Snidane pro 1,5 rocni ditko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Snidane pro 1,5 rocni ditko
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak snidaji a co snidaji vase deti. Muj 1,5 rocni chlapecek snidani posledni dobou bojkotuje, behem dne uz ji vetsinou dobre, ale dostat do nej neco rano to je docela zazrak. Vstavame okolo 8h,pri prvnim vzbuzeni okolo 5h vypije cca 200ml mleka, myslite, ze po po te 8h je na dalsi jidlo jeste brzy? Poprosim i o nejake zajimave tipy na batoleci snidani. Diky za vase odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj..S umělou výživou nemám zkušenosti,kojím,nevím,na jak dlouho zasytí…Adámek dlouhou dobu jedl kaše,nechtěl kousat..Emička snídá pečivo nebo kukuřičné natural křupky s žervé,cottage,vaječnou,tvarohovou,někdy rybičkovou nebo kvasnicovou pomazánkou.Pomazánky pro děti dělám tak,že spojím ingredience sýrem žervé,trochu rostlinného másla na zjemnění,nesolím,nikdy nepřidávám např. majonézu..
Někdy může být přechodné období,kdy prostě dítě moc nejí.To bych nehrotila.Ale nedávala bych žádné ani dětské sladkosti,případně sušenky,brumíky,pribináčky místo pořádného jídla..Emičce to zatím nedáváme vůbec,někdy sušenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozarka vstava ruzne a hned dostava taky asi 200 UM, kdyz se probudi treba uz v 6, tak pak jeste vetsinou usne
no a pak snidame spolu, vetsinou mezi 8-9 a jime to same, nesni toho moc, spis jde o to, aby se naucila, ze se proste rano neco v klidu ji
k snidani ji davam denne kefir 100-150 a pak chleba s lucinou, maslem a platkovym syrem, marmeladou, obcas sunku
o vikendu si s nami obcas da michany vajicka, kdyz k tomu sezobne kus papriky nebo okurky, tak je to taky super, nekdy se na stole objevi strudl, ale zakladem je u nas kefir a chleba s necim
- Citovat
- Upravit
Ahoj, byva to ze si rekne ze zrovna jist nebude a ze ho to zdrzuje, proste chce delat vsechno jinyho nez jist ![]()
dcera ma mliko v 8 kdyz se probudi, to vypije 180 ml a pak jdeme na snidani. Snidam s ni a jak to vidi u me chce taky. Takze ma rohlik, chleba, housku, maslo, syr, lucinu, kiri obcas rajce, kousek sunky, marmeladu … proste co snidam ja snida taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám k snídani, resp. v tomhle věku jsem dávala jogurt a holky s tím problém neměly. Co se týče té nechuti k jídlu, tím si projde snad každé dítě, u starší to teda byl víceméně standard od okamžiku, kdy jsem jí přestala v roce kojit a rozjedla se až letos ve školce. Ale když se nenajedla, nedostala žádnou dobrůtku, ani Kinder řez nebo Brumíka. Asi 14 dnů to trvalo a pak pochopila, že je lepší sníst aspon málo.
Malá ted nejedla od Mikuláše téměř nic a včera už opět začala jíst. Takže se zamysli, jak dlouho to trvá a podle toho to řeš ev. s doktorkou.
Ted ale čtu, že pak přes den ti jí dobře, tak to tolik neřeš, třeba mu to mlíko ráno stačí. Důležité je, že rostě a prospívá dobře.
- Citovat
- Upravit
tak my máme úplně stejný problém, také při probuzení většinou kolem 5-6h. vypije cca 260 sunaru a když jdeme snídat, většinou kolem půl 9,tak nic nechce, vezme si akorát čaj a většinou první jídlo je až po 11h. polévka, prostě nemá hlad, semtam si vezme nějakou křupku nebo okurku či rajče (protože ty miluje), ale pořádný jídlo do ní fakt nedostanu, ale nehrotím to, myslím si, že kdyby měla hlad, tak si vezme..a možná, že jim to mléko ráno fakt stačí, těžko říct…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dekuji za vase odpovedi, myslim, ze mu nabizim v podstate to same co jste psaly, mam hlavne obavu, aby pochopil, ze snidat je proste dulezite a ze snidat by se melo, kdyz se mu do toho nechce samozrejme tezko ho muzu nutit, sladkosti misto snidane nedavam. snad se to zase case srovna a bude snidat pekne jako driv. vubec mam dojem, ze cim je vetsi tak je to s jidlem horsi a horsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
tak Emca rano po osme jak vstane vypije tak 180ml mleka a potom kolem devate ma snidani(chleba nebo rohlik s maslem,obcas presnidavka nebo jogurt).Obcas snidani bojkotuje a nedostanu do ni nic,sem tam si vezme jablicko nebo keksik a takhle vydrzi az do obeda.
Ja bych asi nenutila na silu aby si dite to jidlo nezprotivilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to hodně podobné, jak psaly ostatní…ráno 250ml sunaru (okolo sedmé), snídáme pak spolu okolo osmé-deváté..a sní toho málo, asi opravdu to mléko zasytí, jen tak ode mě uzobává.Většinou mám pečivo s nějakou pomazánkou (základ pomazánek mám tvaroh) nebo máslem, sýrem..když je doma manžel, bývá snídaně i sladká (nějaká buchta, štrůdl a tak, sušenky ne).
Dopoledne pak většinou Dorka jen tak mlsá, co jí přijde pod ruku (jablko, nějaká zelenina, křupky), obědvá vcelku brzy, protože na půl dvanáctou chodí spát, takže nesvačí.
S jídlem to bývá na střídačku, tak neboj, vždycky chvilku jí dítko hůř a pak se to zase na nějakou dobu spraví… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit