Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dřív teplé jo, ale taky dřív studené… To bude chtít jo dobře nějak izolovat, když ho chcete v zemi ![]()
Ono obecně platí, že čím větší objem, tím více chyb v údržbě je schopen „strávit“. Takže malinký objem se musí častěji hlídat všechny ty hodnoty a častěji se může stát, že voda zezelená a kdovíco.
My máme ten klasika modrý, je to 9 m3 vody a taky je to ještě docela málo… A ten váš budeš mít ty kubíky jen 4 ![]()
Nevím, nemůžu vám do toho mluvit, ale poradila bych se s nějakými odborníky asi pro jistotu ![]()
Naprosto souhlasím s Pipet. Malý objem se blbě udržuje. Máme taky tu nadzemní plechovou hrůzu. Uznávám, že esteticky je to bída, průměr 3,66 a je to malý. Letos jsme měli problémy udržet čistou vodu, tak jsme vyměnili kartušovou filtraci za pískovou - počítej tak 5 tis, + bazénová hadice na vysávání kalu, + síťka na lovení hmyzu, + teleskopická tyč, + kartáč na čištění dna a stěn, + chemie. To jsou náklady nezávislý na objemu bazénu (krom filtrace, tato je nejmenší). Denně s tím teď něco musím dělat a modlím se, aby se to pak stabilizovalo. Nedovedu si představi toto vše podnikat pro plivátko ještě menší než to naše. Další věc je, že to budeš muset nějak oplotit nebo udělat zastřešení, jinak hrozí, že se ti v tom děti nebo domácí zvířata utopí (zkušenost našich známých). Jo ještě jsem zapomněla na plachtu na zakrytí - nejlíp solární na léto a pořádně tlustá na zimu… prostě je to nákladná sranda a objem vody je podružnej - jakože ušetříš, když to bude malý.
Holky to já se ještě určo s někým poradím, ale jak to tak vypadá, koupíme si nakonec takovej ten předbazének k bazénům (jak si tam oplachujete nohy, asi třílitrovej
).
Nevím, něco pořešíme a pak vám určitě dám vědět, jak jsme to vymysleli a hodím časem i foto. ![]()
Zkus projít diskuse třeba na living.cz. Ještě mě napadlo, že jestli do bazénku půjdete, je lepší kruhovej než čtverhrannej. V kruhovým se dá udělat vír, ktere nečistoty nažene na kupičku a tu pak jednoduše odsaješ i hadicí. To v hranatým neuděláš. Hodně zdaru!
Lasicka píše:
Zkus projít diskuse třeba na living.cz. Ještě mě napadlo, že jestli do bazénku půjdete, je lepší kruhovej než čtverhrannej. V kruhovým se dá udělat vír, ktere nečistoty nažene na kupičku a tu pak jednoduše odsaješ i hadicí. To v hranatým neuděláš. Hodně zdaru!
Děkuju!!!!!
Ahoj DAvdan,
kdyz ctu tvoje prispevky, je to jako bych to psala ja…o))) kvuli tomu jsem se i zaregistrovala, abych vedela, jak to dopadlo…jiz jste to nejak vyresili? chtela bych uplne presne jako ty pripojit nejaky maly bazenek k terase, zapustit do zeme, nesnasim ty nadzemni hruzy, nebo jsme take uvazovali nad virivkou, ale to se bojime, ze provoz je znacne financne narocny, mela jsem v merku preste ten kruh 2×2×1,2, ale dnes mi ho na aukru nekdo vyfouknul, tak prosim o zkusenosti, taky jsem uvazovala o zapusteni jen treba vany, ale zase si rikam, kdyz uz se to bude delat, tak radeji neco poradneho, za reakce diky