Mám nadbytek mateřského mlíčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
mám nadbytek mateřského mlíčka
Ahojky maminy, nevím zda to sem patří, ale pak nevím kam můj příspěvěk vložit: mám na mrazáku ve vyvařených a sterilních skleničkách a sáčcích medela cca 2,5litrů mateřského mlíčka a pořád musím odsávat přebytky mlíčka, protože se mi stále tvoří zatvrdliny, mám strach, že ho nebudu moci spořebovat, jako u prvního synka na konci třetího měsíce, po odsátí mlíčka, jsem ho bohužel musela vylít a bylo mi ho strašně líto, když vím, že nějaké maminky by chtěli dávat mateřské mlíčko svým broučkům, ale mají ho nedostatek. tak se vás chci zeptat co s ním.
Jsem zdravá a žádné léky ani alkohol ani cigarety neužívám. prostě žádné neřesti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj doporučuji kontaktovat tkáňovou banku v nemocnici, tam budou za každé mléko rádi dají ti sterilní nádobky a budeš moci pravidelně dodávat, svoz by ti měli dělat sanitkou, na novorozeneckých jipkách se MM vždy hodí lepší než UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezlob se na mě,ale toto je mimo zákon..
Nemůžeš jen tak sama darovat MM a ještě o tom veřejně psát.Jinak Tě ale chápu,úmysl máš dobrý.Taky jsem měla nadbytek MM i přesto,že jsem kojila obě své děti dohromady.Plný mrazák mléka a všechno jsem to nakonec vylila.Bylo mi to líto,hrozný pocit
![]()
V porodnici jsem ho darovala na pasterizaci pro nedonošené děti.
Ale bohužel,bydlím v menším městě,kde není banka MM.Jinak vím,že mléko banka vykupuje,za velmi nízkou výkupní cenu,ty musíš projít vyšetřeními od A do Z,potom se mléko pasterizuje a za vysokou cenu prodává potřebným zájemkyním nebo daruje nedonošencům v nemocnici.
Taky se mi to zdá složité a komplikované.Ale na druhou stranu to taky chápu.Já bych svým dětem taky nikdy nedala MM od cizí ženy.To píšu jen teoreticky,mléka jsem měla vždy hodně a malou ještě kojím.
Třeba se Ti někdo ozve.Sama za sebe bych poradila SZ.
- Citovat
- Upravit
Co je na tom nezakonneho? Darovat nepasterizovane materske mleko je snad trestne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem právník a nebudu polemizovat,jestli by tím byla naplněna skutková podstata trestného činu.Vím ale,že nějaký právní předpis to upravuje.Taky jsem se o to zajímala.Bylo to z doby,kdy zakázali přikojovat z jakéhokoliv důvodu cizí dítě..
S MM se nemůže obchodovat..Může se jen kupovat z banky,od vyšetřených žen.Vše ostatní je „nelegální“..Jak to doopravdy chodí,nevím.Já sama bych neměla odvahu takto veřejně MM nabídnout.Spíše bych otázku formulovala tak,co s tím mlékem,aby mělo užitek..
Jen jsem to napsala,protože mě to dost zaujalo..Nic víc.
- Citovat
- Upravit
Jak ale píšu,zakladatelku chápu,nikoho neurážím ani neobviňuji..
- Citovat
- Upravit
Anonymni ma bohuzel pravdu v tom, ze je opravdu nezakonne kojit cizi dite. Nesouhlasim s tim, ale to je vec jina. Ale nemuze byt nezakonne darovat MM, kdyz ho maminky bezne daruji v porodnicich, kdyz odsavaji prebytky.
Asi bych takto pres net MM nebrala, ale kdybych mela napr. kamaradku, tak bych ji klidne MM poskytla/vzala si od ni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://mladazena.maminka.cz/…s/detail.php?…
Dál si pohledejte sami.Nemám čas hledat ty právní předpisy.
- Citovat
- Upravit
Čičinko,ale i v porodnici se pasterizuje.A vstupní vyšetření jsou zajištěna všemi předporodními odběry.Já jsem ho v porodnici pro nedonošené děti darovala.
- Citovat
- Upravit
No a nedalo by se pasterizovat v domacich podminkach? Jezis to je blbej dotaz, ale nevim presne, jak to funguje, jen ze je to snad zahrati na urcitou teplotu a pak zchlazeni.
No a ty vysetreni, na choroby jako zloutenka, hiv a jine, to mi brali krev nekdy naposled ve 36.tt, do te doby se toho da chytnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka píše:
Anonymni ma bohuzel pravdu v tom, ze je opravdu nezakonne kojit cizi dite.
Myslím, že spíš nedoporučené, než nezákonné. I v porodnici nechali nakojit dítě jinou ženou. Riziko je v podstatě jen HIV nebo aktivní TBC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baba píše:čičinka píše:Myslím, že spíš nedoporučené, než nezákonné. I v porodnici nechali nakojit dítě jinou ženou. Riziko je v podstatě jen HIV nebo aktivní TBC.
Anonymni ma bohuzel pravdu v tom, ze je opravdu nezakonne kojit cizi dite.
no to by mě zájímalo v které porodnici… .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych se taky příkláněla k té nemocnici.Sama mám málo mlíčka a syna v nemocnici na oddělení nedonošených a tam sestřička říkala, že darovaného mlíčka je málo a přitom je to to nejlepší.je mi jasné , že to je teĎ asi pro tebe složitější (chodit do nemocnice,vyřizovat tam to dárcovství) ale myslím, že za ten dobrý pocit že můžeš nakrmit nějaké miminko co to potřebuje to stojí
co já bych dala za to kdybych měla tolik mlíka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Darování mlíčka do nemocnice je sice hezká věc, ale když začnete pátrat po nemocnici ve svém okolí, pokud nebydlíte v Praze (ÚPMD), zjistíte že máte smůlu. Bank je tak málo a pouze v čechách, na Moravě ani jedna.
Tenhle způsob by třeba i pro mě po tom co jsme se odstěhovali z Prahy nebyl absolutně reálný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní, hledat na stránkách http://mladazena.maminka.cz právní předpisy mi příjde dost úsměvný, příště bych zkusila zákoník
V tomto článku opravdu nenajdeš nic i kdyby jsi chtěla
Díky možnosti přenosu infekce mateřským mlékem je u nás zakázáno kojit dítě cizí matkou či krmit dítě cizím neošetřeným mlékem.
Tohle je jediná věc co se tam o problému dočtu a jeto naprd, jelikož z toho nevyplývá za jakých okolností
- načítám...
- Citovat
- Zmínit