Maly vzteklounek

79
6.1.06 11:06

Maly vzteklounek

Ahojky,
chci se poradit, jestli Vasi prckove delaji to same, co nas Luky…prebalovani a oblekani nemel nikdy rad - to asi zadne mimi, ale posledni dobou se z toho stava vyslovene horor.. :(
Jakmile ho chci obleknout, nebo prebalit, ev. umyt hlavicku pri koupani, ususit a namazat - o cisteni nosiku ani nemluvim…dostane uplny hystericky zachvat…zkousim ho samozrejme necim zabavit, ale na chvilku pomuze jen neco uplne noveho a stejne to za moment leti pryc a Luky rve, az se prohyba do oblouku..ach jo..je to obdobim?? Doufam, ze to prejde…uz mam nekdy strasnej vztek a chut ho placnout po zadecku, ale to by stejne nic nevyresilo…
Celkove se ted silene vzteka - jakmile mu neco zakazu, seberu,…asi to bude tim, ze uz si pomalu zacina uvedomovat sam sebe a zkousi, co mu projde… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6429
6.1.06 20:16

Ahoj,

s tím přebalováním máme taky ještě docela problém, ale ve vašem věku to byl taky horor.. Někdy zaměstnala klidně 3 lidi (na chatě) a stejně jsme nebyli s to ji přebalit, protože se cukala, vztekala.. Takže dva ji zabavovali, já zkoušela přebalit.. nebo dva drželi a jeden zabavoval… mno děs.. nejraději bych ji někdy fakt taky jednu šlehla, jenže to by k tomu vzteku ještě brečela a chytl by ja další amok.. tak jsem ten přetlak holt musela spolknout a nějak tu děsnou akci dokončit.. Snažila jsem se ji přebalovat co nejméně = dříve pleny co 1,5 h nové, nyní jsem dala klidně až za 3, protože to prostě v jedné osobě nešlo zvládnout..
Položením na záda dostávala amok, pak rozmetávala cukáním právě pokaděnou plenu.. fakt lahůdka.. občas ji to chytá i nyní, ale už vím, že zabírá jen zabavení = zvládneme to snadněji, rychleji, ale i tak je to někdy žůžo… :-) Až nebudou pleny, budem na to vzpomínat už jen s úsměvem… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.1.06 20:30

Jejda, tak to ti nezávidím, náš malý skoro nikdy nebrečel a už vůbec nějak neumí zuřit. Povede se mu to zcela výjmečně. Ale vydrž, je fakt, že dítě často zkouší, jak nač budeš reagovat. Oni jsou ti drobečci vážně vynalézaví, co? Přeji hodně trpělivosti a aby mrně brzo přestalo zlobkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
6.1.06 21:01

Tak my máme to samé v bledě modrém, jenže malému je terprve 8 měsíců. Přebalování a oblékání je prostě příšerné, malej si usmyslí že tohle teda ne a že se otočí na břicho a kamsi poleze. Takže to vypadá tak že je chvíli klid, dělám opičiny, ukazuju věci, zpívám, děláme kde je pupík a podobně a pak nastává děsnej řev, luk, snaha se otočit, já si do toho zpívám, jinak bych se zaky začala rozčilovat a pak bych litovala, že jsem na něj byla hnusná. A takhle se pereme než je plína nebo bodýčko na svém místě. Večerní koupání už fakt přestávám mít ráda, protože už jsem unavená, on taky, tak je to ještě horší, sousedi si musí myslet svoje…
Tak nevím, hrozím se toho že z něj bude takové to dítko, co dělá všude scény, není mu možné nic vysvětlit po dobrém. No asi se tomu nevyhneme. Snažím se co nejdýl zůstat klidná, trvat na svém a ani jednou nepovolit, přebalení prostě vydržet musí ať u toho dělá co chce… uvidíme jak se to bude vyvíjet dál, začínám pomalu studovat metodu pevného objetí.
Mějte se,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
6.1.06 21:18

Ahoj, no tema akorát do rány.

Včera jsem to nevydržela a poprvé jsem Terdu plácla na nahatou levou půlku. Když se zas vztekala při oblékání po koupání. Poprvé jsem si přišla jako naprostej břídil, že jsem se nechala tak vyprovokovat. Pak jsem z toho nemohla ani usnout, zatímco Terezka chrupala jen co jsem jí položila :-) . Přebalování jsem ze začátku brala z humorem, nebrečela moc, spíš se otáčela a lezla nebo se mi kutálela pryč - přebaluju na posteli. Pak se to postupně zhoršovalo, teď jsme ve stádiu, kdy řve jen při položení na záda a zabere jen podat flašku s vodou a to jen pokud má žízeň. Jinak kope, vzteká se, křičí. nevim, co jí to bere. Ten amok je tak 2× za den ale zato pořádnej. Snad je to opravdu obdobím. Teď jsem začala jezdit na pár hodin do práce - kolegyně marodí. Tak manža je za mě na mateřské přes den, protože grafiku může dělat i po nocích :lol: a zakouší si to. Terda si teď všechno nějak víc uvědomuje a když jí něco seberu nebo dám špatně nebo chce pochovat a já nemůžu atd.. tak o sobě dá taky dost vědět. Zkouší, co vydržíme a je toho fakt hodně :roll: . Inu, pevným nervům zdar a jsem opravdu ráda, že jste založily tuhle diskuzi, už jsem se bála, že jsme ojedinělý případ a že přestávám zvládat :oops: :? :)

čauky
Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
6.1.06 21:40

Holky, nebojte, je to normální :wink: Prostě se Vaše dětičky dobře vyvíjej. Přejde to a zase přijde něco jiného, možná i horšího :wink: , jinak byste se hrozně nudily.

Theo, Kryštof a Julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.1.06 22:36

Vzteklounek

Ahoj maminy,

tak to jsem si taky ulevila, že v TOM nejsem sama.. můj skoro roční Jáša mi už taky poslední měsíc dává najevo, že to s ním nebude jednoduché. Když ho odněkud odesu, že to nesmí, prohýbá se jako luk a vřeští, po položení mi hned bere dráhu zpátky a zatímco já se v duchu ukliduju a počítám do deseti, on vydává skřeky, otáčí se po mě co na to já a pak zas pro něj vyrazím. Do ohrádky ho emůžu dát ani a chvilku, má hned hysterický záchvat, sám si nehraje, musím s ním, když ho to ebaví, švihne mě hračkou, když mu neco vezmu vzteky kope a mává rukama a chytne mně za vlasy, přitáhne se ke mně a zakousne se mu do tváře ebo brady (naštěstí nemá ještě zuby !!!! ).. Koupání miluje, ovšem do té doby než ho vyndám a nesu do ložnice na postel převléci.. Olejování a masáž se už u nás neprovádí, nastává akce rychle plínu a pyžamko. Zabavím ho tím, že si z koupelny přinese nějakou lahvičku, kterou si žužlá.. Denní přebalování je také horor, většinou ho postavím na posteli k postýlce a přebaluji ve stoje, protože ho emůžu řinutit ležet na zádech.. Když tam má bobek je to taky síla, držím ho za kotníčky a on se prohýbá, kroutí, rukama si sahá do plíky..
Těším se už na jaro a léto, protože oblékání je také horor, než ho dám do kupy jsem většinou zpocená a umordovaná..

Andrea (Loneless) a Jáchym 12 měs.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.1.06 22:56

Ahojte maminy.
Aj u nas sa uz zacina poriadne vztekacie obdobie. :D
Ked place tak sa „pevne objimame“ :) a ked sa vzteka len mierne, tak ho necham a jeho to prejde.
K prebalovaniu, ja som to okolo toho 8-9m riesila natahovacimi plienkami, robi ich pampers aj babylove. Nevyhoda je, ze su dost drahe, ale mne to za tie usetrene nervy stalo. Vzdy som si ho po:,–(ila na kolena pred tv, natiahla a bolo.
Teraz pred vianocami sme boli vo financnej tiesni, tak sme kupili zase normalne pampers a zrazu uz sceny nie su. Vzdy ho otocim tak, aby videl na Tv, najlepsie, ked idu reklamy, to lezi a ani sa nepohne. Alebo zabera nejaka nova vec co moc nepozna, do rucky.
Pred Tv aj natieram po kupani (sedi mi na kolenach), pilnikujem nechty (inak by si nenechal).
Prajem pevne nervy!!!

• Citovat
  • Upravit
1376
6.1.06 22:57

Sorry to posledne som bola ja. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
7.1.06 11:11

Ahoj holky,

jsme na tom doma podobně, jako vy. První fáze je, že Lukášek utíká, sleze z postele a šmahuje to bez pleny z ložnice do obýváku. Druhá fáze - tzv. honění a neustálé pokládání na postel s marným pokusem zabalit (ani hračky nezabaví). Třetí fáze - konečně to vyšlo, ale už s řevem. Když je manžel doma, tak se pořád „dohadujem“ teď jdi přebalit ty, ne ty....... Nejde o samotný akt, ani o to, že se musí umýt pokaděná prcina, ale o to, kdo bude mít větší nervy na to na:,–(it čistou plenu . Pokud jdeme spolu, tak je to sice rychlejší, ale bohužel s větším řevem, protože jeden drží, druhý přebaluje a Lukášek, krerému se nelíbí sevření řve a řve a řve a prohýbá se a pod.
Taky se vzteká, když mu vezmu ovladač nebo podobné hračky. Občas udělá hadrové panáka, tak ho nechám a řeknu mu, že když se chce vztekat, že jdu pryč. Většinou hned přestane a běží za mnou :) . Předevčírem jsem pochopila, že náš mladej už je i docela chytej :D Nechtěl svačinu (kuskus se sušenou švestkou), tak jsem si myslela, že mu to nechytná. Vytáhla jsem přesnídávku, taky nechtěl ( u našeho jedlíka dost neobvyklé - začala jsem přemýšlet, jestli mu něco není). Tak jsem ho vyndala ze židličky a řekla mu, že když nemá hlad, tak ho nebudu nutit a půjdu papat já, protože hlad fakt mám. Přišel do kuchyně a viděl, že otevírám skříňku, kde máme pečivo a jeho oblíbené sušenky a křupky. Začal vyvádět scény, které dělá poslední dobou normálně, když vidí, že mu chystám jídlo a nejsem dostatečně rychlá - namazat chlebík mi trvá asi půl minuty :? . Pak mi po chvilce došlo, co chce - dala jsem mu kousek rohlíku, po:,–(ila do židličky a v tu ránu byl klid a bylo to úplně jiné miminko.
U oblíkání naštěstí v poho, někdy nám dělá problém bundička. Zaberou boty, které mu ukážu, řeknu, že jdeme papa, on už asi chápe, co se bude dít.
Takže doporučuji klid, nohy v teple ......... :D Snad je to někdy přejde.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
7.1.06 19:30

Tak vztekací období už máme taky :wink: . Při přebalová se obrací a nedá pokoj, dokud neshodí všechno z přebalovacího pultu. :wink: Občas se vzteká v každé pozici, s jakoukoli hračkou. Včera jsem jí už „plácla“ po ručičce, protože se vztekala před jídlem. Jak jsem jí dávala do sedačky, tak mě plácla po obličeji a shodila mi brejle. Tak přes tu ručičku dostala a byl z toho akorát hysterák, tak už to neudělám. K ničemu to nevede. :wink: Mám pocit, že to chce pevné nervy, že to přejde. Zajímavé je, že pokud je manža doma, je to zlatíčko, sluníčko, a on se potom diví, z čehože jsem to každé odpoledne na prášky. :lol: Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.1.06 20:04

Já jsem jednu dobu holku do plíny a vůbec do všeho oblíkala na bříšku a nbo ve stoje, teď už jí honim po bytě a pak jí musim dát nohama „do kravaty“, abych jí vůbec oblíkla.
Je to normální a tipla bych, že bude nejspíš hůř:)))
Pevné nervy!
Gabča a Bára

PS: myslela jsem, že vzdor už je tak akorát, ale přišlo další překvapení - tento týden mě holka začala bít a už se mi přijde mi začíná vyhýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí