Řidič autobusu a kočár

1265
16.3.14 08:20

řidič autobusu a kočár

Milé maminky. Zajímalo by mě, zda někdo neví, jestli je poviností autobusáka pomoci mamině s kočárkem v případě, že v autobuse nesedí jediný člověk. Někdo říká, že ano, někdo, že ne. Včera jsem totiž zrovna jedním musela jet a bohužel v autobuse nebyla ani noha. Slušně jsem poprosila řidiče, ale ten mě odbyl s tím, že tohle není jeho nápln práce a na můj dotaz co mám dělat mi odpověděl, že mám počkat na jiný autobus. Nedalo se nic dělat. Musela jsem na vlak docela dálku, jelikož tady jezdí jednou za hodinu. Setkali jste se s tím někdo? Ptám se pouze ze zajímavosti. Rozhodně z toho nebudu dělat drama. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
16.3.14 08:22

Já bych z toho drama klidně udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.14 08:23

@Sfaticata to je ale **** Né, nesetkala jsem se s něčím takovým. A normálně bych si našla provozovatele té linky a napsala jim mail, co si o tom myslí. Mi normálně řidič pomohl, problém s tim fakt neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
16.3.14 08:26

Ahoj, nevím, zda je to přímo jejich povinností, ale spoustu let jsem jezdila busem a naopak jsem měla i řidiče už, kteří, ikdyž v buse někdo seděl, tak sami ochotně šli a pomohli mi… Nebo naopak na terminálu nejdřív otevřeli zadní dveře, mě pomohli naložit kočárek, zaparkovat atd a pak teprve otevřeli přední dveře pro cestující :) U jaké se Ti to stalo společnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.3.14 08:27

Určitě bych stěžovala…jako k čemu jede prázdnej autobus a nechá matku s kočárkem čekat na další :cert:. Napsala bych opravdu nehezký dopis na vedení. Jako přinejmenším to je slušnost, ale myslím, že to je i jeho povinost.

já bych teda asi prudila a snažila se tam kočár narvat sama a hoooooodně bych to zdržovala, ať počká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
16.3.14 08:29

To je ale des 8o..asi mel den b.bec..No sla bych si stezovat. Jestli to detka bezne todle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
16.3.14 08:30

Mě jednou pomohl řidič v Brně v šalině sám od sebe. Jen tak přemýšlím, že já osobně jsem neměla zásadní problém dostat se s kočárkem do autobusu bez pomoci druhých. Přece pozpátku do těch schodů najet jde. Rozhodně bych nečekala kvůli tomu na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
16.3.14 08:31

Me nikdy nikdo s kocarkem do autobusu ani z autobusu nepomohl :nevim: i kdyz je autobus plnej.., teda je fakt, ze jedna stara pani se me jednou zeptala jestli chci pomoct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
16.3.14 08:32
@suik píše:
Určitě bych stěžovala…jako k čemu jede prázdnej autobus a nechá matku s kočárkem čekat na další :cert:. Napsala bych opravdu nehezký dopis na vedení. Jako přinejmenším to je slušnost, ale myslím, že to je i jeho povinost.já bych teda asi prudila a snažila se tam kočár narvat sama a hoooooodně bych to zdržovala, ať počká.

No přesně tak, bych ho tam ládovala klidně hodinu, on už by tu řiť zvednul mi pomoct nakonec… Ale dostává mě to fakt, i ten nejvíc protivný řidič, co jsem poznala tu řiť zvednul a s kočárkem mi pomáhal, naopak třeba i pak počkal, až si to zaparkuju, zabezpečím a houknu na něj, že dobrý, ať už jede… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.3.14 08:32

Bydlím v Mnichovicích. Kdo je zná, tak ví, jakej šílenej krpál čeká lidi na cestu na vlak. :-D Každopádně napíšu na vedení. Taky mi to přišlo šílený. :-( Tak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.3.14 08:34
@Anabellka píše:
Mě jednou pomohl řidič v Brně v šalině sám od sebe. Jen tak přemýšlím, že já osobně jsem neměla zásadní problém dostat se s kočárkem do autobusu bez pomoci druhých. Přece pozpátku do těch schodů najet jde. Rozhodně bych nečekala kvůli tomu na další.

Když ti zastaví autobus dál od nástupiště, a nechá ti tam větší mezeru, tak to moc snadno nejde. Zvlášť ne s velkým těžkým kočárem, nedejbože s trojkolkou nebo rotačními koly. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

Nevím, jestli je to jeho povinnost, to možná není, ale musí to být teda pěknej buran. :roll: Se divím, že se necítí takový chlap trapně, nepomoct mamince s kočárem do autobusu. To je morálka toto. :cert: To ho má napadnout samotného, ne že se ho ještě bude někdo prosit. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
@Anabellka píše:
Mě jednou pomohl řidič v Brně v šalině sám od sebe. Jen tak přemýšlím, že já osobně jsem neměla zásadní problém dostat se s kočárkem do autobusu bez pomoci druhých. Přece pozpátku do těch schodů najet jde. Rozhodně bych nečekala kvůli tomu na další.

NO, tak to Ti nevim,… Pokud by mi nejel zrovna nízkopodlažní, což byl za den jediný spoj, tak jezdili poschoďové busy a do těch bych kočárek sama fakt nedostala nikdy, ten první schod byl vždy dost vysoko… A když jel malý bus, tak tam se to muselo vůbec nadzvednout do výšky u prvního schodu až jakoby na úroveň nejvyššího, jinak se tam šprajcnulo kolečko a bylo vymeteno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
16.3.14 08:35

Ja se s tim teda nesetkala, vzdycky jel nekdo, kdo mi mohl pomoci. Ale kazdopadne mi to prijde bezohledne. Prazdny autobus a vesele si jede dal… No urcite bych napsala stiznost provozovateli, protoze proc si to nechat libit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.3.14 08:36

@Anabellka Já to zkoušela, ale nejde mi to. Asi jsem trotl. :-) Většinou naštěstí jezdí ty nízkopodlažní, ale ne pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová