Mam dát těhotná výpověď??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Xanti no tak po zkušebce máš a jestli máš špatný svědomí, tak jim řekni, že jsi v tom a třeba ti místo zaučování složitých věcí dají na práci něco jiného… nebo jim budeš dělat nějakou výpomoc nebo tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janaalena Je to prace na mestskym urade, takze kancelar, zadna slozita nebo tezka prace. To urcite muzu delat az do konce tehotenstvi. Jen to svedomi me uzira ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně výpověď nedávej, třeba se budeš mít pak kam vrátit, každopádně bys byla hodně hloupá, kdybys to udělala. U druhého dítěte budeš mít také nárok na PPM, pokud ti to bude navazovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xanti píše:
@Janaalena Je to prace na mestskym urade, takze kancelar, zadna slozita nebo tezka prace. To urcite muzu delat az do konce tehotenstvi. Jen to svedomi me uzira
Věř, že zaměstnavatele by opravdu nějaké svědomí asi tak netížilo, kdyby měl někomu udělat bye-bye pro nadbytečnost. Hádej, kdo by to byl?
A pokud nejsi nějaká „vychcandíra“, co si běží s čerstvě počůraným papírkem pro neschopenku, protože je těhotná, a na práci je levá a flink, tak to v zaměstnání vezmou, že takový je prostě život. Fakt bych rodinu nepřipravila o velké peníze zákonem posvěcené jen kvůli nějaké lojálnosti s superférovosti k zaměstnavateli (a to se považuji za velmi lojálního zaměstnance).
Navíc pokud máš po dobu RD pracovní poměr, tak je mnohem jednodužší naskočit do práce postupně, nebo si v případě potřeby doluvit v práci brigádu. Což je pak do budoucna i dobrá investice pro pozici na pracovním trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xanti píše:
Ahoj holkyZajimal by me Vas nazor. Od brezna jsem v novem zamestnani (mestsky urad), kde mam smlouvu na dobu neurcito. Mesic po nastupu jsem zjistila, ze jsem tehotna. Jeste nemam po prvnim trimestru, takze je tahle informace zatim tajna. Po zkusebni dobe uz mam. Dle terminu to vychazi, ze bych behem prosince az ledna nastupovala na PPM. Momentalne se ve me pere otazka, zda si
![]()
nechat bezet smlouvu normalne a nebo se se zamestnavatelem domluvit a smlouvu pred nastupem na PPM ukoncit??
![]()
Bude to moje prvni dite, takze je vysoka sance, ze po prvnim bude hned druhy a ktery zamestnavatel touzi po zamestnanci, ktery bude pul roku v praci a pak se treba na 7let neukaze..
![]()
Nechci aby to vypadalo, ze jsem se chopila prilezitosti smlouvy na neurcito a okamzite do toho vlitla, prislo to neplanovane.. Jak byste se zachovaly?
Docela pochybuju, že někdo bude řešit, že jsi šla do práce jen kvůli smlouvě a případné PPM a i kdyby, tak je to jejich problém. Výpověď bych nedávala, není důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xanti v žádným případě výpověď při druhým by jsi neměla nárok na mateřskou. Užívej těhotenství a hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký je rozdíl mezi tím když dáš výpoveď a odejdeš a tím že si těhotná a odejdeš? Však je to to stejné ![]()
Zaměstnavateli (hlavně pokud je to úřad) je vcelku jedno že budeš na rodičovské dovolené. Budou shánět někoho nového, stejně jako by sháněli kdybys dala výpověď. A jo, většina zaměstnanců není na jednom místě desetiletí. Takže je to fakt fuk.
A pak je tu taky život. Který vždycky nejde podle plánu. Těhotenství nemusí dopadnout, druhé dítě taky nemusí dopadnout a ty budeš ráda že se máš kam vrátit, někam kde už to znáš a máš místo jisté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Haha, chápu. Sem v tomhle stejná
mně vítězoslavně v práci tenkrat nabídli smlouvu na dobu neurčitou, kterych bylo hrozně málo. Každý ji chtěl. Tak sem poděkovala a tak mě to žralo, že jsem ještě ten den šla za šéfem, že mu děkuju za důvěru, ale že mu chci říct, že v nejbližší době plánujeme dítě. Tak že nechci pak být za svini a jestli mi i po tomhle tu smlouvu chce dát. ![]()
Být tebou dojdu za šéfovou klidně už teď, poprosím ji o diskrétnost a řeknu ji, že to nebylo úplně plánované a chceš aby to věděla co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AH No tak jako o dite se snazici bych teda fakt sefovi nic nerikala. Kamaradka uz se takhle snazi treti rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xanti jestli Ti to pomůže, 1.1. Jsem nastoupila do nové práce, taky státní správa na neurčito (služební poměr). Koncem října jsem šla na mateřskou a všichni byli v pohodě. Obecně je státní správa víc v klidu, než soukromý sektor, neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xanti píše:
@matkabagristy To ja samozrejme jsem, ale pripradam si hrozne blbe kvuli tomu, ze sotva nastoupim, tak jsem tehotna a vypada to jak kdyby to bylo schvalne..
Vypadat to tak samozrejme bude, ze jsi to planovala, ale to ti muze byt jedno. Co si o tobe kdo v praci pomysli, neres. Vypoved bych v zadnem pripade nedaval.
ps: jen bych rad pochopil, jak se tehotni neplanovane. Jak se ti to prihodilo?
To jako zase pres diagnotiskovanou neplodnost? ![]()
Mozna by to mely mistni expertky, kterym se to deje pravidelne sepsat jako manual a ten rozdavat na lekarskych kongresech. Vidim, to jako velkou diru na trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit