Babička a opakované výmluvy - mám něco vymýšlet?

Anonymní
4.7.12 20:16

Mám něco vymýšlet - babička

Holky ráda uslyším názor z venku, asi mi už hrabe. Moje mamka mi pořád dokola dělá takové až naschvály. Mám manžela a dceru a už týden mamka mluví, že s náma ráda pojede se koupat nebo něco podnikneme. Na zítřek jsem naplánovala, že půjdeme na koupaliště, manžel bude po noční, já budu ráda, že s někým někam vyrazím a mamka mi před chvílí začala posílat sms, že je unavená, napíše až ráno, že toho má moc, není jí nejlíp zdravotně a pořád dokola. Vzhledem k tomu, že se to opakuje neustále, tak už nevím jestli se jí mám „vnucovat“ i když pořád naříká, že s náma by byla ráda. Jestli to ztroskotá, tak jsem teď tak naštvaná, že ji na další dny už nic nabízet nebudu. Je to snad minimálně už po desáté. Setkaly jste se s takovým chováním?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
371
4.7.12 20:19

Setkala, a jeste s daleko horsim u sve matky…mam radu-proc nejdes na ten koupak s nejakou kamoskou co taky ma prcka? chapu ze jit sama je nuda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.12 20:20

Jé, to my chodíme s manželem, s kámoškama nebo tam vždycky někoho potkám, ale mě právě už tak vytočilo to, že já se snažím té mamce vyhovět a ona si snad ze mě dělá srandu.

• Citovat
  • Upravit
4760
4.7.12 20:38

Tak to moje máma je zase pořád někde na tahu… musí být všude, kam jí kdo pozve… takže pak je unavená, neví, kdy dorazí, jestli teda bude schopná. Tak už mě to taky nebaví… ale bohužel je to jediný možný hlídání, co máme, takže se snažím se s ní pořád nějak domlouvat :zed:
jak tu někdo psal, že jít s kámoškou… v mym okolí maj všechny holky o svátcích a víkendech doma tatínky, kteří jsou jinak všední dny v práci, takže tyto časy tráví s nimi :nevim: a bezdětný kámošky o volno vyspávaj kocovinu :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.12 21:06

@Jarka K Já právě už nevím jak na mamku, sama si dceru nevezme, hlídací není, co kdyby byl nějaký problém a hlavně je to celkem záhul s naší dcerkou, která chvíli neposedí. Takže když u já najdu ten čas v jejich volných dnech, tak zase vymýšlí proč jo a proč ne a proč tak a onak a pořád dokola. V týdnu i kdyby mohla, kdy jsme s kámoškama nebo samy, tak si čas neudělá, fakt mě to trochu už přestává bavit. A je pravda, že si čím dál víc vážím chvil, kdy jsme s manželem a dcerou a to mamku opravdu každý víkend nepotřebuju s náma někam vozit, aby viděla dceru a zavděčila se. Ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.12 21:25

Tak to mám s tchyní, pořád jen vykládala jak bude v důchodě tak si začnou s malým užívat. V důchodě je od ledna let. roku a pořád jen slyším, jak budou pořád jezdit na výlety a půjdou tam a tam a pořád dokola…ještě nikde nebyli. Zato babička pořád někde lítá… No radši bez komentáře, já se nevnucuji ale štve mě že někdo pořád jen slibuje a nic se neděje…

• Citovat
  • Upravit
14083
4.7.12 21:42

Mně tohle dělá tchyně. Jednou jsem se docela naštvala. Chtěla hlídat. Dokonce i obě děti. Já měla mít návštěvu, ale nebylo to 100% jisté. přišlo mi, že je naštvaná, že jí nevyjdu vstříc. Návštěva to zrušila, tak jí volám, že teda hlídat může (asi 2 hodiny po původním rozhovoru) a ona, že neví jestli bude´ moct a že neví, kde bude a že jen jedno dítě a bla bla. Tak jsem jí slušně řekla, že až si to rozmyslí, tak ať mi dá vědět. No urazila se, ale já na tohle fakt nemám čas. Prostě napřed dělala cavyky, že mám jiný program a pak mi to zřejmě chtěla osolit. Na tvém místě bych asi nechala maminku být, ať zavolá až bude chtít sama. Já hlídat od tchyně potřebuju - manžel jezdí domů jen na víkendy, ale už se nevnucuju. Když zavolá na poslední chvíli, tak dohodnutý program už neruším. Snažím se na ní nespoléhat, ikdyž všem vypráví, jak hlídá pravidelně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.12 21:53

Setkala. Takovou debilní povahu měla babička mého ex přítele. Vydírala všechny, zejména svou dceru. Všichni se jí chtěli zavděčit, protože „chudák babička, ona je chabrus na nervy“. Něco chtěla, tak jí to chtěli splnit, jenže ona najednou otočila, a že to takhle vlastně nechce. A pořád dokola. Nikdo se jí nezavděčil, kdyby se na hlavu stavěl. Nakonec dopadla tak, že skončila na psychiatrii, protože jí z toho hráblo. Co je s ní dneska, nevím, naposledy jsem měla tu čest před šesti lety…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.12 21:53

@Radka75 Já právě nechávám už snad všechno na ni, ať si vybere kdy chce malou vidět, kdy má ona čas, už se jí i ptám jstli něco chce podniknout, je vždycky nadšená, jasný, jasný a večer před tím mi začne psát sms, abych byla rozhozená. Malou samotnou nechce teď vůbec, budou jí tři roky a je fakt, že pro mě je to pak opravdu zápřah. A loni v létě mi dokonce jednou udělala mamka to, že jsme už byly domluvené na koupaliště a když jsem byla v autě a jela pro ni, tak mi řekla, že nepojede.

• Citovat
  • Upravit
3115
4.7.12 21:55

Já nevím ale kdyby mi někdo po desáté zrušil smluvenou schůzku, prostě už bych s ním nic neplánovala a je to úplně jedno jestli maminka, tchýně nebo kamarádka. Ano může se stát, že člověku něco do toho vleze, ale ne pořád. To bych raději šla na ten koupák sama. Na příště bych se domluvila s nějakou kamarádkou. V případě, že se mamka zeptá, slušně bych jí řekla, že prostě na ní není spolehnutí. Znám pár takových lidí a jediné co zabírá je právě přímost, říct pravdu.

Příspěvek upraven 05.07.12 v 07:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.12 21:59

@Mišela1 Já už jsem to mamce několikrát říkala, ale nikdy nepřizná svou chybu. Prostě mi řekne, že je unavená, že pracuje, ale do večera má pak výčitky svědomí a posílá sms, co zase další den třeba. Je to asi už i vydírání. Já nevím, fakt mě to trápí a nebaví. Asi se za ní zítra dopoledne stavím s malou na chvíli, aby ji viděla a víc řešit nebudu.

• Citovat
  • Upravit
43035
5.7.12 06:45

Nejsi moje sestra? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
5.7.12 07:42
@Anonymní píše:
@Mišela1 Já už jsem to mamce několikrát říkala, ale nikdy nepřizná svou chybu. Prostě mi řekne, že je unavená, že pracuje, ale do večera má pak výčitky svědomí a posílá sms, co zase další den třeba. Je to asi už i vydírání. Já nevím, fakt mě to trápí a nebaví. Asi se za ní zítra dopoledne stavím s malou na chvíli, aby ji viděla a víc řešit nebudu.

Zakladatelko je to manipulace jak vyšitá a opravdu jenom na tvém postoji záleží. Mamku nezměníš, jediné co můžeš změnit je postoj k ní, protože vidíš že doteď to žádný efekt nemá. Můžeš s ní promluvit - základní dotaz je PROČ to dělá ( jak u malých dětí). Když ti neodpoví, nebo se bude vymlouvat tak jí na rovinu říct, že s ní nic plánovat nemůžeš ( i kdybys chtěla) protože na ní není spolehnutí. Opravdu být nekopromisní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.12 19:10
@Mišela1 píše:
Zakladatelko je to manipulace jak vyšitá a opravdu jenom na tvém postoji záleží. Mamku nezměníš, jediné co můžeš změnit je postoj k ní, protože vidíš že doteď to žádný efekt nemá. Můžeš s ní promluvit - základní dotaz je PROČ to dělá ( jak u malých dětí). Když ti neodpoví, nebo se bude vymlouvat tak jí na rovinu říct, že s ní nic plánovat nemůžeš ( i kdybys chtěla) protože na ní není spolehnutí. Opravdu být nekopromisní.

Manipulace - tak tohle mě zatím nenapadlo, ale přemýšlím nad tím. Otázky Proč? jsem mamce kladla už několikrát. Př. proč říkáš jak chceš být s náma a když navrhnu termíny, tak většinou nikdy se ti to nehodí? Proč vždycky zrovna říkáš, že se za náma stavíš nebo něco podnikneme, když víš, že už něco máme domluvené s manželem a dcerou a přes to nejede vlak a chceme být jen my tři spolu? A reakce je bohužel taková: Tohle si o mě myslíš!!! Já dělám co můžu!!! Ukaž mi jinou babičku co se tak snaží!!! Většinou začala brečet, jak na ni všichni kašleme. Vždycky když jsem se snažila o diskuzi, tak to takhle dopadlo, ano je pravda, že už se o to moc nepokouším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.12 19:13
@Pudloslava píše:
Nejsi moje sestra? :-)

Asi nejsem tvá sestra, ale pokud prožíváš něco podobného, tak hodně síly v životě? A jaký jsi k tomu všemu zaujala postoj, jestli můžu být teda zvědavá, pokud ne, samozřejmě to chápu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová