Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Matku- rekordmanku, co si nacpe sama kočár s hlubokou korbou do staré karosy, co má jen jedno křídlo dveří a ta úzká ulička neumožní si stoupnout vedle kočárku, bych chtěla vidět. I ty nejlehčí golfky je tam s dítětem obtížné dostat, když stojíte na ulici a kočárek musíte tlačit po příkrých schodech před sebou. Tolik jen ke komentářům- koupila jsem si takový kočárek, abych byla samoobslužná, protože jsem chytrá holka.
Třeba Perego Pliko osazené hlubokou korbou naprosto v pohodě…
Jak to tady tak pročítám, tak docela koukám, jak tady popisujete soukání kočáru do autobusu.. ![]()
Sem tam autobusem jedu, používám tedy o něco lehčí golfky, ale i tak by mě nenapadlo chytit je zboku do náruče a vynést.. nebo tlačit kočár před sebou do schodů?! To si nedovedu ani představit.. V tomto směru mě můžete zasvětit.. Já měla za to, že nejjednodušší způsob jak dostat kočár do autobusu je klasicky jako po schodech, tedy že nejdříve vejdu do autobusu já a poté za sebou po schodech vytáhnu kočár.. První schodek je sice výš, ale stačí kočár nadzvednout nohou a je to..
A pokud někdo ví, že bude častěji jezdit autobusem, tak by se podle toho také měl řídit při výběru kočárku..
@8-D píše:
Jak to tady tak pročítám, tak docela koukám, jak tady popisujete soukání kočáru do autobusu..
Sem tam autobusem jedu, používám tedy o něco lehčí golfky, ale i tak by mě nenapadlo chytit je zboku do náruče a vynést.. nebo tlačit kočár před sebou do schodů?! To si nedovedu ani představit.. V tomto směru mě můžete zasvětit.. Já měla za to, že nejjednodušší způsob jak dostat kočár do autobusu je klasicky jako po schodech, tedy že nejdříve vejdu do autobusu já a poté za sebou po schodech vytáhnu kočár.. První schodek je sice výš, ale stačí kočár nadzvednout nohou a je to..
A pokud někdo ví, že bude častěji jezdit autobusem, tak by se podle toho také měl řídit při výběru kočárku..
neboj, taháš kočár do busu správně..přesně tak se to dělá..
a s tím výběrem kočáru také souhlasím..dneska asi každý hledí na dizajn, na barvičku, aby byl krásný, ale na praktičnost asi zřejmě moc ne.. ![]()
@8-D Mě tedy v širokých dveřích přijde nejpraktičtější ho chytit z boku a vynést, je to rychlé a nehrozí přivření kočáru do dveří. Pozadu bych jezdila pouze v úzkém prostoru.
Jenomže já nevěděla, že budu cestovat často autobusem, nebot jsem bydlela v Říčanech přímo u vlaku. Museli jsme se po letech náhle stěhovat sem do Mnichovic a kvůli tomu jsem si nechtěla kupovat nový kočár. Můžete holky plánovat dopředu jak chcete, ale stejně může všechno dopadnout úplně jinak.
Každopádně mám úplně normální kočár. Golfky a ještě z bazaru, takže in opravdu být nemusím. Zkusím to schválně pozadu. Vždycky jsem se tam hrnula i s tím kočárem, tak třeba to opravdu půjde lépe. Díky za tip..-)
@me2dova píše:
A psát provozovateli mi nepřijde zbytečné, já tuhle napsala pochvalu na jednoho řidiče (dopravní podnik v Praze na to má dokonce formuláře na netu) a přišla mi odpověď, že si ho dohledali a dostal prémie za vzorné reprezentování podniku.
Jedna věc je, že kvůli tvé stížnosti nebudou měnit podmínky přepravy, ale druhá věc je, že si myslím, že by provozovatel měl vědět, pokud jsou s některým jeho zaměstnancem zákazníci výrazně spokojeni, či nespokojeni. Jak s touto informací pak naloží, je už na něm. Mě v tomto ohledu dopravní podnik města Prahy příjemně překvapil.
Ja jsem taky chtela psat pochvalu, ale pak jsem to radej neudelala z obavy, aby mu prave naopak premie nestrhli za porusovani pravidel - viz ty 4 kocary v buse.
@8-D píše:
Jak to tady tak pročítám, tak docela koukám, jak tady popisujete soukání kočáru do autobusu..
jsko trebas 50 cm? To mas dite hlavou dolu. Na vesnici nemame pekne nastupni ostruvky.
@8-D píše:
No, tak když si člověk sečte vysoký nástup do autobusu + žádný nástupní ostrůvek, tak mně vyšel výsledek takový, že v takových případech opravdu nejde být soběstačný jedinec a kočár opravdu nejde vytáhnout do busu pouze a jen svépomocí.
A můžu na to jít jakkoliv - ani z boku a dokonce ani vytáhnout za sebou po schodech.
Jenže tady se (jako obvykle míchají) extrémní příklady a městské linky (co jezdí každých 10 minut z ostrůvků a každý třetí je nízkopodlažní). Dalším příkladem jsou normální obyčejné linky z města do města nebo obce, kde nejsou ostrůvky a nízkopodlažní autobusy tam nejezdí vůbec.
Což je mimochodem (podle mě) totální 3,14čovina, protože i v obci mohou žít mimo matek i vozíčkáři, kteří jsou bez auta totálně v háji. A to mě sejří o to víc, že o tom se nemluví skoro vůbec.
Když si třeba vzpomenu, jakou máme ve městě spádovou poštu, kde i mladý člověk funí do úzkých schodů a vozíčkáři (i senioři) tam nevylezou, tak bych někoho za tu bezohlednost zavřela!!!
Chudáci si všechno vyřizují venku - zazvoní si a pošťák sleze s kyselým ksichtem dolů odbavit takového handicapovaného člověka ![]()
PS: souhlasím s poslední větou - ano, je logické, že když matka ví, že autem jezdit nebude, tak při výběru kočáru na to má myslet a usnadnit si cestování veřejnou dopravou do budoucna.
Možná by byla zajímavá situace, kdy by naráz začali všichni kolem nás dělat jen to, co je jejich povinnost. Ani o chlup víc, ani o chlup méně.
věřím tomu, že rozdíl bychom pocítili tak jako tak. ![]()
@Pudloslava píše:nastesti v prazske MHD je v prepravnim radu, ze pokutu muzes dostat kdyz porusujes prepúravni rad a tim narusujes bezpecnost nebo plynulost provozu - coz asi rohlik v kocarku nenarusi, to by si asi podniky neobhajily.
- jsou busy s jednokridlymi dvermy (zadni dvere v primestskem busu), tam sama nevyneses ani golfky, kdyz se nemuzes postavit vedle nich. neprojdes
- tedy jako cestujici v buse preferujes pulhodinovy intezivni krik ciziho decka pred pohledem na dite pojidajicim rohlik?
Jako cestující v buse bych nejraději preferovala, aby si matka, která je za dítě zodpovědná ho zpacifkovala i bez pojídání rohlíku, takže porušování pravidel.
Je fakt, že když to nejde, tak radši ten rohlík. ![]()
A hlavně, je mi teda jedno, kdo co v MHD pojídá nebo ne, stejně tím nejezdím, ale když už za to dotyčný dostane pokutu, tak by se ještě neměl cítit ublíženě, o to mi šlo.
Dobře, typy busů a jejich dveří neznám, ale tady je celá debata o tom jestli řidič je povinen vynášet kočárky nebo ne a to není.
To že je hulvát je věc druhá, no. ![]()
@Sfaticata píše:
Bydlím v Mnichovicích. Kdo je zná, tak ví, jakej šílenej krpál čeká lidi na cestu na vlak.Každopádně napíšu na vedení. Taky mi to přišlo šílený.
Tak děkuji.
No tak hlavni je, ze nechces psat stiznost
![]()
@radúna píše:Když si třeba vzpomenu, jakou máme ve městě spádovou poštu, kde i mladý člověk funí do úzkých schodů a vozíčkáři (i senioři) tam nevylezou
Klecany?
@8-D píše:
Ty vozíš resp. jsi vozila nesedící mimino v lehkých golfkách?
A nějak si to nedovedu představit zvedat golfky půl metru nahoru aniž bych vysypala dítě ![]()