Jaký med pro dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7835
27.1.10 21:31

JAKÝ med pro dítě?

Ráda bych na vás vyzvěděla, KDE a JAKÝ med kupujete pro děti? (pokud ho dáváte, samo)
(Používám ho hlavně na slazení bylinkového čaje pro Matýska (1,5r )a pak si s ním sladí i partner… )
Já jsem měla letos 2 sklenice od místních medařů, ale už se sdělaly a potřebuji nějaký sehnat… Koupili jsme jednu sklenici v nějakém bio-obchodě, ale stála ta sklenička 450ml/170Kč, což mi přijde docela dost :-? (ale je pravda, že je tak výborný, že i já jsem si asi po 10-ti letech dala chleba s medem, a ne jednou :wink: )
No a pak jsem pátrala v normálních obchodech a narážela jsem na to, že země původu byly třeba Kuba, J.Amerika, akátový med-Východní Evropa. Říká se, že právě tahle surovina by měla být z oblasti,kde člověk žije…tak se bojím jakéhosi medu z JAm :-(
Nebo bylo na etiketě udáno, že původ jsou „země EU a země mimo EU“, což je teda ještě lepší, že… :-?

Co si o tom, myslíte? Řeším blbosti a mám koupit, co mi přijde pod ruku? Nebo co vybrat?

PS: Nerada bych, aby se diskuze zvrtla v dohady, jestli dětem med dávat a kdy…těch už tu myslím,bylo dost. Vážně bych se ráda dozvěděla JAKÝ dáváte vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
27.1.10 21:35

Med kupuju buď od včelaře na vesnici u našich, nebo se dá koupit na různých trzích (nemyslím tržnice, ale takové ty jarmarky, tam bývají stánky s českým medem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.10 21:37

Já mám teda to štěstí, že mám zdroj lesního medu asi 40 kilometrů od Brna… Takže to řešit nemusím. Ale jednoznačně bych preferoval med od soukromníka před medem z obchodu. To stejné u slivovice, domácího uzeného a tak dál. No prostě moravská tradice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.1.10 21:46

V Tescu jsem viděla i výhradně český med (samozřejmě dost drahý, ale to by mi nevadilo), v místních supermarketech mají jen ty „ze zemí ES a mimo ES“, což nechci.
Možná třeba v DM by mohli mít nějaký kvalitní.
Od včelaře bych si koupila ráda, ale prodej na ulici mě onehdá moc neoslovil, mám za to, že med se má skladovat ve tmě (což v obchodech asi moc nepůjde, že…) a pán ho postavil na přímé slunce, což mě tedy nepřesvědčilo.
Nejradši bych si dojela přímo ke včelaři, ale to bych musela o nějakém vědět.

Příspěvek upraven 27.01.10 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503

Vulpes ja teda pro malou med nepouzivam,nemam ji tim co sladit ale sama nerada kupuji medu kde je udano to co ty jsi napsala..
Ale kupuji v Kauflandu med spanelsky pomerancovy kvetovy med,puvod spanelsko,je chutove vyborny-kam se hrabou ty medy 900g za 70kc :roll:
Tohoto je 500g a stoji cca kolem 60kc.
Od vcelare nemam kde kupovat,jeste mozna DM.

Příspěvek upraven 27.01.10 v 23:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417

Od včelaře, pouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
27.1.10 21:49

KDE:zasadne od vcelare, nevim odkud jsi,urcite ti nekdo da kontakt na vcelare ve tvem okoli, je jich dost
JAKY: vcelari rikaji, ze nejcistsi med je kvetovy, ten prvni jarni.. ja osobne ho ale zrovna chutove nemusim, mam slabost pro medovicove medy, tak kupuju lesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.1.10 22:04

Dobře že řešíš a máš pravdu, to „mimo EU“ mě taky docela vytáčí. Najdi místního včelaře;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena kattkka
27.1.10 22:29

Najdi vcelare.

• Citovat
  • Upravit
1203
27.1.10 22:32

Taky máme přímo od včelaře. Osobně bych se nebála ani koupit od soukromníka na trhu. Jinak ty cizozemské mi taky sympatické nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7835
27.1.10 23:06

My tu právě máme jen malokapacitní včelaře, ty to prodají na podzim a nechají si pro sebe. Teď už u nich asi nic neseženu, zase až bude sezona :-( Proto řeším (prvně) ty jiné zdroje.
Lentilko, Taminko - v DM jsem právě v tom koutku zdravé výživy narazila na ty medy z Kuby, JAm a V Evropy, jak uvádím…to mě docela zarazilo 8-o

Zkusím teda ještě propátrat ty včelaře v okolí, kdyby něco a pak holt přijdou na řadu obchody…třeba ten kaufland - přece jen, bližší Španějsko než Kuba… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
28.1.10 07:48

Med máme od tchána. Pokud bys byla z Prahy nebo blízkého okolí nebo z okolí Jičína tak bych ti mohla prodat (tuším že prodává za 80-90kč/kg). Vloni ho bylo opravdu dost, vytáčeli jsme dokonce 3×. Večer bych zjistila, jestli ještě má. Jenom nemá ten medovicový, ale květový, který ale kvalitou není horší než medovicový, jen dřív cukernatí (ale cukernatění je právě známka kvality a toho, že med nebyl nijak upravován).

• Citovat
  • Upravit
781
28.1.10 08:01

My máme med od včelaře u nás na chalupě, dokonce tolik, že nám ještě zbývá… Tak kdyby sis ho dokázala nějak vyzvednout ;). Nebyly by to kvanta, ale dvě cca půllitrovky bych klidně obětovala :). Je tedy už cukernatý, kdyby ti to nevadilo.
Ondrovi zatím nedáváme, ale kdybych už dávala med, tohohle bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.1.10 10:01

Od včelaře a na jarmarcích, když dojde tak potom spíš něco tuzemského - jinak mimo Tesca jsem ho viděla i ve zdravých výživách a Makru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.1.10 10:12

neřešíš blbosti…
právě med je potravina se kterou se často dělají nepravosti, které je velmi náchylná na špatné zpracování a zacházení a já osobně spoléhám pouze na český med.

i já zastávám názor, že nejzdravější je jíst potraviny z našeho zeměpisného pásma, co jde kupuju české. u medu je to ale obzvlášť důležité kvůli jeho kvalitě, kvůli přípravkům povoleným pro ošetřování včelstev, ochranným lhůtám…naše medy jsou leoší než všechny z EU dohromady. mimo ES bych to ale nejedla vůbec, taková JAm nemá pravidla skoro žádná!!!

Vojtovi zatím ale nesladím, protože není co sladit.. pije jenom vodu a mlíko a občas nějakoý džus nebo šťávu.. párkrát měl chleba s medem ale netvářil se..

i já v tescu narazila na med včelpo, což je česká společnost, jinak taky včelaři.. vím, že najít včelaře, který prodává, není jednoduché, ale tady se ví všechno, takže myslím, že někdo o někom bude vědět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí