Jaký med pro dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
28.1.10 10:25

Já preferuju med z ČR nebo zemí EU.
U nás jsou včelařské potřeby, kde prodávají med od místních včelařů (kupuju květovej pastovanej). Je dražší než v obchodě, ale zdá se mi mnohem chutnější než ze supermarketu. Navíc nemáme tak velkou spotřebu.
Taky ráda zavítám na jarmark, tam většinou na dobrej med taky natrefím.
Myslím, že ve větších městech určitě jsou včelařské potřeby a v menších městech se často vidí na domech za oknem cedulka - prodám med. Nebo když objevíš dobrej med, třeba na jarmarku, prostuduj etiketu, třeba ten včelař sídlí blízko tebe, a zjistíš, že pro med si k němu můžeš kdykoliv zajet.
Navíc na netu určitě bude seznam včelařů včetně adres. Tak co třeba zkusit tuhle cestu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
28.1.10 12:24

Já mám včelaře doma, tak med máme z vlastních zásob. Doporučuju kupovat med od včelaře, těm se moc nevyplatí med „panšovat“ cukernou vodou - což dělají velké supermarkety, které prodávají levný med pod svou značkou. Obvyklá cena medu je tak 100 +- 10 Kč v letošní sezóně. Bio med je samo o dost dražší (ten děláme jen pro sebe)

Koukni po včelaři z okolí, řekni, že chceš stálý odběr a mohl by na Tebe myslet. Jinak lze koupit med přes internet od spousty včelařů, jak bio, tak normál - z různých pylodárných rostlin. Nebo zadej do vyhledávače „Český med, Včelpo..“ a to byl měl být kvalitní med.
Taky jsou prodejny pro včelaře různě porepublice a tam med od včelařů taky seženeš (Praha, Most, Opava, Olomouc…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7835
29.1.10 08:12

Děkuju vám moc za názory a typy!! :-)

Zkusím tedy popátrat tak, jak jste mi tu poradily… (Včera jsem mluvila s mojí mamkou a potvrdila mi, že ty 2 sklenice medu, co mi na podzim dala, koupila už v srpnu od místního včelaře s tím, že víc jí prodat nemůže, že loni bylo tady medu moc málo :-( )

Mufino - děkuji moc za nabídku. Jen nevím, jestli je reálné se nějak potkat…já bydlím na západ od Prahy, do „Prahy“ jezdím často jen na Zličín do metropole, někam víc do centra spíš nárazově zřídka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
29.1.10 11:02

Tak v Praze je Medocentrum, zadej do vyhledávače, je to kousek od Ikei na Černém Mostě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.1.10 11:51

Vulpesi, kdybychom se domluvily, tak tam můžu někdy vyslat manžela, ale spíš večer nebo o víkendu - to by záleželo na dohodě. Eventuelně by to mohlo jít poslat poštou, když by se to dobře zabalilo. Ještě pro jistotu ověřím stav zásob.

V Praze je prodejna taky v Křemencově ulici (u Karláku) ale jestli jak píšeš, jezdíš do centra málo, tak to pro tebe asi výhodné nebude.

• Citovat
  • Upravit
3470
29.1.10 16:37

Mufina, poslat jde, já balila do bublinkové fólie, pak krabici vystlat zmuchlanýma novinama a do toho je usadit. Ani jsme je neposílali jako křehké a došlo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7835
29.1.10 20:36

Mufino, moc moc děkuji za ochotu :srdce: , ale nakonec tě s tím nebudu muset obtěžovat!

…mluvila jsem teď večer s mamkou, slíbila jí kolegyně v práci, že jede o víkendu za rodičema do Pardubic, kteří mají svoje včely, a že nám pár sklenic přiveze. :dance:
Takže super, jaro přežijeme a v srpnu musím od místních koupit víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
30.1.10 07:23

OK, není zač :-)

• Citovat
  • Upravit
15189
22.2.10 17:38
Marlenka11 píše:
Bio med je samo o dost dražší (ten děláme jen pro sebe)

Tak tohle mě opravdu zaujalo. jak jako děláte bio med jen pro sebe? Pokud je mi známo, tak značku „bio“ získat v českých podmínkách je téměř nemožné. Důkazem je fakt, že je v ČR (pokud je mi známo) jediný držitele, a to na Šumavě. U nás ja tak zavčelíno a zabydlíno tak, že splnit přísné podmínky (mít včely izolované několik km atd) fakt nejde.

To jako neléčíte vůbec? Jestli máte ale část včel léčenou, tak vám stejně zřejmě cirkuluje dílo, takže rezidua z vosku se dostanou i do neléčených. Nebo v čem to „bio“ spočívá?

Jinak silně lobbuju za tuzemský med od včelařů, zřejmě bych mohla dodat i kontakty v regionech.

My jsem středočeští, dobré kamarády s kvalitním medem máme poblíž Znojma. Ale vzhledem k tomu, že manžel má včelařský učňák, tak máme kamarády po celé republice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7835
22.2.10 18:33

Markos a nemáš tedy nějaký kontakt u nás kolem Unhoště? (trojmezí okresů Kladno, Beroun, Praha-západ)
Ty dvě sklenice, co nám ta známá dovezla z Pardubic, tak už jsou skoro pryč, neb jsme s Matesem oba marodili minulý týden a čaj s medem jen frčel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí