Mám jít na svatbu?

Anonymní
3.5.24 05:38

Mám jít na svatbu, nevim

Zdravím, prosím anonym, možná sem dotyčná chodí
Včera kamarád manžela oznámil, že se v září žení..stylem ať si vybavíme on i já v ten a ten den v práci volno a zařídíme hlídání (mají to v pátek). Teď váham. Asi před 6 lety se jednalo o kamarádství. Dokonce i společné dovolené v Egyptě a 2 v Česku. Párkrát víkendy oni u nás i my u nich. Jim se pak narodilo dítě a od té doby už mi dotyčná (já si psala hlavně s ní) vůbec nepíše, po narození kluka poslala pár foto, já popřála a nic. Dokonce před 2 lety se šel můj manžel s jejím nastávajícím lyžovat, já tam byla a ona taky a úplně se mi vyhýbala, nevím. Jejich malý bude mít 4, já ho ani neviděla. Tak přemýšlím, jestli jít. Oni nám taky šli na svatbu, ale to bylo ještě všechno v pořádku. Teď možná jde o to, že tam chtějí mít velkou slávu (potrpí si na to), než mít zájem konkrétně o mou osobu. Manžel řekl, že 100% půjde, i kdyby já nejdu, pořád vybírá dárek, nějaké luxusní pití s jejich jmény chce udělat na objednávku, dělá si plány, jakoby to mělo být zítra. Pořád říká, že dotyčný byl jeho svědek na naší svatbe, to mu neudělá, musí jet. No, i bez nás tam bude hostů dost a dost. A já, ať se rozhodnu. Trochu mě mrzí i chování manžela, ale ať si jde. Jen já se třeba přizpůsobila a minulý rok nesla kvůli rodině na svatbu nejlepší kamarádky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13206
3.5.24 05:45

Proč jako trucuješ? A ještě jsi uražená, že se manžel těší… Nepochopila jsem, o co ti jde.
Když nechceš, tak nechoď. Na mě to působí, že bys i šla, jen potřebuješ, aby tě přemlouvali a odprosili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.24 05:52

Ještě vzpomenu, že asi 3 týdny po narození jejich syna nás zvali k nim, že je to jedinečná možnost, nebude se opakovat. Protože ona je panovační, přitom barák je pořád jeho. Já byla v té době u rodičů a nechtěla ho kvůli tomu,,že někdo si vzpomene a má náhodou náladu ", hned končit. Manžel jít mohl, ale pak nešel. A další víkendy už to nešlo. Tak jako limitovat návštěvu na jeden jediný víkend, a když se vám to nehodí, tak si můžete trhnout. Trochu divný přístup. Tím spíš jsem neměla zájem.

• Citovat
  • Upravit
1541
3.5.24 06:00

Neprizpusobuj se v tom, co je pro tebe dulezite ( svatba nejlepsi kamaradky) a nebudes mit pak pocit krivdy a potrebu se muzi mstit a trucovat, kdyz on chce na svatbu sveho svedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
3.5.24 06:11

Ona je panovačná :think:
A co jsi Ty…nad tím se zamysli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.24 06:13

Když nechceš, tak nechoď. Ale nekaž radost muži. On se evidentně těší. Zagorku si dělej sama sobě. Sice taky nechápu, jaký máš vlastně problém. Ale to musíš vědět ty sama, jakou máš povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
3.5.24 06:15

Chapu, ze tam manzel chce jit. Ale nechapu tebe, ne s touto svatbou, ale ze jsi nebyla na svatbe nejlepsi kamaradky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.24 06:16
@Anonymní píše: Více

Co že je barák jeho? Co to má se situací společného? To je snad jejich věc, jak si vyjasní své bydlení. Uber. Nebo tebe nesnesou jednou ani vlastní hemeroidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
3.5.24 06:19

To je fakt sviňárna, nejít na svatbu nejlepší kamarádky… Nicméně, tvoje rozhodnutí, tvůj charakter :nevim: Přijde mi, že se teď chceš revanšovat a schválně nejít na svatbu manželova kamaráda - přitom to rozhodnutí nejít na svatbu tvé kamarádky bylo tvoje, tak je blbost vinit manžela (který naopak teď dokazuje, že na svatbu nejlepších přátel se prostě chodí)… Upřímně, pokud máš takovouhle náturu, tak možná i chápu, že se s tebou nevěsta neba/neka, a dobře pro ni, že tam nebudeš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.24 06:25
@bloklimiucet píše: Více

Tak s tou nejlepší kamarádkou to bylo trochu komplikace. Cestování přes celou republiku, pozvání jen na obřad a az později na raut bez oběda, vše bych si musela platit, zabilo by to celý víkend. Manžel hlavně plánuje, jak se opije pod obraz, že se možná do pokoje ani nedostane. Jako u toho být nemusím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.24 06:28

A právě manžel na den svatby té kamarádky říkal, ať nejedu, protože bude dělat komín, bude dělat práce na baráku a někdo musí hlídat dite. Takže uberte, on byl hned proto tomu. On ne že mi něco dokazuje. Spíš je to možnost se upít možná až k otravě alkoholem :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Ounou
3.5.24 06:30

Takže vás zvali na návštěvu ještě v šestinedělí, jejich syna jsi mohla vidět, ale nešli jste, protože „nebudeš chodit, jak si někdo vzpomene nebo má náladu“? A pak se divíš, že na setkání o dva roky později byla rozpačitá?

Podle toho, jak zmiňuješ cenu/vlastnictví (manžel vybírá luxusní pití, byt je jeho) mi přijde, že kamarádce něco závidíš, a proto se chovás tak nepochopitelně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.24 06:31

Mám podobnou povahu a dokud se od svých pocitů trochu neoprostis, s lidmi to fungovat nebude.

• Citovat
  • Upravit
4349
3.5.24 06:39

To je manzel, kteryho chce teda kazda :roll: za prve manzel nehlida, ale stara se o vlastni dite. Za druhe samozrejme nevim jak to mate s hlidanim - kamaradky, rodina, ale dalo by se to zaridit vubec?
A k dotazu.. vis koho sis vzala, tak vis jak se na takovych akcich asi chova? Nebo sedi roky doma a ted je pro nej sance vypadnout? Ja bych jela 🤷‍♀️ a jela bych i ma svatbu nejlepsi kamaradky, i kdyz by to byl cely vikend :nevim: ale v tomhle uvazuju jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.24 06:39
@Ounou píše: Více

Já ji nic nezávidím, to bych asi nikdy nekamarádila.
Ale ty bys šla někam, kdo by ti tvrdil, že můžeš přijít jen ten jeden jediný víkend? Není možný víkend před ani, ani po, ani po měsíci, po dvou, po roku. Jedina možná neočekávaná možnost je jen ten jediný víkend. Jinak propadá možnost. Tím spíš, že máš připravený jiný program. Jako pardon.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová