Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zas mám den, kdy jsem se pokoušela udělat pořádek v hračkách a mám je chuť snad skoro všechny vyhodit… Mám pocit, že děti si s ničím nehrají. Devítiletá ignoruje všechno kromě lega a i to vezme na milost jen občas a fixek. Mladší dva a půl leťák akorát všechno roztahuje. Knížky starší sama ne, mladšími je, i když bych ráda předčítala hyperaktivně bere z ruky, kecá do čtení, otáčí je tak, že zlomí hřbet, skáče u toho
. Společenské hry zabírají spoustu místa… jenže je teď nemůžeme moc hrát, protože dvouleťák okamžitě všechno bourá a ničí.
Bárbíny leží opuštěné v krabici, ale je mi líto je vyhodit. A vůbec nechápu, proč je puzzle balené v tak obrovských krabicích… To dvouletáka baví… jen mě moc ne. Skládat s ním něco po stopadesáté ![]()
Tak si tak říkám, jestli by si dětičky vůbec všimli, že tu hračky nejsou, kdybych je tak…
VŠECHNY VYHODILA ![]()
Kolik hraček máte doma vy?
Čím dál tím méně… plyšáci a podobné zbytečnosti mizí nenápadně v popelnici
Máme holky 2,5 a 9 měsíců a taky si připadám jak v hračkárně, ale mají dvě krabice od banánů a jeden pojízný box, tak toho asi není tolik… občas něco vezmu a hodím to do kontejneru pro charitu… ale jinak si docela hrají…
@74paja hodně - klukovi skoro 8, ve velkém jede v legu, vláčkodráze. Taky hrajem společenské hry.. hraček plný pokojík ![]()
Taky mam obcas chut vsechno z decaku vyhodit…tak delam ocistku, co je rozbite a nejde opravit vyhodim, plysaky jsem rozdala a zustalo nam jich jen par, hracky pro mimca.jsem tez rozdala.. A zbytek uklidila..nadtesti deti si hraji se vsim, co maji..
Jenže když chce člověk nějakou stavebnici, aby z toho taky něco postavil, tak je toho děsná bedna. Tak nevím, jestli máme velký bedny se stavebnicema, nebo příliš malý životní prostor… ![]()
@Jemys Jinak plyšáky nenápadně likviduju taky…
@74paja, my máme doma doslova hromady krámů. Říkám krámů, protože různá malá autíčka, traktory a další blbosti jsou rozlámané, ulámané, ale kluci na tom děsně lpí. Ačkoli to třeba týden nevezmou do ruky, kdybych je chtěla vyhodit, bude zle. Plyšáků tu taky máme spoustu.
Za měsíc se budeme stěhovat, do té doby to tu ještě strpím, ale jak budu balit, všechny polámané hračky půjdou pryč. Do nového stěhuju maximálně polovinu hraček, víc ani ťuk ![]()
Mluvíš mi z duše
Malé je 2,5, ale hraček taky máme něurekom - a přitom ona si zásadně hraje s věcma, co mi sebere v kuchyni a tak ![]()
Já teda Barbíny (má ještě po mně) nechávám, stejně tak lego (třeba na to ještě přijde), ale mám problémy s plyšákama a hračka pro malé: ona si s tím sice nehraje, ale pak zničehonic se rozhodne, že to potřebuje („kde je gogoun?“), a bude zle, když to nebude. Nejvíc mě krkají drahé hračky od Fisher Price, měli jsme asi čtyři, a hrála si max s jednou, a taková velká aktivní kostka. Ale přesně: nevím, kdy se po tom začne sápat.
Být Tebou, pokud máš kam (slušný sklep, babička atd.), hodím co půjde do nějaké megakrabice a odvezu. Pokud se budou shánět, vrátíš, pokud ne, můžeš začít rozdávat a půjčovat…
@74paja Kluci mě tuhle fakt naštvali tím, jak nechtěli uklízet, tak jsem jim řekla, že přijde skřítek-nepořádníček a všechno jim odnese. Smáli se, tak fakt přišel
(teda když spali
). Všechno jsem odklidila a zbytečnosti fakt vyházela. Teď máme doma jen to, s čím si opravdu vyhrajou a zbytek je buď v popelnici, v kojeňáku nebo vyhozený. Sem tam vyndám něco, s čím si už dlouho nehráli a prckové jsou strašně spokojení. Dokud měli všechny hračky na očích, tak je nedokázalo zabavit nic ![]()
A necháváte ty společenské hry nebo puzzle v původních krabicích? Mě totiž vytáčí, jaká mega krabice to kolikrát je… a uvnitř 24 puzzlí…
Kde to mám skladovat?
Na to, že stále bydlící dítě máme doma jedno, tak mám pocit, že hraček, her, puzzle a barbien…máme doma tak pro min.3 holky
Asi před rokem jsem měla pocity asi jako ty, tak jsem koupila 2 velké bedny, do jedné jsem dala část knížek a krabic, do druhé panenky a neforemné věci…ostatní jsem nechala na svém místě a jednou, tak za 3 měsíce věci prohodím a holka si s tím hraje, jak kdyby to bylo nové. Samozřejmě vůbec nepoužívané, rozbité a nesmyslné jsem rozdala nebo vyhodila. A příbuzným nakázala nakupování hraček po domluvě s námi…
@74paja píše:
A necháváte ty společenské hry nebo puzzle v původních krabicích? Mě totiž vytáčí, jaká mega krabice to kolikrát je… a uvnitř 24 puzzlí…Kde to mám skladovat?
hry jo, puzzle jak které.
Máme toho hromady, a samé takové malé kraviny, panáčky, vojáky, auta (všechno v boxech)… plyšáky a hračky pro malé děti už jsem sbalila pro další dítě, garáž atd. jsme darovali dále, občas to malý přetřídí, něco se vyhodí hned, něco se dá na „dojetí“ na písek. Teď už moc hraček nedostává a s těma, co mu zůstaly, si taky nijak nehraje, ale dotknout se toho nemůžu, protože v tu chvíli si na to zrovna vzpomene. Ale má docela velký pokoj a uklízí si, tak to neřeším.
Mam jen jedno dite ale velkou rodinu takze asi chapete
Nevadi mi to, jsou to jen hracky a vyhazovat je nehodlam. Obcas na nakou slapnu tak ji hodim do pokoje a hotovo ![]()