Režim úplně mimo tabulky...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Režim úplně mimo tabulky...
Ahoj děvčata a mimítkové
(Možná i ahoj pánové, jestli zde nějací jsou)
Jsem tady zaregistrovaná nově, ale čtu si Vaše rady už nějaký ten pátek. Vlastně si nedovedu představit jak bych existovala bez těchto diskusí, je zde mnoho užitečných rad a nápadů, a za ně děkuji.
Ale jsem tady proto, že mé téměř pětiměsíční miminko má dosti zvláštní režím, a dělá mi trošku starosti, zda postupuji správně a neměla bych nějak výrazněji zasáhnout. Jen předesílám že dcerka přibírá přímo ukázkově, vše je vpořádku, od konce šestinedělí je na UM (je mi zakázáno kojit kvůli lékům které musím užívat).
Takže náš režim:
Saša vstává ráno tak různě mezi devátou a jedenáctou, takže cca. v 10:00 máme první krmení (UM)200ml.
Další krmení kolem jedné až půl druhé - nyní zeleninový příkrm.
Pak Sašenka usíná a o jídle nechce tak do pěti slyšet, takže další papání máme kolem páté (zase UM 200ml). No a pak až mezi osmou a devátou UM. Zpravidla to tím končí, ale někdy když je moc rozdováděná a nechce spinkat, dostane napapat ještě těsně před půlnocí. No a pak zase do dalšího dopoledne spí.
Je sice úžasné že mě moje miminečko nechává tak dlouho spát (i když to je diskutabilní, chodím si lehnout tak kolem třetí, protože se snažím nějak dovzdělat
), a kvůli mému zdravotnímu stavu je pro mě spánek klíčový. Ale… není ten režim až moc zvláštní? Neměla bych nějak zasáhnout? Jinak je miminko šťastné, usměvavé, spokojené a přibývá ukázkově.
Ráda si přečtu cokoli vás holky napadne, protože si už fakt připadám že mám doma ledního medvěda/sovu, a ne miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Grit pokud vám všem vyhovuje, mimi je spokojené a v pohodě přibírá, tak nevidím důvod režim násilně překopávat, navíc myslím že si ho malá ještě párkrát předělá podle potřeby ![]()
jinak závidím spaní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud Vám to tak oběma vyhovuje, tak bych ji nechala, ať si „žije“ jak chce… Je to možná malinko neobvyklé, ale co, každé mimi je jiné a ono se to časem ještě různě upraví (až začne být ráno dřív světlo, bude třeba vstávat dřív nebo tak). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, u nás to probíhalo podobně - malá od 2 do 6 měsíců spávala od 5 odpoledne do 9 do rána a ještě si přes poledne tak 2-3 hodinky zdřímla. Jedla taky tak. Od 6 měsíců spí v noci 12 hodin a ještě si dá přes den 2 krát po hodině spánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nejsem pro „tabulkování“.Pokud vám to tak oběma vyhovuje,malá je spokojená a prospívá,neřeš to.Ty jsi maminka a je to Tvé dítě ![]()
Jen bude problém,až bude chodit do školky,školy..Ale do té doby se může změnit spousta věcí,sama si může režim poupravit úplně jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak pisi holky.Neres to.U nas zalezi v kolik jde mala spat kdyz je v 7vstava v 7.Kdyz v 9 tak taky tak.A taky nam to vyhovuje.Proste to nechavam na ni.my tak zase stavali ve 2mesicich. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U tak maličkého miminka bych to taky neřešila…on se ten režim ještě několikrát změní.
Ono se to taky upraví, až najedete na kašičky a ovoce, protože vměstnat to tam nějak musíte, tak to bude zase jinak. Dokud jsem dávala mlíčko, tak to bylo úplně jiné, než když teď máme mlíčko dvakrát denně a zbytek je něco jiného…Teď to řídím já ten režim, takže krmím kdy uznám za vhodné a Lucinka se vždy podřídí ![]()
Zatím to nech a uvidíš, jak se to bude vyvíjet dále ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gril, já bych nijak nezasahovala… důležité je přibírání, pokud je klidnáa přibírá, nechala bych jí, jak jí to vyhovuje…
neboj, ono se to ještě 100× změní…
ani já jsem vojtovi netvořila režim (za což jsem byla kritizovaná..), on si našel sám svojí pravidlenost a já se plus minus snažila mu vyhovět (s jedním dítětem snadná práce
). je to tak lepší, dítě je spokojenější… maminka taky…
po roce věku vojta chodil spát mezi 11 a 12 večer a vstával před 11 ráno… vyhovovalo mi to, protože mohl být aspoň co nejdéle s tatínkem..
v 5 měsících mi Vojta spával 8hodin bez jídla (kojený) naprosto běžně… v 10m jssem ho přestala kojit, protože jsem odmítla slopužit jako dudlík… po 6.nemoci jsme totiž skončili tak, že spal se mnou, vlastně u prsu… takže neboj, ona si to ještě může rozmyslet
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to měli s malým hodně podobné:-) Jemu to tak vyhovovalo,tak jsem ho nechtěla zbytečně do ničeho nutit. Postupem času ,tak od roka a půl, si vytvořil trošku jiný režim,hlavně co se týká spání..A tím se mu vlastně posunulo i jídlo:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem někde dokonce četla, že se maminka snažila dítě opatrně „narvat“ do tabulkového denního režimu, ale dítě jí veškerou snahu o „normální skladbu dne“ prořvalo a prostě si nezvyklo.
Takže pokud vám to vyhovuje, souhlasím s holkama - neřešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně , že vám všem to vyhovuje a nikoho neomezuje..
Trochu bych se zamyslela do budoucna, zda to nebude trochu vadit kupříkladu při cestování, dovolené, na návštěvách a pokud to dodržíte dlouhodoběji, tak pak nevím jak malou vzdbudíš do školky
![]()
Ale to je samozřejmě hudba budoucnosti - i když zvyk je zvyk a pak něco měnit je vždy o nervy.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahooj,
nic si z toho nerobte, ze ste mimo tabulky, takych deti je mnoho.
my sme podobny pripad, dcera ma uz 3 roky, a chodi do skolky (horko-tezko kvoli spani stihame na 9.00:)), ale ked sme doma o vikendu al. chori, tak rano vstava okolo 9-10tej, poobede si pospi kludne 3hodinky, spat ide okolo 11-12tej… vzdy ked som sa jej snazila posunut rezim (napr. vynechanim poobedneho spani), bola o tyzden posunuta naspat do svojho rezimu…
na dovolenkach nam to vyhovuje, chodime vacsinou do italie a tam je bezne byt s dietatom o 10 vecer vonku ![]()
- Citovat
- Upravit
Šíleně nechutně závidím
![]()
Mám už 6 měsíců budíček v 5 h ráno a konečně taky začal spát solidně i přes den cca 2,5 h a kolem 19:30 h usíná, žel bohu v noci často řve ze spaní, tak mám budíka dost často ![]()
Jen proboha nic neměň a užívej si toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit