Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
nedávaly jste si některá poslední dobou vymalovat byt od nějaké malířské firmy? Kolik by to tak mohlo stát v bytě 3+1? Přemýšlím, jestli se mi vůbec vyplatí nakoupit válečky a barvy a vymalovat si to sama/sami ![]()
Rozhodne se vyplati si to malovat sama, pokud to trochu umis a nechces nic specialniho.
Pokud by jsi chtela cely byt, myslim, ze muzes pocitat 10 tis a vic. Cena je od cca 24,– za m2
Určitě se vyplatí si to vymalovat sami. To je snad to nejjednodušší z rekonstrukcí na bytě. Nikdy bych si na takovou „prkotinu“ nepozvala firmu. Vyhozený peníze. To musí zvládnout každý chlap.
Já jsem si vždycky malovala sama
Můj chlap to nikdy nedělal, tak ho to asi naučím
Nějak se mi do toho ale nechce ![]()
My si chtěli nechat aspoň namíchat barvy, že si vymaluje manžel. Když nám spočítali, že bychom za barvy do 3+1 dali přes 7000, míchali a malovali jsme sami.
Je to půl roku, co jsme si celý byt malovali naprosto sami. To byla malá 3měsíční, takže jsem namočila váleček, přejela stěnu, pohoupala kočárek, dala dudlík a zase namočila váleček
Nazblbnutí a byt je vymalovaný ![]()
Nám tady na Severní Moravě říkali něco přes 30 Kč/m2, tak jsme si raději vymalovali sami ![]()
My si spočítali výmalbu 3+1 cca na 15 tis., takže jsme nakoupili tehdy barvy, sami si namíchali odstíny a vymalovali jsme si
Váleček a tyč k tomu moc nestojí, štětce taky ne, barva se dá koupit v akci, případně zdarma namíchají vybrané odstíny a stálo nás to víkend času ![]()
My si teda nechávali vymalovat tenhle měsíc, než by si na to bral manžel dovolenou tak nás to vyšlo podle mě líp od firmy
Minimálně bez vztekání
Máme teda jen 2+1, ale včetně barev nás to vyšlo na 4500kč, což podle mě neni tak hrozný ![]()
Záleží na tvých možnostech. Jak časových, finančních, tak na samotné zručnosti. A na tom, jestli máš chlapa nebo jsi sama. Takže já bych neřekla, že je to úplná prkotina. Byt 3+1 se zvládnost podle mě dá, ale když má někdo velký dům a nemá chlapskou ruku, tak je to horší. Kolik stojí malíř, netuším, ale budu to taky zjišťovat ![]()
Teda, kde berete ty pálky?
My máme taky 3+1, malovali jsme si sami a za barvy jsme dali 2100,–. A to jsme nebrali ty nejlevnější, takovou stření třídu a odstíny jsme si nechávali míchat v centru.
My jsme si na byte nechavali malovat firmou - dostali jsme to jako revanz od jineho chlapa… za 2+1 platil 12000 Kc - i s natrenim topeni a futer…
Takze pokud je chlap jen trochu sikovny a usetrena koruna se hodi tak bych si malovala urcite sama…