Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Je mi hrozne jeste ted. Nejim, a brecim. Maly 8 meeicu se mi rano vzbudil, tak jsem si lehla na okraj postele aby nespadl a nejak jsem jeste usla. A vzbudila me rana, a rev. Je to asi 60cm na plovoucku. Za chvilicku se uklidnil, a ja volala mudre, a pri mavsteve u ni mi rekla, ze je maly v poradku, akorat ho mam hlidat. A ze se tohle ji treba stalo 3×. Maly nema ani modrinu ani bouli. Vlastne ani nevim jak spadl. Je mi zle, jen si na to vzpomenu. Vim, je to ma chyba, mela jsem vstat s nim, nic me neomlouva. Je mi strasne. Maly papa, pije, chiva se jak. obvykle, ale mam strach. A jeste vetsi paniku z toho, ze se to stava a mizna jeste stane…:-(
Buď v klidu
Pokud hned plakal, nebyl v bezvědomí, neblinká, zdá se ti normální, normálně reaguje, bude v pořádku, uvidíš. A kam se bouchnul, do zádu do hlavičky?
Nepanikař, mně se stalo tuhle to samé, bylo mu taky tak 8-9 měsíců (teď je mu 10 m), taky byl u mě v pelechu, já ještě musela usnout, protože i když jsem ležela napříč v rohu, aby musel přelézt mě, vzal to přes kotníky a mě to prostě nevzbudilo, až rána a řev, za chviličku se uklidnil a dobrý. Bohužel to se prostě stává, dítě nikdy nejde 100% uhlídat ![]()
Hlavně klid, jak rikas, takových pádu ještě bude. Bud rada, ze mu nic není. Me se zase kutaleli ze schodů, také jsem z toho byla cela hotova, naštěstí se jim nic nestalo.
@georgesab klíííííd, to se ještě stane víckrát. A počkej až začne chodit a objevovat co dokáže
Náš syn měl už kolikrát hrozné boule a tekla krev. Děti 100% uhlídat nejdou.
A počkej na ty rány až se začne učit chodit…oni ty děti jsu na ty pády tak nějak nastavené, nemusíš se bát, ale pro příště bych volila pro spánek dítěte něco bezpečnějšího…
@georgesab nejedením a brečením si nepomůžeš.. klid.. příště si dáš pozor, no
děti jsou fakt gumový.
To se stává. Bude ok neboj, akorat se leknul.
Mi taky spadli
.
Tohle se stane ještě mockrát. Chápu, že poprvé je to šok, ale dítě prostě vždycky uhlídat nelze. Určitě víš, co máš hlídat a co sledovat a to stačí. Můj druhorozený je šílenec se sebevražednými sklony, takže pády jsou u něj naprosto denním kořením života. Poprvé spadl z gauče ve 2 měsících, starší mi ho stáhl s dekou na zem, seděla jsem vedle něj. Pádů měl moc, ty hnusné na tvrdou zem a dlažbu byly vždycky v pohodě a paradoxně nevinné svalení se na koberec skončilo fisurou lebky. Klid.
Mně popadali obě děti z postele. Jakmile žuchli, dala se zábrana nebo putovali do postýlky (spadli z mojí postele). Taky v 8měsících, když se začali víc pohybovat.
Klid. Nestresuj, malému nic není. Spadne ještě mockrát ze všeho možného.
@Gabrielaaa píše:
A počkej na ty rány až se začne učit chodit…oni ty děti jsu na ty pády tak nějak nastavené, nemusíš se bát, ale pro příště bych volila pro spánek dítěte něco bezpečnějšího…
A venku jakych bude karambolu
.
Syn je strasna havarka staci jedno enduro nebo trikolka, chodnik, najezd, kluk si jezdi tam a zpet najednou rana, kotmelec nebo placka do zadu a vali se na zadech na zemi, je snad gumovy, ze denne si namlati venku nekolikrat a nic, vubec ho to netrapi, vstane jede dal.
Ja tak spadnout, tak se dolamu
.
Mě dcerka spadla taky. Hlídej ho jestli nezvrací, neztrácí vědomí. A pokud je o. k., jí a pije normálně, tak pohoda ![]()
@georgesab Zrovna včera mi spadl 3 letý syn ze židle. Tim, že tyhle pady jsou na dennim pořádku už mě to ani nerozhází