Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Napsala bych stížnost na vedení. Tohle je naprostý vrchol ignoranství. Když je slušnost pouštět starší lidi sednout, tak co je potom tohle. Sakra to to musí být napsané někde v řádu, nebo co. ![]()
No tak to je síla, já bych si taky stěžovala, já mimo město jezdím autem a pokud náhodou ve městě jedu MHD tak tady jezdí nízkopodlažní, ale když jsem dojížděla před pár lety autobusem tak bylo běžné že pokud byl autobus plnej študáků tak se řidič sám zvedl a šel mamině s kočárkem pomoci. Opravdu bych to nenechala jen tak, vpodstatě když si to tak vezmeš je toto diskriminační jednání a k tomu nesmí docházet, a takto bych to i napsala dopravci
No to nevím, ale tady v Praze jsem hodně jezdívala z konečné tramvaje a když nikdo nenastupoval, tak řidič přišel vždy sám. Já se teda vždy preventivně hezky usmívám ![]()
U nás taky někdy nastoupit bez pomoci jde, tedy když zastaví až u chodníku. Ale třeba zastávka co je u nás je tak blbě dělaná, že on zajede tak půl metru od obrubníku a to je zabiják. To se bez pomoci nedostanu ani do nízkopodlažního. Ale řidiči bych řekla, že jet potřebuji a bych sundala korbu s dítětem, dala do busu, složila spodek dala do busu. Rozložila spodek, zabrzdila a nandala korbu. Holt by si počkal. A to mi mhd jezdí většinu dne každých 20 minut.
Tohle jsem našla na stránkách dopravního podniku v Praze, ale třeba jiný města to maj jinak.
Řidič není povinen pomáhat při nástupu a výstupu s kočárkem, případnou potřebnou pomoc si tak musí cestující zajistit sám.
I když mě se zdá logický, že to jeho povinností není. To by taky nemusel dělat nic jinýho, než na každý zastávce pomáhat s kočárama. Nehledě na to, že pochybuju, že může nechat svý místo bez dozoru. Má tam peníze a taky by mu s tím mohl někdo ujet.
@myšák1187 píše:
vpodstatě když si to tak vezmeš je toto diskriminační jednání
Jaký diskriminační jednání?
Nikdo jí přece nezakázal jet autobusem. To, že se do něj sama nemohla dostat, to je problém zakladatelky.
Ahojky ![]()
myslím, že to není jeho povinnost, ale spíš by to měl udělat ze slušnosti
je to fakt buran
![]()
@Sibyla0 píše:
No to nevím, ale tady v Praze jsem hodně jezdívala z konečné tramvaje a když nikdo nenastupoval, tak řidič přišel vždy sám. Já se teda vždy preventivně hezky usmívám
Taky tak
Nikdy nevím, kdy budu potřebovat pomoct
A řekla bych, že to funguje ![]()
@PetraJ píše:
Tohle jsem našla na stránkách dopravního podniku v Praze, ale třeba jiný města to maj jinak.Řidič není povinen pomáhat při nástupu a výstupu s kočárkem, případnou potřebnou pomoc si tak musí cestující zajistit sám.
I když mě se zdá logický, že to jeho povinností není. To by taky nemusel dělat nic jinýho, než na každý zastávce pomáhat s kočárama. Nehledě na to, že pochybuju, že může nechat svý místo bez dozoru. Má tam peníze a taky by mu s tím mohl někdo ujet.
Přesto každej normální řidič pomůže.
Bože co jsme to za společnost.
Jinak zakladatelka byla na zastávce sama, tak se neměl řidič čeho bát.. ba dokonce ani zdržení. ![]()
Tak tady nejde ani tak opovinnost, ale slušnost. Nebo se pletu?
Můj manžel je řidič a zcela jistě by ti pomohl, tak jako by pomohl vozíčkáři. Jestli je to doslova ošetřeno v nařízení, nevím, ale že byl ten dotyčný řidič blbec, vím zcela jistě.