Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Xiraxinek @Lette Jo, tak jak jsem říkala, já souhlasím s tím, že z hlediska lidského to byl normální buran
Jen si myslím, že to není na psaní stížnosti, protože je pravděpodobné, že to jeho povinnost (pracovní, ne lidská) asi není ![]()
@Pherenike píše:
@Xiraxinek @Lette Jo, tak jak jsem říkala, já souhlasím s tím, že z hlediska lidského to byl normální buranJen si myslím, že to není na psaní stížnosti, protože je pravděpodobné, že to jeho povinnost (pracovní, ne lidská) asi není
S tím souhlasím, jako povinnost to rozhodně v řádě nemá, takže na stížnost jako takovou to není… Možná to, že než by jí lidsky pomohl, tak ji poslal na jiný spoj, ale určitě ne to urgovat jakože jí měl pomoci a nepomohl… Jasně, že měl, ale nemusí, bohužel ![]()
Nevím jestli má povinnost, každá společnost si sestavuje přepravní řád sama, ale myslím že to tam většinou není, já se zatím nikdy s něčím takovým nesetkala, ale jestli chceš zeptám se Ti jak to je?
@Sfaticata píše:
Milé maminky. Zajímalo by mě, zda někdo neví, jestli je poviností autobusáka pomoci mamině s kočárkem v případě, že v autobuse nesedí jediný člověk. Někdo říká, že ano, někdo, že ne. Včera jsem totiž zrovna jedním musela jet a bohužel v autobuse nebyla ani noha. Slušně jsem poprosila řidiče, ale ten mě odbyl s tím, že tohle není jeho nápln práce a na můj dotaz co mám dělat mi odpověděl, že mám počkat na jiný autobus. Nedalo se nic dělat. Musela jsem na vlak docela dálku, jelikož tady jezdí jednou za hodinu. Setkali jste se s tím někdo? Ptám se pouze ze zajímavosti. Rozhodně z toho nebudu dělat drama.
Jezdím autobusem docela často a jednou se mi stalo něco podobného - je to jen o lidech. Stalo se mi to, že jsem neměla jak z autobusu s kočárkem vystoupit - takže výhoda oproti tobě, že mi musel pomoci protože bych mu v autobuse zůstala
. Byl dost nepříjený a křičel na mě, že on nesmí opustit kokpit. Od té doby než mi má přijet autobus a na zastávce nikdo není tak si chytnu prvního kolemjdoucího a požádám, zda semnou nemůže chvíli počkat a pomoci mi no a při výstupu vykouknu z autobusu a zařvu svou prosbu na dalšího kolemjdoucího. A ještě, můžeš kouknout do přepravných podmínek - u nás na jihu mají v přepravných podmínkách, že manipulaci s kočárkem si musí přepravovaný zajistit sám a může přepravovat jen pokud je tam speciální místo vyhrazeno ![]()
Tak nejlepší by asi bylo, aby si zakladatelka našla třeba na netu přepravní řád společnosti s kterou jela a případnou stížnost řešila až potom. V tom přepravním řádu by to mělo být napsaný, jak to s těma kočárkama je.
Jinak v Mnichovicích jezdí PID, takže přepravní podmínky jako v Praze…tím pádem pochybuji, že by to bylo jeho povinností ![]()
@Sfaticata píše:
@Lette Přesně tak. Byla jsem tam opravdu úplně sama. Nikde ani noha. Tak to nevím, kde jsem si měla obstarat pomoc. Jinak já tenhle kočár do toho normálního autobusu prostě sama nedám. Jinak bych si taky pomohla sama.
Asi takhle, určitě je slušnost pomoct, na druhou stranu, povinnost to pravděpodobně nebude, nevím tedy o jakou společnost se jedná, ale co tak vím, tak mají v přepravních podmínkách, že je poviností cestujícího si zajistit naložení a vyložení.
Takže holt jezdit s takovým kočárek, který je člověk schopen si naložit sám, s jedním dítkem to zas až takový problém není, horší to mají matky dvojčat.
Jeho povinnost to není..takže stížnost asi nepomuže..je to jen o lidech..
mmch ty si neumíš vytáhnout kočár do tří schodů?
( nízkopodlažní to asi nebyl, to bys tady nepsala )
Já to tady nepsala hlavně proto, abych si na něj stežovala bůh ví kde. Jenom mě to tak zajímalo. Nic víc.
Každopádně ne. Neumím si vytáhnout kočár do tří schodů. Nevejdu se tam s ním společně do těch dveří. Asi mám moc široký vůz.
No..nějak to už přežiju a za chvíli snad bude chodit sama. Kupovat nový kočár si už nebudu. Pevně věřím, že to byl ojedinělý případ. ![]()
@smurfka píše:
Jeho povinnost to není..takže stížnost asi nepomuže..je to jen o lidech..
mmch ty si neumíš vytáhnout kočár do tří schodů?( nízkopodlažní to asi nebyl, to bys tady nepsala )
Já to třeba neumím. Nás od malička učili, že se lidem pomáhá, i když si o to sami neřeknou a když řeknou, tak tím spíš. Ale na to ten pán nejspíš zapomněl nebo ho to vůbec nenaučili.
@janicka.ocet píše:
Já to třeba neumím. Nás od malička učili, že se lidem pomáhá, i když si o to sami neřeknou a když řeknou, tak tím spíš. Ale na to ten pán nejspíš zapomněl nebo ho to vůbec nenaučili.
no tak pokud to člověk neumí ( nebo se tam s kočárem nevleze ), tak prostě bohužel musí využívat jinou dopravu..já se spoléhám sama na sebe, kočár si vytáhnu sama, nebo si koupím lehčí ( přemýšlím dopředu )
určitě nespoléhám na to, že mi někdo pomůže a když to neudělá tak pak nadávám..
@janicka.ocet Vidíš a já jsem zase naučená být soběstačná, protože člověk nikdy neví, kdy to bude potřeba… čistě protože pomoci je slušnost, ale nikoliv povinnost, takže mi přijde neslušné očekávat, že mi někdo pomoct MUSÍ.
@j.a.n.i1 píše:
@janicka.ocet Vidíš a já jsem zase naučená být soběstačná, protože člověk nikdy neví, kdy to bude potřeba… čistě protože pomoci je slušnost, ale nikoliv povinnost, takže mi přijde neslušné očekávat, že mi někdo pomoct MUSÍ.
asi tak
![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já neříkám, že to musím očekávat, ale nikdy se mi nestalo, že by mě někdo odmítnul, když jsem o pomoc poprosila. Přijde mi to normální.