9 mes-prestal cokoliv pit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4181
6.2.10 20:54

9 mes-prestal cokoliv pit

Chtela bych poprosit o radu, jsem z toho uz trochu nervozni - mam 9 mesicni mimi, ktery najednou prestalo chtit cokoliv pit. Pit cajik z flasky se naucila asi pred mesicem, Nutrilon pije od ukonc.6 mesice 1× denne odpo ke svacine a delam z nej vecer kasi (HA dieta) (do 6 mesicu plne kojeny). Vzdy bez problemu. Ted najednou naprosto odmita flasku do pusy.
Co by mohlo hrat roli (napisu ve strucnosti v bodech, at z toho nemam roman) -

• rostou mu zuby (zatim ma 2 dole, mozne rostou dalsi?) a boli ho sat ?
  • manzel pred tydnem omylem koupil Nutrilon 1 (ne 2), tak pil tu „jednicku“-a „dvojku“ uz pak nechce? bylo by to mozny ?
  • rikala jsem si, ze mu mozna prestal chutnat,vcera jsem koupila Sunar - vecer flasku vypil, dneska uz opet ani tuk
  • zkusili jsme pred asi 4 dny na caj hrnecek (s tou pryzovou savickou - pil krasne, asi 3×, od te doby ho odhazuje a nechce uz ani videt) ale nechce uz pit vubec nic z niceho, ani ze svoji bezny Aventky lahve
  • pred tydnem jsem ho odstavila od kojeni (v noci se budil po hodinach, hruza, proste jsem se rozhodla-mela jsem tu na to taky diskusi) - vse probehlo nad ocekavani dobre, hned se naucil si v noci podudat jen caj (ale stacilo mu to 2×, ne 8× jako prso),k ranu dostal flasku mlika - vypil a spal krasne dal,

ale pak se to asi pred 3 dny proste najednou zlomilo a nechce pit vubec nic, v noci se budi, knoura a knuci (ale nerve), ale do pusy si nevezme nic (po prsu se ale nesape, myslim, ze kojeni mu nechybi :think: )
Co si o tom myslite ?
Jinak jedl dneska jakztakz, i kdyz obed nesnedl cely, coz jindy sni, a vecer snedl aspon kasi, takze tech 200ml mlika mel.
To abych zacala zitra davat caj lzickou co ?
predem dekuju za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
6.2.10 20:56

Jeste dodavam, ze treba dopoledne trochu caje vypil, a vcera myslim taky, aby to nevyznelo , ze 3 dny nepil …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
6.2.10 21:04

Tak mě jen napadá zda nemá nějaké bolení.
Mě malá z ničeho nic přestala pít, bylo umění do ní dostat aspoň trochu mlíka. Ve čtvrtek jsem si všimal že má něco na rtíčkách, dočetla jsem se že je to moučnivka, vykoupila jsem lékarnu už ve čt a začala mazat a dávat homeopatika, ale přesto mi to v pátek nedalo a šla jsem k dr. pro jistotu, dr. moučnivku potvrdila, ale když jí koukla do krčku tak hned říkala že ho má tak strašně zarudlý že se nediví že nechce pít, tak že u nás je příčina bolení v krku, jo a teploty neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.2.10 21:06

Katy2 - diky a vis ze me boleni v krku taky napadlo ?? Starsiho syna totiz v krku bolelo vcera, hodne, dnes se mu pousti ryma.
Ale rikam si, ze to by mel problem s polykanim, a to na nem pri jidle nevidim … jsem z toho blazen. Proste odtahuje se jen uciti v puse dudak od flasky.
Kazdopadne k dr si v pondeli skocime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
6.2.10 21:07

JO tak mě Eli oběd taky snědla relativně v pohodě a já když si tak vybavuji, mě když bolí v krku tak se mi lépe polyká polotekuté než uplně tekutě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
6.2.10 21:08

Jo a s tou flaškou to u nás je stejné, ani nezkusí a prostě jí nechce. Já teda vypozorovala že malou nejvíce v krčku bolí nad ránem a dopoledne, odpoledne už teda trochu více vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.2.10 21:09

Prosim te a co se s takovym malym mimi dela, kdyz ho boli v krku ?
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
6.2.10 21:11

No my dostali včera ATB a pokud do pondělka nezaberou tak znovu k dr., ale jak říkám mi malá už pije trošku lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.2.10 21:11

To mas taky pravdu, me kdyz boli v krku, je to v noci a rano nejhorsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
6.2.10 21:39

Zkoušelas dávat tekutiny ze lžíce? Můj syn v 9 měsících odhoditl dudlíka, odhodil lahvičku se savičkou a už nikdy nic umělého do pusy nevzal. On tedy byl dlouho kojený, takže pil stále MM i k příkrmům, ale postupně začal pít právě přes lžíci a potom rovnou z hrníčku. Jo, a trošku akceptoval Ikea zelený hrnek s pítkem, který je ale z tvrdého materiálu. Gumy a pod mu prostě vadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
6.2.10 22:01

Asi bych na Tvém místě zkusila dávat pití po lžičkách nebo z klasického (spíše plastového) hrníčku. Zkusila bych dát napít i obyčejnou čistou kojeneckou vodu. U nás to zabírá, když má malý dny a odmítá pít ze svého pítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.2.10 22:44

Diky moc, zitra to zkusim, ale nejak tusim, ze to asi bude tou bolesti v krku … kazdopadne dam vedet, jak jsme dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.2.10 23:32

Pokud by to nebyl bolekrk, tak nam ted zabralo piti brckem, jen tak z legrace jsem zkusila brcko a jemu se hrozne libi, tak jsem koupila hrnicek v DM s brckem a konecne trochu pije, jen cistou vodu. Predtim pil jen UM, rano a vecer a pak zacal odmitat i vecer, tak na 200ml denne byt nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
17.2.10 20:53

Ja chci jen podekovat za vsechny rady, uz se zase rozpil :-) ,ani nevim jak… Asi ho bolelo v tom krku, byli jsme doma vsichni nejak nakrapli.
Pije Sunar, caj fenyklovej od Sunarku, neni problem.
Takze diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko