Mam dát těhotná výpověď??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1543
24.7.20 19:23
@Chytrak píše🇵🇸 jen bych rad pochopil, jak se tehotni neplanovane. Jak se ti to prihodilo?
To jako zase pres diagnotiskovanou neplodnost? :think:
Mozna by to mely mistni expertky, kterym se to deje pravidelne sepsat jako manual a ten rozdavat na lekarskych kongresech. Vidim, to jako velkou diru na trhu.

Ono je to třeba tak, že dítě úplně neplánují, ale nehoda-těhotenství by jim nevadila, takže to nehrotí a používají méně spolehlivou antikoncepci (přerušovaný sex, plodné/neplodné dny atd). U nás to takhle bylo, když byl prvnímu dítěti rok. Řekli jsme si, že snažit se začneme později (tj. mít úplně nechráněno), ale že když se zadaří dřív, tak taky ok a antikoncepci jsme „flákali“ viz výše. No a už se půl roku snažíme úplně a pořád nic, takže ono tyhle věci se plánují dost blbě.
První dítě bylo na první dobrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
24.7.20 20:36
@Svistice píše:
@AH No tak jako o dite se snazici bych teda fakt sefovi nic nerikala. Kamaradka uz se takhle snazi treti rok.

Tak ja mu to tak řekla, že chcem co nejdřív založit rodinu ale bůhví kdy to bude. Že jen chci aby to věděl, než mi tu smlouvu vážně dá. Kdyby se mi poštěstilo hned, tak by mi to bylo blbé že se povedlo naaaahodou poté, co dostanu smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
24.7.20 22:40
@Xanti píše:
@Janaalena Je to prace na mestskym urade, takze kancelar, zadna slozita nebo tezka prace. To urcite muzu delat az do konce tehotenstvi. Jen to svedomi me uzira :oops:

Jasný, nemyslím těžký fyzicky, ale některá agenda je složitější než jiná. Tak jsem myslela, že pokud bys to třeba řekla dřív, nemuseli by tě zaučovat vše, ale dělala bys jen určitý věci… ale chápu, že to říct třeba nechceš, já to v práci tajila dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.7.20 23:23

@Hazentla Presne tak! :palec: Rekla jsem si - vek na to uz mam, kdyz se to stane, tak to tak bude. Co se ma stat, to se stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
24.7.20 23:25

@Janaalena Uvidime v patek, to se chystam na vedouciho :oops: tedy pokud ve ctvrtek na screeningu dopadne vsechno dobre :palec: Ale predpokladam, ze u nej zadne ulevy nehrozi.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.7.20 06:37
@Xanti píše:
@Janaalena Uvidime v patek, to se chystam na vedouciho :oops: tedy pokud ve ctvrtek na screeningu dopadne vsechno dobre :palec: Ale predpokladam, ze u nej zadne ulevy nehrozi.. :?

jake ulevy? Prace zakazane tehotnym jsou uvedeny v zakoniku prace. Pokud mas dojem, ze nekterou z tech cinnosti vykonavas, ozvi se. V kanclu to fakt moc nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
25.7.20 08:41

@Xanti Mela jsem to podobne. Otehotnela jsem tak tyden po nastupu do nove prace. O dite jsme se snazili, ale kvuli vypovedi a hledani nove prace jsme se snazenim neprestavali, ja byla uz dost stara a navic jsme si rikali, ze kdyz se nezadarilo doted, tak to asi nevyjde. :mrgreen:
Ze zacatku jsem nechtela nic rikat, kdyby to nahodou nevyslo, za sefovou jsem sla po konci zkusebky, pripravena na to, ze se mnou vyrazi dvere. Byla bych mozna sla i driv, planovala jsem si s ni dohodnout zmenu smlouvy (mela jsem na neurcito a pripadala jsem si jak nejaka hyena), ale vysel mi blbe screening a cekala jsem na genetiku.

Sefova mi pogratulovala bez mrknuti oka - asi byla zvykla, behem doby, co jsem tam byla, byly ve firme jeste dalsi 4 tehotne. :D Bylo mi to blby, ne ze ne, obzvlast pri zaucovani, kdyz jsem slysela vety jako „pristi rok tohle budes delat sama“ a tak. Ale pracovala jsem skoro az do nastupu na MD, neschopenku jsem mela asi 14 pred nastupem, kvuli zdravotnim obtizim, co uz nesly ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.7.20 12:31

@matkabagristy Ulevy bylo mysleno jak psala vys Janaalena, ze pokud to bude vedet vedouci, tak ze uz me treba nebudou zaucovat vsechno.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.7.20 12:35
@Xanti píše:
@matkabagristy Ulevy bylo mysleno jak psala vys Janaalena, ze pokud to bude vedet vedouci, tak ze uz me treba nebudou zaucovat vsechno.. :)

to nejsou ulevy. Klidne se nauc vsechno, bude se ti to po navratu hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
25.7.20 22:19

@matkabagristy znám to z vlastní práce, je zbytečné zaučovat vše, když se ví, že ten člověk odejde. Raději ať dělá jen určité věci. Toho, kdo zaučuje, to zaučování zdržuje od jeho vlastní práce a když se pak dozví, že to vlastně bylo k ničemu… za tu dobu těhotenství se stejně vše pořádně nenaučí a hlavně po 3-6 letech zapomene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
26.7.20 00:00

@Janaalena Mluvis mi z duse :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
26.7.20 09:04

@Janaalena souhlas.
Já jsem několikrát zaučovala, a vlastně z toho byla pouze jedna plnohodnotná náhrada, a jen na pár měsíců, než šla na jiné místo a mohla jsem začít znovu. A mně taky chtěli začít učit něco dalšího než se dozvěděli o těhotenství. Pak to stopli a snažili se najít někoho koho bych zaučila místo sebe. No stejně se to nepovedlo, po měsíci šel na nemocenskou dotyčný, a než přišel, šla jsem já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat