Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Takyjedna píše:
Jak ten řidič vypadal? Taky tudyma občas jezdíme na vlak. Máme tím směrem chatu a busy směrem Mnichovice Stránčice nebývají plné. Většinou se mi řidiči nabídnou, že mi pomůžou s kočárem. Asi ten řidič neměl zrovna svůj den. Taky jsem slyšela od místních, že tou trasou jezdil nějaký mladý, držkatý týpek, který byl sprostý na lidi, až někomu došla trpělivost a dal mu do nosu. Ale podrobnosti nevím
Mě jednou zase jeden řidič tvrdil, že když dítě nebude po celou dobu jízdy v kočáře, tak budu platit jízdné za kočár jako za batožinu, tak jsem po celou dobu jízdy držela v kočárku hystericky ječící dítě, který si mi chtělo sednout na klín a dát si mlíčko. A od tý doby už to po mě žádný řidič nechtěl :mrgreen.
no tak mě by teda hystericky ječící, hladový dítě za těch pár korun nestálo
jednou bych to zaplatila, a pak bych napsala meila na podnik, protože podle m v právu určitě nebyl. a příště bych to tak určitě taky neplatila, a dítko bych měla psychicky v pohodě ![]()
Mám pocit, že se tady motá dohromady městská doprava a meziměstská.. Nemyslím si, že meziměstská doprava zakazuje řidičům opouštět místo.. Například když se někdo pozvrací, musí to řidič uklidit nebo když má čekání na přípoj nebo někdo nastupuje s větším zavazadlem..
@Takyjedna Jeden řidič se mě několikrát u placení ptal, jestli budu dítě za jízdy vyndávat, aby mi případně naúčtoval kočár.. ![]()
@slavuska1 píše:
no tak mě by teda hystericky ječící, hladový dítě za těch pár korun nestálo![]()
jednou bych to zaplatila, a pak bych napsala meila na podnik, protože podle m v právu určitě nebyl. a příště bych to tak určitě taky neplatila, a dítko bych měla psychicky v pohodě
No, tak on hlad neměl, taky mu už byl rok a půl a mlíko měl tehdy jako takový podmíněný reflex - jak jsem sedla do busu tak jemu naskočilo, že by měl chtít mlíko. Tak jsem si to aspoň škodolibě vychutnala
Do tý doby totiž takový problém nebyl, jenom si nějaký nováček blbě vyložil jízdní řád. A těch 10 minut jsem to vydržela i já, i ti důchodci se kterýma jsem se tam pokoušela uklidňovat dítě.
Akorát ten pan řidič vypadal překvapeně ![]()
Tedy, já osobně jezdím pravidelně autobusem na vesnici, MHD v Brně a vlakem mezi Brnem a vesnicí a NIKDY se mi nestalo, že by mi někdo nepomohl. V autobusu ochotný řidič, který pomůže, i když tam někdo je, vždy mě pustí první s kočárkem dovnitř a pak ostatní. Ve vlaku jezdím tak, že si složím podvozek a sedačku vezmu do ruky, zvládám to v pohodě sama, ale v podstatě nikdy jsem to sama dělat nemusela, vždy někdo pomohl, třeba i průvodčí při nastupování. Na nádraží na vesnici mě dokonce pravidelně převádí pracovník přes koleje a pomáhá mi, protože tam bohužel není výtah a jsou tam dvoje dlouhé schody do podchodu a na nástupiště…
Chápu, že to povinnost řidiče není a že matka má být schopná si to zajistit samostatně, ale podle mě k těmto situacím, co napsala zakladatelka, dochází ojediněle a ten řidič by se měl hanbou propadnout. Hrůza, jaký lidi může člověk potkat… Stížností ale asi nic moc nenadělá, holt každý občas narazí na blbce…
Neni to jeho povinnost, je to lidech..svagrove pomahali, kdyz zustala v saline sama na konecne…
ja tohle nikdy resit nemusela, vytahla jsem si kocar sama, a to byl tezky jako krava+dite+ 2.dite a to jsem mala a hubena..jinak mi lide pomahali sami od sebe…
kamosce se stalo, ze chtela pimict a chlap ji rekl, ze at ji pomuze ten, kdo ji to dite udelal..:-o ale to uz je jina…
@Pudloslava tak já bydlím za Prahou a jezdí mi tu autobus 2× do hodiny. Sice vyznačené spoje nejsou, ale u nás tedy nízkopodlažní během dne několikrát jede a vím i v jaké časy! Jinak já od nikoho nic nečekám, jelikož vím, jaká je doba a každý hledí jenom na sebe, tudíž je na místě počítat s tím, že mi nikdo pomoct nemusí. Takž pokud chci cestovat s mimčem, tak se hold budu muset uzpůsobit tak, abych byla soběstačná. A pokud hold narazím na řidiče, který mi nepomůže, tak nic mám smůlu, ale nějaká stížnost to nevyřeší! Asi patřím k těm, které se spoléhají sami na sebe a ne na okolí ![]()
@Takyjedna ono je tompodobne jako se zakazem jidla v MHD. V Ostrave prej dostala nejaka matka pokutu 1000 kc, ze jeji dite v kocaru jedlo rohlik.
Jasne, ze mu nebudu davat jogurt, ale lidi by se taky mohli zamyslet nad tim, jestli je jim milejsi klid v autobuse, nebo cista podlaha. Protoze jak my matky vime, kdo papa, ten nezlobi.
@8-D to je blbost že řidič nesmí opustit místo, když chce může i sám zkontrolovat jízdenky a tak opustí své místo, tedy aspoň v autobusech to platí nevím jak v městské ![]()
@RadkaCh píše:
Nevím, jestli jde do autobusu naložit kočár bez pomoci, nemusela jsem to zkoušet a asi to dost závisí na tom, kde autobus zastaví.
Ale jo, jde, není to tedy ideální, ale klasického, krerý má alespoň jedny dveře ty širší to lze. A to mám GT3, takže žádného drobečka… ještě o maličko vtipnější je tramvaj, ale i ta jde.
Já bydlím taky na vsi, a kdyby mě řidič odkázal na další spoj, tak čekám do odpoledne
o víkendu třeba do druhýho dne
jinka taky bych teda kočár rozložila a vynosila postupně.. ale takový hovada tady snad u nás asi nejezděj…
Zalezi na smernicich dopravce, ale prazsky dopravni podnik to v povinnostech ridice nema
@slavuska1 píše:
no tak mě by teda hystericky ječící, hladový dítě za těch pár korun nestálo![]()
jednou bych to zaplatila, a pak bych napsala meila na podnik, protože podle m v právu určitě nebyl. a příště bych to tak určitě taky neplatila, a dítko bych měla psychicky v pohodě
ale ono to tak je..pokud dítě vytáhneš během jízdy z kočárku tak už platíš za kočár,..je to tak i u nás na malé dědině..
@j.a.n.i1 Já nevím no. Už jsem viděla spoustu mamin, jak nesou kočár v rukách do schodů
Já bych ho váhou unesla, ale nedokažu ho pořádně chytit, abych ho dlouho udržela. Asi to bude tím, že mám krátký ruce ![]()
@PetraJ píše:
Tohle jsem našla na stránkách dopravního podniku v Praze, ale třeba jiný města to maj jinak.Řidič není povinen pomáhat při nástupu a výstupu s kočárkem, případnou potřebnou pomoc si tak musí cestující zajistit sám.
I když mě se zdá logický, že to jeho povinností není. To by taky nemusel dělat nic jinýho, než na každý zastávce pomáhat s kočárama. Nehledě na to, že pochybuju, že může nechat svý místo bez dozoru. Má tam peníze a taky by mu s tím mohl někdo ujet.
jako jo, prioritně by měli pomáhat cestující. Zas ale když fakt nikdo nejel, tak mu ten zadek neupadl, kdyby ho zvedl. Považuju to za slušnost. A na neslušné chování si lze taky stežovat ![]()
Jinak sporták odvleču, ale korba mi nešla
, to už bylo na mě moc velký. A třeba do dobravního prostředku se schodama se bojim, kor treba do tramvaje, že me tam privre ![]()