Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Chtěli bychom si konečně pořídit nějaký malý bazén, ale do země. Velikost asi 2×2 metry, hloubka asi metr, připojili bychom ho přímo k terase. Byl by jen na takové to naložení. Máte někdo něco podobného, popřípadě nějaký tip? Už dobu hledám na netu a nic moc nemůžu najít…
![]()
(Mně by se líbilo i jezírko, ale když by mělo být na koupání, musí mít větší velikost, že jo?
).
Nikdo nemá malý bazén v zemi ani koupací jezírko? ![]()
Dopadnu jako tetka, která nechtěla utrácet za bazén a rozhodla se vykoupat v sudu.
Vlezla tam, ale ven už jí to nešlo. Musela tam hodinu čekat, než se vrátí domů někdo z rodiny a vytáhne ji.
Asi si zapustíme vanu a je to.
příhoda s tetou mě pobavila ![]()
Osobní zkušenost nemám, máme velký bazén, ale myslíš něco takového?:
http://www.relax-eshop.cz/…aruka-10-let
tterka píše:příhoda s tetou mě pobavila
http://www.relax-eshop.cz/…aruka-10-let
Tyyy jo.
To je to tak veliký, nebo se to jen tak zdá??
My máme na to vymezenej prostor cca 2×2m, nebo 2,5× 2,5, jen na takové to sednu a sedim.
![]()
ynax píše:
myslíš, že pidi nádoba jen na naložení bude dětem stačit?
Jasan, pro ně to bude Hollywood, protože teď si jenom máčej nohy v kýblu a cákaj po sobě vodou z něj.
Máme my to nenáročné děti. ![]()
tterka píše:příhoda s tetou mě pobavila
Naše teta dělá provozuje „vodní“ radovánky.
Naposled si dotáhla na zahradu „vanu“ a koupala se v ní. Jenže jsem jí (upřímně) řekla, že ta vana vypadá jako rakev (ale fakt, měla ten typický tvar rakve) a přicházet na zahradu a vidět tam naši tetku v rakvi… moc optimisticky to teda nevypadalo… ![]()
Davdan píše:ynax píše:Jasan, pro ně to bude Hollywood, protože teď si jenom máčej nohy v kýblu a cákaj po sobě vodou z něj.
myslíš, že pidi nádoba jen na naložení bude dětem stačit?Máme my to nenáročné děti.
to ty naše byly nenáročné taky, ale jak rostly, náročnost se zvyšovala ![]()
Davdan píše:tterka píše:Tyyy jo.příhoda s tetou mě pobavila
http://www.relax-eshop.cz/…aruka-10-letTo je to tak veliký, nebo se to jen tak zdá??
My máme na to vymezenej prostor cca 2×2m, nebo 2,5× 2,5, jen na takové to sednu a sedim.![]()
Možná to trošku zkresluje ta fotka, a nebo tam mají špatně uvedené míry. Každopádně, pokud neseženete malý bazén, tak bych asi uvažovala o betonovém skeletu a vyfoliování. Případně třeba nějakou tu plastovou jezírkovou vanu, ale to asi na koupání nebude moc pohodlné - je tam málo místa ![]()
tterka píše:
Možná to trošku zkresluje ta fotka, a nebo tam mají špatně uvedené míry. Každopádně, pokud neseženete malý bazén, tak bych asi uvažovala o betonovém skeletu a vyfoliování. Případně třeba nějakou tu plastovou jezírkovou vanu, ale to asi na koupání nebude moc pohodlné - je tam málo místa
Právě že mně by se líbilo i jezírko, jenže to musí být na koupání krapet větší a ty malý vaničky by byly zas moc malý. ![]()
Mně by na sednutí a jen tak čučení stačilo i tohle:
http://www.zahrady-fotogalerie.cz/…odni-zahrady?…
ty čtyři palmy a uprostřed fontánka. Jakejkoliv vodní prvek v zahradě mi bude stačit. ![]()
Já nejsem nějakej nadšenec bazénů, v rodině ho maj na zahradě všichni, takže děti můžou tam (beztak máme 2× týdně povinné návštěvy u tchýně
), manžel je na tom jako já - buď chce velkej zastřešenej bazén aspoň 4×3 peníze za provoz nehorázný), nebo jen něco kde si bude máčet nohy. Takový ty kulatý nadzemní (co má právě celá family) nechceme, nějak se nám to nelíbí. ![]()
ynax píše:Davdan píše:to ty naše byly nenáročné taky, ale jak rostly, náročnost se zvyšovalaynax píše:Jasan, pro ně to bude Hollywood, protože teď si jenom máčej nohy v kýblu a cákaj po sobě vodou z něj.
myslíš, že pidi nádoba jen na naložení bude dětem stačit?Máme my to nenáročné děti.
Hele ono to bude znít asi hnusně, ale když mám bejt upřímná, tak v tomhle na ně nemyslím, protože to bych musela koupit takovej ten typickej modrej nadzemní a to nedávám… ![]()
Joo, vím co by se líbilo snad všem - pěkně krytej, velkej bazén do země. Jenže pak ten provoz je nereálně drahej. ![]()
Podle mě je to blbost. Pokud plivátko, pak nafukovací z hračkářství. Nákladnost jen toho zakopání bude obr, do toho musíš nějak udržovat vodu. Tzn. buď obden vypustit, vydrbat stěny a dno, napustit čistou vodou, která bude ale ledová,takže čekat až se ohřeje a mezitím už to budeš zase vypouštět. Nebo si koupit nějakou filtraci a házet do toho chemii a udržovat takhle malou kubaturu nebude jednoduchý. Pokud se chceš fakt naložit, co takhle nafukovací vířivk?
Lasicka píše:
Podle mě je to blbost. Pokud plivátko, pak nafukovací z hračkářství. Nákladnost jen toho zakopání bude obr, do toho musíš nějak udržovat vodu. Tzn. buď obden vypustit, vydrbat stěny a dno, napustit čistou vodou, která bude ale ledová,takže čekat až se ohřeje a mezitím už to budeš zase vypouštět. Nebo si koupit nějakou filtraci a házet do toho chemii a udržovat takhle malou kubaturu nebude jednoduchý. Pokud se chceš fakt naložit, co takhle nafukovací vířivk?
Ale 2×2,5m zas takový plivátko není, ne? ![]()
Určitě bych tam dávala chemii. Kdybych měla jezírko, bylo by to jednodušší (nedávat chemii, ale rostlinky), jenže by to zabralo víc mmísta - koupací a čistící část a to zas tolik místa dát tomu nechci…
Bude to složité na údržbu, finančně náročné na vybudování a blbě bude takový malinký objem držet teplotu. Já bych si to teda ještě rozmyslela… ![]()
Na „naložení“ stačí ta nafukovací vířivka a jinak je fakt nejlepší řešení i v poměru cena/výkon ten modrý plechový nadzemní, co nechcete.
Mountfield dělá tyhle bazány i s potiskem „dřeva“, vnitřní folie taky vzorovaná, jsou trochu dražší, ale zas líp vypadají… ![]()
Pipet píše:
Bude to složité na údržbu, finančně náročné na vybudování a blbě bude takový malinký objem držet teplotu. Já bych si to teda ještě rozmyslela…
Na „naložení“ stačí ta nafukovací vířivka a jinak je fakt nejlepší řešení i v poměru cena/výkon ten modrý plechový nadzemní, co nechcete.
Mountfield dělá tyhle bazány i s potiskem „dřeva“, vnitřní folie taky vzorovaná, jsou trochu dražší, ale zas líp vypadají…
Pipet a proč vlastně to bude složité na údržbu a těžké udržet teplotu?
Malý nádrže jsou dřív teplý, ne? A údržba - filtr, když to bude bazén… ![]()
Ještě uvažujeme o klasické výřivce… to by taky nebylo špatný. ![]()
Joo a o víkendu jsem byla mezi lidma finančně krapet jinde než já (uf uf, náročná komunikace…), všichni mluvili o jacuzzách. Já jak tele vůbec nevěděla, o co jde… ![]()
http://www.albixon.cz/…any/jacuzzi/