Jak uvařit odvar z ovesných vloček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak uvařit odvar z ovesných vloček
Ahoj, nevíte někdo, jak se uvaří odvar z ovesných vloček? Potřebuji vědět množství, ve většině odkazech na internetu je to psáno na hrsti, což mě připadá nepřesné. Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mam tu knizku Nase dite z 50. let a tam pisou:
Polevkovou lzici ovesnych vlocek varime v pul litru vody asi pul az tri ctvrtiny hodiny, potom procedime. Soucasne svarime dalsi vodu a doplnime ji odvar na pul litru a prudce zchladime. Kazdy den pripravujeme cerstvy odvar.
bylo to v casti, jak prikrmovat 2mesicni miminko
- Citovat
- Upravit
Tady je taková malinká inspirace
:
9.8.2016 - edit admin: nefunkční odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ten odvar se nyni doporucuje napr. pri problemech se zacpou nebo jako koupel pri ekzemech
v te knizce z 50. let tim odvarem redili kravske mleko ![]()
- Citovat
- Upravit
Měho doporučil pediatr, když Vojtíšek měl zácpičku po BEBA HA 1. Bylo mu teprve 4 týdny!!! A byl nedonošený!!!
Jsem mám padla ![]()
Odvar jsem mu neudělala, koupila BEBA SENSITIVE a nakonec se naštěstí na 5 měsíců plně rozkojila…
Odvar z vloček je hezká věc, která na zácpu funguje, ale s lepkem si náš pan dr. hlavu nedělá. On si teda hlavu nedělal nikdy s ničím, co se týká jídla… ![]()
pro rady chodím na internet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děvčata, ráda bych oživila diskuzi a zeptala se. Naše malá (5 měsíců) má dětský ekzém a nezlepšuje se. Nechceme dávat kortikoidy a náš známý doktor nám poradil odvar z ovesných vloček přidávat do koupele. Zkoušela jste některá? V jakém poměru jste vyvařovaly? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leeloo_x a co zkusit koupit už hotové? Ja mám výbornou zkušenost z ovesnou koupelí kterou jde koupit v lékárně nebo drogérii. Jen vysypeš sáček do vaničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používala jsem takovou vychytávku (ne vlastní, našla jsem na netu) - do ponožky hrst nebo dvě ovesných vloček a kápnout mandlový olej, nasadit a prádlovou gumou přivázat na kohoutek a přes to napouštět vodu. Pouštěla jsem nejdřív úplně horkou, aby se vločky lépe vylouhovaly a pak doladila na správnou teplotu. Ponožku jsem pak zavázala a přihodila do kyblíku nebo s ní dítě myla. Odpadne crcání s odvarem, miminko pak bylo krásně heboučké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze kdyz bych chtela zkusit ten odvar z vlocek na zacpu miminka, mam v nem rozmichat UM jako kdyz delam normalne davku a nebo mam davat behem dne popijet jako cajik? Dekuji za odpoved ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte holky, my měli zácpu a doktorka nám řekla že máme udělat odvar z vloček a to máme jen měsíc a půl… Kojím a sem tam dokrmujeme a malá trpěla zácpou při zavedení příkrmu, tak nam doktorka poradila ten odvar primichat do UM. Tak teď nevím… Jak pouzivat? Máte to některá prosím stejně,?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ma dítě um a má zácpu tak mu to um nesedí a změnila bych značku, ten odvar bych taky nedávala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janula559 taky bych nedala, zkus teplou vodu, procvičit nožky atd..
to UM ucpává, a nebo dcery taky nekakaly i 10dní při kojení a nic je natrápilo, pokud nebolí bříško, nechala bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janula559 a ještě dodám, co kdyby jsi zkusila častěji přikládat, podle potřeby miminka a vyprdnout se na UM? Nevim kde byl problém, třeba i v přikládání, dudlíku?? Co zkusit pozvat domů laktační poradkyni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit