Řidič autobusu a kočár

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
16.3.14 20:25
@j.a.n.i1 píše:
Třeba Perego Pliko osazené hlubokou korbou naprosto v pohodě…

No ale to je taky těžký jak kráva, když to má člověk nějak vytlačovat popředu nebo pozadu do výšky. Tak maximálně to bafnout z boku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
16.3.14 20:34

@Gina108 Jasně, z boku, jak jinak :-) nebo v úzkých dveřích odcvaknout korbu a dát to tam ve dvou kusech. To vytahování pozadu jde po schodech, ale ten první „schod“ je problém, protože tam chybí „podschodnice“ či jak to napsat, prostě je tam díra.
Ale ony jsou i jiná vtipná místa, třeba naposled jsem šla vyřizovat cosi do banky a tam mají z chodíku 4 schody a dvoukřídlé ven se otvírající dveře s branem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.3.14 20:36

@j.a.n.i1 a nebo těžké dvoukřídlé dveře s branem otevírající se ven a schody hned za nimi. Taky dobrá kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
16.3.14 20:39

@Lette Teď jsem nějak nepobrala, kde jsou ty schody :) jestli venku, tak je to, co myslím a dovnitř je to tedy podstaně větší oříšek než pak ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
16.3.14 20:40

@Sfaticata nemas moznost jezdit autem? Treba se nejak domluvit s manzelem, ze ti ve dnech, kdy potrebujes neco vyridit, necha auto k dispozici? Nez se zlobit s hlupaky :roll:

• Citovat
  • Upravit
101757
16.3.14 20:42
@Sanlitun píše:
Nez se zlobit s hlupaky :roll:

Ti nevím, zda si v tomhle ohledu zrovna člověk pomůže, při tom koho potkává denně na silnici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.3.14 20:47

@j.a.n.i1 schody jsou vevnitř, hnedle za dveřmi. Jenže jednou rukou dveře (vrata) neudržíš a mimo to už bys měla začít tlačit kočár do schodů, nebo nějak nacouvávat, což taky není šance.
Vždy jsem byla ráda, když se našel silný a ochotný :D

jo a směr dovnitř. :)

Příspěvek upraven 16.03.14 v 20:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
16.3.14 20:48
@j.a.n.i1 píše:
Ti nevím, zda si v tomhle ohledu zrovna člověk pomůže, při tom koho potkává denně na silnici :think:

ja jezdim po Praze - tam je to trochu maso, uznavam, ale kdyz jedu nekam jinam v ramci CR, tak pohoda :nevim: Pokud se autorka boji, muze si dat dozadu symbol zacatecnik nebo dite v aute a ostatni ji budou obloukem objizdet. Par blbcu ji vytroubi, ale co, muze si o nich myslet svoje :)

• Citovat
  • Upravit
101757
16.3.14 20:53

@Lette Jo, tak to je taky vtipný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
16.3.14 20:54

@Sanlitun Já právě taky po Praze… a občas si říkám, jestli to MHD nemá něco do sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
16.3.14 21:01

@Gina108 Nesedící miminko jsem vozila v šátku..

Možná mě nenapadlo tahat ty golfky zboku, bo většinu času co s nimi jezdím jsem těhotná a hlavně mám pocit, že bych se vedle nich snad ani nevešla..

Taky je fakt, že ve směru, kde není nástupní ostrůvek jezdívá spousta lidí a vždycky někdo pomůže nebo využívám jednoho nízkopodlažního spoje.. Koukám, že mám komfort oproti ostatním..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.3.14 21:17

@Pherenike :D Opravdu nechci. Nebo jinak. Původně jsem nechtěla. Potom jsem o tom začala přemýšlet, ale děvčata mě hned vyvedla z omylu a ted uznávám, že to jeho povinost není. Pouze slušnost. Stejnak bych to nikam nepsala. To bylo spíš ze slabé chvilky. Šlo mi spíš o princip. Ne, aby si ze mě lidi sedli na zadek. :mavam: Dobrou. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
16.3.14 21:57
@Gina108 píše:
Ty vozíš resp. jsi vozila nesedící mimino v lehkých golfkách? 8o A nějak si to nedovedu představit zvedat golfky půl metru nahoru aniž bych vysypala dítě :nevim:

Když ho připoutáš tím pásem co je v golfáčích, tak ti nevypadne. Já takhle jezdila i v metru po těch prudkých schodech dolů a to jsem se vždycky ujistila, jestli je pořádně připoutaný.

Jinak k problému…v nejhorším případě bych dítě vzala do ruky a složené golfky do druhé a nastoupila do busu. Pokud má teda někdo ten velký těžký kočár, tak ho tam sám těžko dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 13:33

Tak jsem se ptala přímo u PID: Chtěla bych se zeptat, jak je možné, že mi řidič odmítne pomoct s kočárkem do autobusu! Není to jeho povinnost? /// Dobrý den, skutečně to povinnost řidičů není. Pokud se cokoli stane, tak bude řidič první, po kom se „půjde“. Citace SPP: „4. Naložení a vyložení dětského kočárku (v metru pomoc druhé osoby při přepravě dětského kočárku na pohyblivých schodech, šikmých nebo svislých plošinách nebo na pevném schodišti) si musí cestující zajistit sám. Při přepravě musí dbát, aby nebyla ohrožena bezpečnost ostatních osob ani přepravovaného dítěte.“ Díky moc za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
14.5.14 23:35

@pavlinakrivankova A jakou jinou odpověď si čekala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová