Řidič autobusu a kočár

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
16.3.14 10:42
@Takyjedna píše:
Jak ten řidič vypadal? Taky tudyma občas jezdíme na vlak. Máme tím směrem chatu a busy směrem Mnichovice Stránčice nebývají plné. Většinou se mi řidiči nabídnou, že mi pomůžou s kočárem. Asi ten řidič neměl zrovna svůj den. Taky jsem slyšela od místních, že tou trasou jezdil nějaký mladý, držkatý týpek, který byl sprostý na lidi, až někomu došla trpělivost a dal mu do nosu. Ale podrobnosti nevím :mrgreen:
Mě jednou zase jeden řidič tvrdil, že když dítě nebude po celou dobu jízdy v kočáře, tak budu platit jízdné za kočár jako za batožinu, tak jsem po celou dobu jízdy držela v kočárku hystericky ječící dítě, který si mi chtělo sednout na klín a dát si mlíčko. A od tý doby už to po mě žádný řidič nechtěl :mrgreen.

no tak mě by teda hystericky ječící, hladový dítě za těch pár korun nestálo 8o :nevim: jednou bych to zaplatila, a pak bych napsala meila na podnik, protože podle m v právu určitě nebyl. a příště bych to tak určitě taky neplatila, a dítko bych měla psychicky v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
16.3.14 10:47

Mám pocit, že se tady motá dohromady městská doprava a meziměstská.. Nemyslím si, že meziměstská doprava zakazuje řidičům opouštět místo.. Například když se někdo pozvrací, musí to řidič uklidit nebo když má čekání na přípoj nebo někdo nastupuje s větším zavazadlem..

@Takyjedna Jeden řidič se mě několikrát u placení ptal, jestli budu dítě za jízdy vyndávat, aby mi případně naúčtoval kočár.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
16.3.14 10:48
@slavuska1 píše:
no tak mě by teda hystericky ječící, hladový dítě za těch pár korun nestálo 8o :nevim: jednou bych to zaplatila, a pak bych napsala meila na podnik, protože podle m v právu určitě nebyl. a příště bych to tak určitě taky neplatila, a dítko bych měla psychicky v pohodě ;)

No, tak on hlad neměl, taky mu už byl rok a půl a mlíko měl tehdy jako takový podmíněný reflex - jak jsem sedla do busu tak jemu naskočilo, že by měl chtít mlíko. Tak jsem si to aspoň škodolibě vychutnala :mrgreen: Do tý doby totiž takový problém nebyl, jenom si nějaký nováček blbě vyložil jízdní řád. A těch 10 minut jsem to vydržela i já, i ti důchodci se kterýma jsem se tam pokoušela uklidňovat dítě. :mrgreen: Akorát ten pan řidič vypadal překvapeně :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
16.3.14 10:49

Tedy, já osobně jezdím pravidelně autobusem na vesnici, MHD v Brně a vlakem mezi Brnem a vesnicí a NIKDY se mi nestalo, že by mi někdo nepomohl. V autobusu ochotný řidič, který pomůže, i když tam někdo je, vždy mě pustí první s kočárkem dovnitř a pak ostatní. Ve vlaku jezdím tak, že si složím podvozek a sedačku vezmu do ruky, zvládám to v pohodě sama, ale v podstatě nikdy jsem to sama dělat nemusela, vždy někdo pomohl, třeba i průvodčí při nastupování. Na nádraží na vesnici mě dokonce pravidelně převádí pracovník přes koleje a pomáhá mi, protože tam bohužel není výtah a jsou tam dvoje dlouhé schody do podchodu a na nástupiště…

Chápu, že to povinnost řidiče není a že matka má být schopná si to zajistit samostatně, ale podle mě k těmto situacím, co napsala zakladatelka, dochází ojediněle a ten řidič by se měl hanbou propadnout. Hrůza, jaký lidi může člověk potkat… Stížností ale asi nic moc nenadělá, holt každý občas narazí na blbce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
16.3.14 10:50

Neni to jeho povinnost, je to lidech..svagrove pomahali, kdyz zustala v saline sama na konecne…
ja tohle nikdy resit nemusela, vytahla jsem si kocar sama, a to byl tezky jako krava+dite+ 2.dite a to jsem mala a hubena..jinak mi lide pomahali sami od sebe…
kamosce se stalo, ze chtela pimict a chlap ji rekl, ze at ji pomuze ten, kdo ji to dite udelal..:-o ale to uz je jina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
16.3.14 10:52

@Pudloslava tak já bydlím za Prahou a jezdí mi tu autobus 2× do hodiny. Sice vyznačené spoje nejsou, ale u nás tedy nízkopodlažní během dne několikrát jede a vím i v jaké časy! Jinak já od nikoho nic nečekám, jelikož vím, jaká je doba a každý hledí jenom na sebe, tudíž je na místě počítat s tím, že mi nikdo pomoct nemusí. Takž pokud chci cestovat s mimčem, tak se hold budu muset uzpůsobit tak, abych byla soběstačná. A pokud hold narazím na řidiče, který mi nepomůže, tak nic mám smůlu, ale nějaká stížnost to nevyřeší! Asi patřím k těm, které se spoléhají sami na sebe a ne na okolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
16.3.14 10:56

@Takyjedna ono je tompodobne jako se zakazem jidla v MHD. V Ostrave prej dostala nejaka matka pokutu 1000 kc, ze jeji dite v kocaru jedlo rohlik.
Jasne, ze mu nebudu davat jogurt, ale lidi by se taky mohli zamyslet nad tim, jestli je jim milejsi klid v autobuse, nebo cista podlaha. Protoze jak my matky vime, kdo papa, ten nezlobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
16.3.14 11:00

@8-D to je blbost že řidič nesmí opustit místo, když chce může i sám zkontrolovat jízdenky a tak opustí své místo, tedy aspoň v autobusech to platí nevím jak v městské :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101754
16.3.14 11:00
@RadkaCh píše:
Nevím, jestli jde do autobusu naložit kočár bez pomoci, nemusela jsem to zkoušet a asi to dost závisí na tom, kde autobus zastaví.

Ale jo, jde, není to tedy ideální, ale klasického, krerý má alespoň jedny dveře ty širší to lze. A to mám GT3, takže žádného drobečka… ještě o maličko vtipnější je tramvaj, ale i ta jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.3.14 11:01

Já bydlím taky na vsi, a kdyby mě řidič odkázal na další spoj, tak čekám do odpoledne :mrgreen: o víkendu třeba do druhýho dne :mrgreen: jinka taky bych teda kočár rozložila a vynosila postupně.. ale takový hovada tady snad u nás asi nejezděj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.3.14 11:15

Zalezi na smernicich dopravce, ale prazsky dopravni podnik to v povinnostech ridice nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.3.14 11:20
@slavuska1 píše:
no tak mě by teda hystericky ječící, hladový dítě za těch pár korun nestálo 8o :nevim: jednou bych to zaplatila, a pak bych napsala meila na podnik, protože podle m v právu určitě nebyl. a příště bych to tak určitě taky neplatila, a dítko bych měla psychicky v pohodě ;)

ale ono to tak je..pokud dítě vytáhneš během jízdy z kočárku tak už platíš za kočár,..je to tak i u nás na malé dědině..

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
16.3.14 11:34

@j.a.n.i1 Já nevím no. Už jsem viděla spoustu mamin, jak nesou kočár v rukách do schodů :nevim: Já bych ho váhou unesla, ale nedokažu ho pořádně chytit, abych ho dlouho udržela. Asi to bude tím, že mám krátký ruce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14856
16.3.14 11:44
@PetraJ píše:
Tohle jsem našla na stránkách dopravního podniku v Praze, ale třeba jiný města to maj jinak.

Řidič není povinen pomáhat při nástupu a výstupu s kočárkem, případnou potřebnou pomoc si tak musí cestující zajistit sám.

I když mě se zdá logický, že to jeho povinností není. To by taky nemusel dělat nic jinýho, než na každý zastávce pomáhat s kočárama. Nehledě na to, že pochybuju, že může nechat svý místo bez dozoru. Má tam peníze a taky by mu s tím mohl někdo ujet.

jako jo, prioritně by měli pomáhat cestující. Zas ale když fakt nikdo nejel, tak mu ten zadek neupadl, kdyby ho zvedl. Považuju to za slušnost. A na neslušné chování si lze taky stežovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.3.14 11:46

Jinak sporták odvleču, ale korba mi nešla :nevim:, to už bylo na mě moc velký. A třeba do dobravního prostředku se schodama se bojim, kor treba do tramvaje, že me tam privre :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová