zas mě bylo samotné smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.1.14 11:07

@zzuza nechci te nastvat - ale s prvnim deckem jsem to mela zrovna tak jako ty.. (jen mne muz nepomahal a prarodice take ne). ale zjistila jsem, že je to jen mou pohodlnosti a spatnou organizaci… organizovala jsem to a ewjhle, byl cas jezdit na koně, byl čas péct dorty na zakázku… no a ted se 2 dětmi toho stíhám zase o něco víc - prostě seto musí zorganizovat…
s tou únavou-na ten krevní obraz si zajdi, i tím to může být :kytka: at nedopadneš jako můj muž, který pořád vše odkládal a pak skončil s těžkou anemií v nemocnici na transfuzích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.1.14 11:07

@zzuza to není o výkonu… Zajdi si na ty odběry, možná tvoje „nevýkonnost“ opravdu bude mít zdravotní pozadí :nevim: Pokud ne, tak chyba bude asi opravdu v tobě, možná ti chybí motivace ;) Já teda nemám ani chlapa doma (přichází denně po 19.hodině), babičky stovky km daleko, velkej dům, 2 pejsky a 11 letou cácorku k tomu a teda uklizeno mám, vařím každý den, max obden a dávám to v pohodě :dance: Ale nejsem žádná superžena, to ani náhodou (třeba koš s prádlem na mně za rohem číhá i dva týdny :mrgreen: ). Teď se cítím navíc fakt báječně, protože jsem začala cvičit doma Jillian Michaels a mám ze se ohromný pocit (taková blbost, že :pankac: ) :jazyk:
Jo a prcka mám starého úplně stejně jako ty, i s tím nočním buzením a kojením je to stejné, občas horší. Lezou mu ty malý bílý prevíti :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.1.14 11:08

Dle me nejsi, beru podle sebe: mam 8.mesicniho, knizku sem nevidela presne 8.mesicu (a to sem si naivka asi mesic pred porodem poridila ctecku knih :roll: ), ja teda jeste k diteti pracuju (home office a makam po nocich - pres den stiham jen odpovidat na prac. maily, kdyz malej spi a ze toho moc nenaspi), zehleni tu na me ceka od rijna(!), zehlim jen veci maleho a kolikrat ani to ne.

U nas vari jen manzel (ja varim jen pro syna), ja nestiham vazne nic, ale vazne nic - neresim, nehodlam se z materstvi uplne posr. t - bordel mi uz nevadi a knizky si prectu, az malej vysmahne do skolky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.1.14 11:09

Jde o to zda ti to vadí nebo vlastně ani ne…
Pokud ti to vadí, tak nesed u počítače, ale bez vařit a uklízet, studovat, cvicit.
Sama za sebe vim, ze netravit čas u počítače, kafe s nohama hore mám domácnost vypiglovanou, ze se bude ze záchod a dat jíst, denně navareno i napeceno(počet dětí to neovlivňuje). Jenže jsem lina a nemyslím si, ze to je nutný. Takže jednou do měsíce proběhne velký uklízení(rozuměj vytru koupelnu, nalestim kliky, zajdu vysavacem i do skrytých rohu a skvir), jinak to udrzuju, aby nám nekrupaly drobky pod nohama a nebylo tu spinavo.
Varim když se mi chce nebo když vim, ze muž v práci nejedl. Jinak nám s dětma stačí nudle s mákem a podobný rychlovky. Peču protože me to baví, jak jedna buchta dojde, upeču další. Zbytek času dělám co baví me nebo si hraju s deckama(a samozřejmě úkoly do školy). Jestli chceš dodam foto současného stavu bytu :mrgreen: mevzdycky pomaha, kdyz vidim, ze jinde maji vetsi bordel nez je u nas. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.1.14 11:09
@zzuza píše:
@cuttysark @Len-til-kah @LennaZS Díky holky, že to se mnou není tak hrozné :) je pravda, že manžel doma práci spíš přidává (je dost nepořádný, takže musím uklízet za ním… s domácností nepomáhá, jen občas vaří, ale o malého se stará, to jo. a taky slušně vydělá…).

tak to jsme na tom podobne - manzel obcas uvari (a udela u toho desne binec), venuje se detem, ale jinak praci spis pridelava. doma neudela v pdstate nic, ale proto, ze nema kdy, protoze maka a vydelava. zas diky tomu, ze vydela, tak jsem mela jednou tydne pani na uklid - fakt nejlip utracene penize :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.1.14 11:10

@ne-silenamatka tak číst stiham, ale já mám čtečku v ruce i u smažení palacinek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.1.14 11:14

@doriang Ta poslední věta je kouzelná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
7.1.14 11:15

Je fakt, že s tím úklidem je to teď složitý - např. jdu uklidit v koupelně a malý hned mete za mnou, vytírám mopem a musím ho dát do postýlky, jinak by se na mop pořád věšel, vařím a Martínek se mi motá pod nohama, případně se na mě věší, že chce nahoru. Když se nad tím tak zamyslím, před tím, než se začal víc hýbat, jsem stíhala daleko víc…takhle se snažím něco udělat a víc času mi zabere hlídání malýho, jestli nedělá něco nepatřičnýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
7.1.14 11:18

Ahoj, když ti to vadí, tak bych si snažila trochu víc zorganizovat čas.
Jít dříve spát (vynechat TV, nezapínat ji), zapracovat na „automatickém úklidu“ i u manžela (pak se nemusí extra uklízet), se synem si nemusíš pořád hrát, je důležité, aby si děti chvíli vyhrály i samy (byt uspůsobit miminu, aby všude mohl bez nebezpečí), vařit na 2-3 dny kotel atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
7.1.14 11:22

Ahojky, neber to zle, ale jsou lidé co potřebují pohyb a jsou takoví co prostě jsou radši v klídku a pomalinku… zase nemají ten spěch…

Já jsem asi tvůj opak… dvě děti, pes, denně navařeno…

Co takhle se nepoměřovat s okolím a dělat si to tak jak je pro tebe nejvhodnější?
Popř. zajít na odběry jestli není nějaký problém tam vzhledem k únavě.
A nebo mě napadá posl. věc… jo zajetej stereotyp stylem - nic moc nemusím co bych se vlastně namáhala, potažmo prostě nechuť, bez energie to taky může být jeden z důvodů.

Hlavně se nepoměřuj - co je dobré pro ostatní nemusí pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí