Řidič autobusu a kočár

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2777
16.3.14 08:47

Tak tohle je z našich přepravních podmínek: Naložení a vyložení dětského kočárku si cestující zajišťuje sám. Takže je to asi slušnost a ne povinnost. Ale stejně bych o jeho jednání poreferovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
16.3.14 08:49

Slušnost by byla pomoct, ale povinnost řidič nemá, takže kdoví, jestli by někdo stížmost řešil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
16.3.14 08:51

Noo, ja si myslim ze normalni, nezamindrakovanej chlap pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768

Asi to není povinnost, ale slušnost. Je to trol. A ukončit to slovy-tak si počkejte na jinej autobus-to už podle mě hraničí s nějakou jeho povinností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136

Tady v PM, nesmí opustit kabinu, jen na dobu nezbytně nutnou k pomoci invalidovi.. Taky se mi nikdy nestalo, ze by mi kdokoliv s kočárem pomohl, i když se mi seklo přední kolo, mezi dveřma.. v kočáru dítě a dole těžký nákup.. v autobusu tak 20 lidí a každej na mě jen čuměl jak se s tim morduju, a nemůžu ho dostat dovnitř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
16.3.14 08:52

Tak v tom případě smekám před řidiči tady u nás, dva dokonce (každý od jiné společnosti) i když chtěl pomoct nějaký cestující, tak naklusali sami a se slovy - nechte to být, to je naše práce - mi pomohli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
16.3.14 08:54

Není to sice náplň jeho práce - což bych ale řekla, že kecal - ale je to otázka slušného vychování a nepomoct ženě s kočárkem? Hnus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.3.14 08:54
@Xiraxinek píše:
Tak v tom případě smekám před řidiči tady u nás, dva dokonce (každý od jiné společnosti) i když chtěl pomoct nějaký cestující, tak naklusali sami a se slovy - nechte to být, to je naše práce - mi pomohli :)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.3.14 08:57

Vždyť @Sfaticata je v roli zákazníka, který požádal o pomoc. V normálních firmách, pokud zákazník o něco požádá a je v silách firmy to splnit, tak to splní. Takto dotyčný dopravní podnik přišel o minimálně jedno jízdné a dobrou pověst (negativní WOM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
16.3.14 08:59
@PetraJ píše:
Jaký diskriminační jednání? 8o Nikdo jí přece nezakázal jet autobusem. To, že se do něj sama nemohla dostat, to je problém zakladatelky.

Souhlasim. Z hlediska lidskeho to byl buran, to je bez diskuse.

Ale jestli je to naplni jejich prace si uplne nejsem jista. Treba v Praze by pak museli na kazde druhe zastavce nakladat a vykladat kocary? :nevim: Navic, jak uz tu bylo receno, asi nemohou jen tak nechat kabinu bez dozoru :nevim:

Za sebe rikam, ze jsem teda s kocarem samostatna jednotka a neohanǐ se tim, jestli mi nekdo musi pomoct. Kdyz pomuze, jedine dobre. Kdyz ne, kocar capnu a nalozim sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
16.3.14 09:02

@Pherenike Tak ono jde taky o to, zda je to mhd bus a nebo bus z obce do obce, tam to není o každé druhé zastávce s kočárkem, kolikrát jede za celou trasu jeden, max dva kočárky na 50min dlouhou cestu…

Do mhd jsem taky samostatná, ale do meziměst busu ani náhodou… Kor tam, kde jsem bydlela, tak se nastupovalo do busu přímo ze silnice a to bych nedala..

Příspěvek upraven 16.03.14 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
16.3.14 09:03
@Pherenike píše:
Souhlasim. Z hlediska lidskeho to byl buran, to je bez diskuse.

Ale jestli je to naplni jejich prace si uplne nejsem jista. Treba v Praze by pak museli na kazde druhe zastavce nakladat a vykladat kocary? :nevim: Navic, jak uz tu bylo receno, asi nemohou jen tak nechat kabinu bez dozoru :nevim:

Za sebe rikam, ze jsem teda s kocarem samostatna jednotka a neohanǐ se tim, jestli mi nekdo musi pomoct. Kdyz pomuze, jedine dobre. Kdyz ne, kocar capnu a nalozim sama :nevim:

ale tady jde o situaci, která v Praze těžko nastane. Řidič byl v autobusu úplně sám. Pokud by byl v autobusu kdokoliv jiný, zakladatelka požádá jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.14 09:05

Zdravím, můj přítel je řidič MHD v Ostravě. Převážně, když tato situace nastane tak automaticky nějaké mamině pomůže.!! Ale jak čtu tak někteří řidiči jsou opravdu hovada!!! ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.3.14 09:05
@Jenda33 píše:
U nás taky někdy nastoupit bez pomoci jde, tedy když zastaví až u chodníku. Ale třeba zastávka co je u nás je tak blbě dělaná, že on zajede tak půl metru od obrubníku a to je zabiják. To se bez pomoci nedostanu ani do nízkopodlažního. **Ale řidiči bych řekla, že jet potřebuji a bych sundala korbu s dítětem, dala do busu, složila spodek dala do busu. Rozložila spodek, zabrzdila a nandala korbu. Holt by si počkal. A to mi mhd jezdí většinu dne každých 20 minut.*****

Tohle se mi zdá jako rozumné řešení, když narazíte na takového burana. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
16.3.14 09:06

@Lette Přesně tak. Byla jsem tam opravdu úplně sama. Nikde ani noha. Tak to nevím, kde jsem si měla obstarat pomoc. Jinak já tenhle kočár do toho normálního autobusu prostě sama nedám. Jinak bych si taky pomohla sama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová