Strava a vitamíny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Strava a vitamíny
Mám 14měsíčního hubeného obříka (V roce 86cm a 11,2 kg) a v současné době řešíme, jestli dostává dost vitamínů. Zdá se nám totiž, že je nějaký unavenější a vitamíny by to měli dle doktorů spravit, jen se nám nechce cpát do našeho drobka moc chemie. Nemáte někdo zkušenosti s podobným případem? Jak by podle vás měl vypadat jídelníček batolete, aby těch vitamínů bylo opravdu dost?
Náš současný jídelníček vypadá asi takto:
Snídaně: 210UM
Svačina: Jogurt nebo ovocná přesnídávka
Oběd: Dva až 3 druhy zeleniny, příloha (rýže, brambory, těstoviny, kuskus), maso nebo vejce.
Svačina: Čerstvé ovoce, čerstvá zelenina
Večeře: Sunarka kaše, asi 150ml, různé příchutě
Někdy druhá večeře: 180UM
Někdy mám pocit, že by člověk potřeboval na tohle vysokou, aby to bylo správně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My jíme takto:
Snídaně: většinou jogurt nebo chleba máslo a med. UM nemáme od roka.
Svačina: Ovoce nebo lipánek, kousek rohlíku
Oběd: zelenina, omáčka, maso, těstoviny, rýže, brambor…
Svačina: Přesnídávka, jogurt, nebo třeba polévka, ovoce apod.
Večeře: pečivo, sýr,zelenina, med, toust, zeleninová polévka, zbytek od oběda, apod.
Příspěvek upraven 02.02.10 v 12:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
My jsme trochu starší a zároveň menší ![]()
že by byl unavený se mi nezdá, spíš naopak a jídelníček vypadá podobně jako Váš, jen na dopo svačinku máme pečivo (vypadá to jako snídaně), jogurt s ovocem odpoledne a večer kaše vařím už z normálního mlíka. Myslím, že to máte všechno pěkně pokrytý. Vitamíny jsem mu na zimu sice koupila, ale on mi je stejně nechce. Ale teda sní čerstvýho dost a vybíravý extra není, tak to neřeším.
Myslím, že když sní dost toho čerstvého ovoce a zeleniny, by mu to mělo stačit. Zvýšený nároky může mít v období skokového růstu, nebo po nemoci. Taky jsem slyšela, že únava v tomto období může být zapříčiněna nedostatkem vitamínu D, protože málo svítí sluníčko, tak jsem začala dávat Vigantol do mlíka,co nám ještě zbyl, i když doktorka říkala, že už nemusíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych být tebou určitě přidala k odpolední svačině třeba rohlík nebo chleba, případně křupky, občas piškoty, nějaké pečivo by už měl jíst pravidelně. Jinak má podle mě vitamínů dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit