Mám dost už!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
10.4.17 00:10
@Anonymní píše:
Respekt si jeste nikdy nikdo nevybudoval tim, ze prudil a byl prisnej.
Respekt bud clovek ma, nebo nema. A ziska si ho fer pristupem, osobnima kvalitama, znalostmi apod., nebo nema a pak kope kolem sebe a prudi.Mam pod sebou 150 lidi, a kdyz je clovek spravedlivy, ma na dane misto znalosti, vazi si prace podrizenych, umi je za praci pochvalit a i odmenit (financne, volnem apod.), pak ma respekt. Kdybych po nich jecela, prudila a byla punktlich, budou se mi smat do oci a mit z toho prcu a ke zmene nedojde. S lidma se musi umet jednat, komunikovat a nikdy, nikdy jim nedavat najevo, ja jsem vic, nez Ty, a proto si k Tobe muzu dovolit to a to.

Já se ke všem chovám stejně přátelsky. Když se jim něco povede, dokážu je pochválit. Ale pokud mi budou házet klacky pod nohy ve stylu bonzovacích emailů „všichni se podívejte jak je zástup neschopný“, tak já tedy najedu na jejich notu a budu dělat to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
10.4.17 00:15
@Utrapena píše:
Já se ke všem chovám stejně přátelsky. Když se jim něco povede, dokážu je pochválit. Ale pokud mi budou házet klacky pod nohy ve stylu bonzovacích emailů „všichni se podívejte jak je zástup neschopný“, tak já tedy najedu na jejich notu a budu dělat to samé.

Ale tím klesnete na jejich úroveň, kterou nyní kritizujete. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.17 00:19

@Jogrr Nebo si s tou dotyčnou promluvit. Proč posílá ten email hromadně když byl evidentně směrován na mě. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.4.17 00:39

Základem je komunikace a po zlém ještě nikdo nic nevyřešil. Pokud budeš vyloženě prudit, ničemu to neprospěje. Nic se nevyřeší a jen se bude dělat zle. Já jsem řídila 12 lidí. Měla jsem zavedeno, že každé pondělí ráno jsme se všichni sešli a podobné blbosti se řešily. Každý si k tomu řekl svoje a navrhlo se řešení. Šlo to i bez hádek a žalování. Pokud na to půjdeš po zlém, jen se vztahy na pracovišti zhorší a bude to tvoje chyba jako vedoucí. Ty jsi tam od toho, aby se podobné věci neděly a pokud ano, máš je řešit. Jak dlouho si myslíš, že tam vydržíš na své pozici, pokud bude muset vedení řešit žabomyší války? Garantuju, že dlouho ne. Takže si prostě všechny svolej a řešte to. Pokud zjistíš pochybení, nenapravuj to. Okamžitě na to odpovědného pracovníka upozorni a trvej na tom, aby se to neopakovalo. Doporučuji přečíst nějakou knihu o vedení lidí. Zatím to to moc nejde.

• Citovat
  • Upravit
31274
10.4.17 07:23

Popravdě, přesně z těchle důvodů můj chlap z vedoucí pozice odešel. Na „buzerování“ lidí neměl žaludek, a po dobrém to s těmi, co měl pod sebou nešlo :nevim:
Za mě bych si u nadřízeného/ve smlouvě jasně zjistila, jaké jsou tvé kompetence a podle toho jednala, né hystericky a zle, ale přísně a jasně - jakože tobě se na hlavu sr**t nebude a každý máte jisté povinnosti a ty bude dodržovat. Kamarádšofty s podřízenými jsou prostě tak akorát k vzteku.
A samozřejmě, z tvé strany se vyvarovat chyb, protože ty ti někdo omlátí o hlavu.
Jinak té dané paní bych řekla, že pokud má nějaký problém, ať ho vyřeší s tebou a nepropírá nic po emailech, že to není profesionální a možná bych k tomu ještě přidala, že není její pracovní náplní kontrolovat úklid v šanonu a pokud ano, tak že si to odteď může vzít na starosti, když jí to tak pálí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
10.4.17 07:42

Popovídala bych si s ní. Kdyby to nepomohlo, začala bych dělat to stejný co ona ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.4.17 07:45

Dekuji. Zrejme pusobim od zacatku nesebevedome kdyz si podrizena mysli, ze se po me muze vozit.
Nicmene..myslite si, ze ma cenu tam zustavat? Na tohle jsem z drivejsich praci nebyla zvykla. Dulezitejsi bylo soustredit se na plneni cile a ukolu a reseni nejakeho sanonu opravdu nikoho nezajimalo. Pokud kdokoliv videl, ze je potreba neco udelat, tak sel a udelal to..a nevypisoval to do mailu. Dneska az prijdu do prace a zjistim, ze sanon vypada porad stejne, tak se budu zlobit. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
10.4.17 08:00

@Utrapena víš co, ono to chce jasně určit, kdo má co na starosti. Jmenovitě. Pokud za šanon zodpovídá dvacet podřízených, tak bude vždy vypadat jako salát…Protože dnes se každý řídí heslem „to není můj problém“ a ještě oblíbenější „za to nejsem zaplacená“. Jsi šéf (resp. zástupce šéfa se svými pravomocemi), tak rozděl a panuj :jazyk:
Jak jsem psala, zjisti si své pravomoce a dej to někomu befelem (a pokud se dá s vedením mluvit, tak za nějakou „drobnou“ k osobnímu ohodnocení…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
10.4.17 08:01

A určitě má cenu zůstat. Vždyť jsi tam chvíli a při prvním problému s jedním zaměstnancem už stahuješ kalhoty? Vydrž, odejít se dá vždycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
10.4.17 08:19

@Utrapena Tohle u nás jedna kolegyně dělá s oblibou… zjistila jsem, že to ani nemyslí špatně, je prostě cholerik a když ji něco vytočí, tak to takto ventiluje, čímž neříkám, že ji to omlouvá, strašně mě to od ní vytáčí, ale neučila jsem se to prostě ignorovat, přečtu mail, zjistím zda to náhodou není můj nepořádek a jedu dál… nebudu se tím rozčilovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
10.4.17 08:50

@Utrapena Hlavně nespadni na její úroveň. Promluvila bych s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
10.4.17 09:19

Já bych ji to nechala uklidit, pokud to lze zaonačit tak, aby to bylo legálně součástí její práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
22.4.17 09:44

Pokracovani

Ahoj. Tak po vcerejsi zkusenosti asi uz opravdu dam vypoved.
Meli jsme tam kontrolu. Pisu holkam a vedouci jak to vsechno dopadlo. Vedouci mi celkem osklive odepsala, at se zeptam holek, ze ma volno.
A holky mi neodepisuji. Bezva, hlavne ze mi posilaji fotky sanonu, na to si cas najdou ale aby mi napsaly takhle dulezitou vec, tak to asi zadna zrovna nema cas. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2110
22.4.17 10:43

Po přečtení celého vlákna mám pocit, že byste měly v práci řešit problémy spíš osobně než přes e-maily. E-mailová komunikace je dost neosobní a může být zavádějící. Ledacos se dá pochopit jinak, než jak to druhý myslel. Před tím, než bych dala výpověď, tak bych tomu ještě dala šanci a začala problémy se zaměstnanci řešit osobně. Pokud po nich něco chci a nemůžu s nimi mluvit osobně, tak zavolám, protože u e-mailu je riziko, že nebudou mít čas odpovědět. A pokud oni napíšou e-mail, který se bude jevit jako útok na mě, tak zajdu za dotyčnou a promluvím si s ní. V osobním styku nejsou lidi tak oražení a nakonec se vše může urovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat