Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LenaK89 píše:
@Pudloslava tak já bydlím za Prahou a jezdí mi tu autobus 2× do hodiny. Sice vyznačené spoje nejsou, ale u nás tedy nízkopodlažní během dne několikrát jede a vím i v jaké časy! Jinak já od nikoho nic nečekám, jelikož vím, jaká je doba a každý hledí jenom na sebe, tudíž je na místě počítat s tím, že mi nikdo pomoct nemusí. Takž pokud chci cestovat s mimčem, tak se hold budu muset uzpůsobit tak, abych byla soběstačná. A pokud hold narazím na řidiče, který mi nepomůže, tak nic mám smůlu, ale nějaká stížnost to nevyřeší! Asi patřím k těm, které se spoléhají sami na sebe a ne na okolí
Tak bus jednou za půl hodiny, to je luxus, to se ti to kecá
Ale existují fakt prdelky, kam jede bus dvakrát za den. ![]()
@Pudloslava píše:
no kdybych dokazala reagovat pohotove a rozumne, coz nedokazu, tzak bych mu asi rakla „aha, tak pockejte, nez to sama nalozim, muzete zatim klidne vypnout motor“. A trebas bych zacala vyndavat veci z kosicku a nosti po jedne do busu, oddelala bych korbu s deckem a nesla ji tam extra…
Pokud by mi to znemoznil, ozvala bych se na dopravni podnik.
Já se taky snažím být soběstačná, já třeba nezvádál jezdící schody, na to fakt nevlezu, takže když někde nejede výtah, tak vláčím kočár i s dítem po shodech i za cenu, že bych ho musela rozložit.
jak píše pudloslava, tak bych tak pohotová taky nebyla, nejchytřejší bych byla až po odjezdu, ale vidina toho, že tlačím kočár do krpálu by mě přiměla k tomu ten kočár tam stěhovat postupně.
Je třeba taky vzít v úvahu, že jsou kočáry, které se na části nerozeberou a váží skoro 20 kg bez dítěte ![]()
Tak všichni víme, že na pěkné požádání je slušnost pomoct, ale řeč je to tom, zda je to i jeho povinnost a to prostě není, takže si v podstatě není nač stěžovat.
Kdyby nebyl hrubej, ale slušně řekl, že nemůže pomoct, protože ho bolí třeba ruka/záda/cokoli s čímž ale zvládne dělat svoji náplň práce - ŘÍDIT, tak si taky nemůžete na nic stěžovat, přitom výsledek je stejnej.
Já teda nevím, ale když nemám auto, tak první na co myslím je, že si koupím malej a lehkej kočár, kterej vynesu sama.
Dále, nevím, kdo to psal, ale za dítě, které není v kočáře se normálně opravdu platí.
A ještě jedna věc, dítě v MHD má zakázáno jíst stejně jako dospělý a upřímně, ty děti, když ještě neumí pořádně jíst, tak nadělaj daleko víc škody než dopsělý, tak proč to omlouvat stylem - vždyť je to dítě, tak může porušovat pravdila (nebo já ho nechám porušovat pravdila), některé matky si fakt myslí, že s mimískem mohou všechno. I kdyby dítě nadrobilo jen do kočáru, jednou je napsané pravidlo, že se jít nesmí a hotovo. Když to porušuju, tak se pak nevztekám kvůli pokutě.
Ještě že jízda MHD je pro mě už minulost.
@Gina108 píše:
Tak bus jednou za půl hodiny, to je luxus, to se ti to kecá![]()
Ale existují fakt prdelky, kam jede bus dvakrát za den.
![]()
A jako bonus vůbec nejezdí nízkopodlažní.
![]()
Takže nějaké spoléhání se sama na sebe při nastupování do busu s kočárem je tak trošičku sci-fi.
![]()
@RadkaCh píše:
Je třeba taky vzít v úvahu, že jsou kočáry, které se na části nerozeberou a váží skoro 20 kg bez dítěte
NO, když si vezmu váhu kočárku, k tomu přidám syna, který váží 14kg, nákup včetně pití a mléka, no i chlapi kolikrát kňučeli, co to vlastně táhnu, že to je tíha, už vidim, jak to nakládám sama ![]()
@Xiraxinek píše:
NO, když si vezmu váhu kočárku, k tomu přidám syna, který váží 14kg, nákup včetně pití a mléka, no i chlapi kolikrát kňučeli, co to vlastně táhnu, že to je tíha, už vidim, jak to nakládám sama
No to se potom nelze divit, že se nikdo nepřetrhne pomáhat s kočárkem ![]()
@Burj Chalifa píše:
No to se potom nelze divit, že se nikdo nepřetrhne pomáhat s kočárkem
Je to blbý no, proto já už věděla taky, kdy mám jet, že chytnu podnik ve kterém řidiče znám a oni mi pomohou
A když šlo fakt do tuhýho, tak už jsem jezdila autem ![]()
@Xiraxinek píše:
NO, když si vezmu váhu kočárku, k tomu přidám syna, který váží 14kg, nákup včetně pití a mléka, no i chlapi kolikrát kňučeli, co to vlastně táhnu, že to je tíha, už vidim, jak to nakládám sama
Tak 14 kg dítko už je dost velké na to, aby se v případě nutnosti dal naložit samostatně kočár a samostatně dítko…
@j.a.n.i1 píše:
Tak 14 kg dítko už je dost velké na to, aby se v případě nutnosti dal naložit samostatně kočár a samostatně dítko…
Pokud bych k tomu byla nucena, resp musela si pomoct sama, tak to tak udělám, ale jak řikám, já měla kolem vždy řidiče, kteří byli v pohodě, pomohli s tímto, nastoupit i vystoupit, i kolikrát ještě bafli do náruče staršího a sundali ho z busu a já vystoupila sama ![]()
@Xiraxinek Jo, já taky nemívám problém, kočár jsem si akorát pákrát vykládala sama ze zadního vozu tramvaje - jo, nabízely se mi paní, že mi pomohou, ale mě je zas hloupé, aby se s tím tahaly důchodkyně a občas tam fakt nikdo jiný nebyl. Ale podstatný je, že když je potřeba, tak je člověk soběstačný.
A naposled mi tedy dostal řidič nízkopodlažního busu, který mi na konečné přiběhl na pomoc
jo, jela jsem se sourozeneckým kočárem, ale i tak mě to fakt překvapilo ![]()
Tak procházka byla úžasná, ale jakmile jsem vstoupila jsem, cítím se jako čarodějnice.
Řidiče jsem požádala slušně a s úsměvěm, ale jak jsem řekla. Ted to tu holky řešíte více jak já. Nikde si stěžovat nechci. Rozhodně si nemyslím, že když mám dítě, jsem královna. To by pak musela být královna každá druhá.
Jsem velice sympatický a pozitivní člověk. Jen mě zajímalo, zda se s tím někdo setkal…přeji krásný zbytek podmračeného dne. ![]()
Nechce se mi věřit, že všechny samostatné jednotky nikdy nepotřebovaly ničí pomoc, byť třeba v jiné situaci. Protože každý zvládáme různé problémy různě.
@Lively píše:
Já teda nevím, ale když nemám auto, tak první na co myslím je, že si koupím malej a lehkej kočár, kterej vynesu sama.
Dále, nevím, kdo to psal, ale za dítě, které není v kočáře se normálně opravdu platí.
A ještě jedna věc, dítě v MHD má zakázáno jíst stejně jako dospělý a upřímně, ty děti, když ještě neumí pořádně jíst, tak nadělaj daleko víc škody než dopsělý, tak proč to omlouvat stylem - vždyť je to dítě, tak může porušovat pravdila (nebo já ho nechám porušovat pravdila), některé matky si fakt myslí, že s mimískem mohou všechno. I kdyby dítě nadrobilo jen do kočáru, jednou je napsané pravidlo, že se jít nesmí a hotovo. Když to porušuju, tak se pak nevztekám kvůli pokutě.
Ještě že jízda MHD je pro mě už minulost.
nastesti v prazske MHD je v prepravnim radu, ze pokutu muzes dostat kdyz porusujes prepúravni rad a tim narusujes bezpecnost nebo plynulost provozu - coz asi rohlik v kocarku nenarusi, to by si asi podniky neobhajily.